AnasayfaBlogÇerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü
Bölümler

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü

01 Kasım 2020
Bu görselde sarı ve beyaz detayları olan mor bir ceket yer almaktadır. Ceketin beyaz süslemeli iki cebi ve önünde bir fermuarı vardır. Kumaş parlaktır ve hafif bir dokuya sahiptir. Sarı renk mordan biraz daha parlaktır ve cekete göz alıcı bir görünüm kazandırır. Cepler ceketin ön tarafına yerleştirilmiştir ve fermuar üstten alta doğru uzanmaktadır. Resmin arka planı bulanıklaştırılmış ve sağ alt köşede küçük beyaz bir kare bırakılmıştır. Ceket görüntünün ana odağıdır, bu da onu bir görüntü başlığı veri kümesi için mükemmel bir seçim haline getirir.
Çerkez Dili ve Edebiyatı BölümüAçıklamaİş İmkanları
Nedir?Çerkezceyi ve Adige felsefesini öğrenilmesini, yaşatılmasını sağlayan, Çerkez toplumlarının dili ve sosyo-kültürel yaşamlarını bilimsel çerçevede inceleyen bir bölümdür.Akademik kariyer, filolog, Dış İşleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığında çalışma gibi seçenekler bulunmaktadır.
HedefleriÇerkez dilinin ve sosyo-kültürel yaşamının bilimsel çerçevede incelenmesi, Çerkez toplumunun tüm ülkede keşfedilmesini sağlamaktır.Bilimsel araştırma yapma, yazma ve saha araştırmaları yapma yeteneği geliştiren bir bölüm.
Eğitim İçeriğiÇerkez dili ve telaffuzu, alfabesi, toplum ve dilbilimi, filoloji, tarih, felsefe, kültür, sanat ve sosyolojik değişimler ve gelişimler.Dil ve toplum üzerine saha araştırmaları yapabilme yeteneği kazanılır.
Dil ÖğretimiÇerkezcenin yanında iyi bir şekilde İngilizce ya da Rusça öğrenme fırsatı.Çerkezce ve ikinci bir dil bilen uzmanlar için geniş iş imkanı.
Kuruluş AmacıÇerkezce dilinin yaşatılması ve yok olmaması için akademik çalışmaları başlatmak.Kültürel koruma, tartışma ve kürsülere ihtiyaç duyan çok sayıda iş sektörü için geçerli.
Kültürel EtkiÇerkezlerin tarihini, kültürünü, dillerini ve yemeklerini ayakta tutmak için çalışır ve değerlerini bir sonraki kuşaklara aktarır.Kültürel kurumları, organizasyonları ve dernekleri yönetme ve bu alanlarda çalışma fırsatı sunar.
Dil Bilgisi KazanımıÇerkez dili ve edebiyatı bölümü, dil bilgisi, toplum dilbilimi ve filoloji üzerine ağırlıklı eğitim vermektedir.Çeşitli akademik ve bilimsel alanlarda, özellikle dil bilimleri ve filoloji üzerine olan alanlarda iş imkanı sunar.
Kamu Sektörü İmkanlarıKamu sektöründe çeşitli iş imkanları sunar, özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı'nda çalışma fırsatı sunar.Kamu sektöründe Çerkezce bilen personel ihtiyacı vardır ve bu konuda geniş iş imkanları vardır.
Özel Sektör İmkanlarıÖzel sektörde, özellikle Çerkezcenin konuşulduğu veya Çerkez kültürünün önemli olduğu alanlarda iş imkanı sunmaktadır.Çerkezce bilen ve bu dili işlerinde kullanabilecek birçok özel sektör çalışanına ihtiyaç duyulmaktadır.
Uluslararası İmkanlarUlusal ve uluslararası Çerkez toplumları, akademik çevreler ve organizasyonlarla işbirliği yaparak yurt dışında çalışma imkanları da sunar.Çerkezce bilen ve bu dilde çalışabilecek kişilere her zaman, her yerde ihtiyaç duyulmaktadır, özellikle Çerkezcenin anadili olarak konuşulduğu ülkelerde çok fazla iş imkanları mevcuttur.

Çerkezler ya da kendi ifadeleriyle Çerkesler kuzeybatı Kafkasya’da yaşayan halka verilen addır. Kadim ve uzun bir tarihi olan Çerkezler, günümüzde Türkiye, Suriye, İsrail, Amerika gibi ülkelerde varlıklarını sürdürmektedir. Günümüzde en çok Çerkez nüfusunu barındıran ülke Türkiye’dir. Ülkemizde Çerkezler en çok Düzce, Kayseri, Sakarya gibi şehirlerde yaşamaktadırlar. Çerkezler ve diğer Kafkas halkları 1821 yılında “Büyük Çerkez Soykırımı” sonrasında topraklarından göç etmeye mecbur kalmışlardır.

Büyük Göç olarak da adlandırılan bu korkunç olaydan sonra ülkemize büyük miktarda Çerkezler, Abhazlar, Adigeler yerleşmiştir. Çerkezler, günümüzde Çerkezce dilini yaşatmaya çalışmaktadırlar. Çerkezce dilini yaşatmak için kendi derneklerini kurmuşlardır. Çerkezler kurdukları dernekler sayesinde kendi tarihlerini, kültürlerini, dillerini, yemeklerini ayakta tutmaya çalışmaktadırlar. Aynı zamanda değerlerini bir sonraki kuşaklara aktarmaya çalışmaktadırlar. Ülkemizde liselerde seçmeli ders olarak Çerkezce okutulmaktadır. Özellikle bu nüfusun fazla olduğu şehirlerde seçmeli ders olarak seçilebilmektedir.

Çerkezce dili, UNESCO tarafından yayınlanan “Tehlike Altındaki Diller Atlası” nda yer almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı buradan hareket ederek 2012 yılında okullarda “Yaşayan Diller ve Lehçeler” adı altında Çerkezce ve Abazaca’nın okullarda seçmeli ders olarak okutulmasına karar vermiştir. Çerkezce dilinin yaşatılması ve yok olmaması için akademik anlamda çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Okullarda öğrencilere Çerkezce öğretecek öğretmen ihtiyacını karşılamak ve bu dili yaşatmak için Çerkez dili ve edebiyatı bölümü kurulmuştur.

Bu sayede Çerkezler dillerini ve kültürlerini gelecek nesillere aktarmada sorunlar yaşamayacaktır. Dillerini öğrenen yeni nesiller yetiştikçe güçlenecek ve varlıklarını sürdüreceklerdir. Benimde yaşadığım şehir olan Sakarya’da Çerkezler ve Abhazlar başta olmak üzere Kafkas halkları yaşamaktadır. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin her yıl SAMEK kurslarında mutlaka Çerkezce ve Abhazca dilleri açılmaktadır. Abhaz bir annenin çocuğu olarak, bu kültürün içinde büyüyen birisi olarak sizlere Çerkez Dili ve Edebiyatı bölümü hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Hazırsanız başlayalım.



Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Çerkez dili ve edebiyatı bölümü, öğrencilerine Çerkezce eğitimi veren bir bölümdür. Çerkezceyi öğretmenin yanında dilbilim ve toplum dilbilim alanında da öğrencilerine eğitim vermektedir. Çerkez dili ve edebiyatı bölümü, Adige felsefesinin öğrenilmesini, yaşatılmasını ve üzerine araştırmalar yapılmasını sağlayan bir bölümdür. Ülkemizin en önemli kültürel ögelerini de ortaya çıkarmak bu bölümün amaçları arasındadır. Çerkez dili ve edebiyatı bölümü kültür derneklerinin katkıları ile kurulmuş bir bölümdür.

Çerkez toplumlarının dili ve sosyo-kültürel yaşamlarının özelliklerini bilimsel çerçevede inceleyen bir bölümdür. Aynı zamanda Çerkez toplumlarının tüm ülkede keşfedilmesini, üzerine araştırmalar ve çalışmalar yapılmasını da sağlamaktadır. Çerkez dili ve edebiyatı bölümü, yaptığı bilimsel araştırma ile ülkemizin kültürel zenginliğini ortaya çıkarmayı ve farklı kültürlerin uyumlu bir şekilde ülke kültürüne nasıl katkı sağladığını göstermektedir.

Çerkez dili ve edebiyatı bölümü, Çerkezce dilinin yapısı, telaffuzu, alfabesi konusunda öğrencilerine sıkı bir eğitim vermektedir. Bu bölümü okuyan kişiler Çerkezcenin yanında iyi bir şekilde İngilizce ya da Rusça öğrenebilmektedir. Dil öğretiminin yanında Çerkez dili ve edebiyatı bölümü, tarih, felsefe, kültür, sanat ve sosyolojik değişimleri ve gelişimleri de öğretmektedir. Bu bölümde okuyan öğrenciler dilbilimi ve toplum dilbilimi alanında kazanım elde edebilirler. Filoloji alanında da çalışmalar yürütebilirler. Aynı zamanda bu bölüm dil ve toplum üzerine saha araştırmaları yapabilmeyi de mümkün kılmaktadır. Bilimsel araştırma ve yazma teknikleri ile öğrenciler donanım elde etmektedir.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Çerkez dili ve edebiyatı bölümü iş imkanları, kamu ve özel sektörü kapsamaktadır. Hatta Çerkez dili ve edebiyatı bölümü iş imkanları yurt içi ve yurt dışı çalışma olanaklarını kapsamaktadır. İlk olarak akademik kariyer yapmak bu bölümü okuyan kişilerin tercih ettiği en önemli çalışma alanıdır. Açılan yüksek lisans programı ile öğrenci ülkemizde yüksek lisans aşamasını tamamlayabilir. Ardından Adige Cumhuriyetinde doktora aşamasını tamamlayabilir. Ardından Çerkez dili ve edebiyatı bölümü iş imkanları arasında filolog olarak çalışmalar düzenlemek yer alır.



Çerkez dili ve edebiyatı bölümü iş imkanları arasında Dış İşleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığında çalışmak yer alır. Çerkezce eğitmeni olarak çalışmak da Çerkez dili ve edebiyatı bölümü iş imkanları arasında yer alır. Okullarda okutulan seçmeli derslerde veya belediyelerin açmış olduğu halk eğitim merkezlerinde eğitmen olarak çalışabilirler. Kafkas derneklerinde dil eğitmeni olarak da çalışmak çalışma alanları içerisinde yer alır. Ayrıca Kafkas derneklerinde yeni nesillere kültür aktarımı sağlamak Çerkez dili ve edebiyatı bölümü iş imkanları arasında yer alır.

Çerkez dili ve edebiyatı iş imkanları arasında Türkiye-Rusya arasında gelişen ticaret, ekonomi, turizm ve sosyal ilişkiler ağında çalışmak yer alır. Gittikçe gelişen bu ilişkilerin bir ağında iş bulmaları çok yüksektir. Bölümün vermiş olduğu Rusça eğitimi ile çeviri çalışmaları da yapabilmeleri oldukça önemlidir. Çalışma alanları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra Çerkez dili ve edebiyatı mezunları ne iş yapar başlığını inceleyelim.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Çerkez dili ve edebiyatı bölümü mezunları, “Çerkez Filoloğu” unvanı alırlar. Çerkez dili ve edebiyatı bölümü mezunları, Çerkez dilini ve bu dilde yazılmış olan eserleri incelerler. Kafkas kültürü üzerine çalışmalar ve araştırmalar yaparlar. Bilimsel makale yazarlar. Kütüphaneler ve arşiv merkezlerinde filoloji çalışmaları yaparlar. Çerkez dili ve edebiyatı bölümü mezunları, bu dilin yaşatılması için gerekli çalışmalar yürütürler.

Adige kültürünü yaşatmak ve yeni kuşaklara en iyi şekilde aktarmak yaptıkları en önemli işlerdendir. Çerkez dili ve edebiyatı bölümü mezunları, Çerkez kültürünü tanıtmaya ve diğer kültürlerle ilişkilerini geliştirmeye çalışırlar. Entelektüel, bilimsel ve kültürel anlamda güçlü, donanımlı genç kuşakların yetişmesini sağlarlar. Çerkez dili ve edebiyatı bölümü mezunları, STK’lar ile beraber çalışmalar düzenlerler. Üniversitelerde yapılan konferanslarda konuşmalar yaparlar. Çerkez dilinin öğrenilmesi, dil bilgisini, telaffuzunu en iyi şekilde öğretirler. Eğitmen olarak görevlerini okullarda, halk eğitim merkezlerinde veya derneklerde sürdürebilirler. Çerkez dili ve edebiyatı bölümü mezunları ne iş yapar başlığı inceledikten sonra bölüm dersleri hakkında bilgi sahibi olalım.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Dersleri Nelerdir?

  • Çerkezce Okuma ve Yazma

  • Çerkezce Dinleme ve Konuşma

  • Çerkez Dilbilgisi

  • Çerkezlerin Tarihi

  • Çağdaş Çerkez Edebiyatı

  • Kafkas Dilleri

  • Rusça

  • Çerkez Kültür Tarihi

  • Çerkez Sanat Tarihi

  • Kafkasya Tarihi

  • Çerkez Sözcükbilimi

  • Çeviriye Giriş

  • Dilbilim

  • dil edinimi

  • Fonolojiye Giriş

  • Edimbilim

  • Edebi Metinlerin Tercümesi

  • Sözlü Edebiyat

  • Çerkez Dili Morfolojisi

  • Psikodilbilim

Yukarıda verilen dersler genel olarak belirtilmiştir. Dersler “Düzce Üniversitesi” sayfasından alıntılanmıştır. Üniversiteden üniversiteye göre dersler değişiklik gösterebilir. Çerkez veya Çerkes yazımı konusunda dipnot eklemek istiyorum “Z” harfi ile yazımı doğru yazımdır. TDK ’ya göre sonu “Z” ile bitmelidir. Çerkes kelimesi ise Çerkezlerin kendi arasında kullandıkları bir belirtmedir. Dersler hakkında bilgi sahibi olduktan sonra Çerkez dili ve edebiyatı bölümü taban puanları ve sıralama hakkında bilgi sahibi olalım.

Çerkez Dili ve Edebiyatı Bölümü Taban Puanları ve Sıralama

Çerkez dili ve edebiyatı bölümü taban puanları ve sıralama hakkında başlamadan önce sizlere birkaç ön bilgi vermek isterim. Bu bölümü okumak isteyen öğrenciler ilk önce YKS(TYT-AYT) sınavına girmelidir. Puan türü olarak “sözel” puan türünden öğrenci almaktadır. Ülkemizdeki Çerkez dili ve edebiyatı bölümü taban puanları ve sıralama listesi çok kısadır. Ülkemizde sadece 2 üniversitede bu bölüm bulunmaktadır. Aşağıda verilen Çerkez dili ve edebiyatı bölümü taban puanları ve sıralama listesi en güncel verilere sahiptir. Ülkemizdeki Çerkez dili ve edebiyatı bölümü taban puanları ve sıralama;

ÜniversiteBölümTaban PuanSıralama
Erciyes ÜniversitesiÇerkez Dili ve Edebiyatı258,37900541267
Düzce ÜniversitesiÇerkez Dili ve Edebiyatı250,80076601611
Nedir?, Çerkezceyi ve Adige felsefesini öğrenilmesini, yaşatılmasını sağlayan, Çerkez toplumlarının dili ve sosyo-kültürel yaşamlarını bilimsel çerçevede inceleyen bir bölümdür, Akademik kariyer, filolog, Dış İşleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığında çalışma gibi seçenekler bulunmaktadır, Hedefleri, Çerkez dilinin ve sosyo-kültürel yaşamının bilimsel çerçevede incelenmesi, Çerkez toplumunun tüm ülkede keşfedilmesini sağlamaktır, Bilimsel araştırma yapma, yazma ve saha araştırmaları yapma yeteneği geliştiren bir bölüm, Eğitim İçeriği, Çerkez dili ve telaffuzu, alfabesi, toplum ve dilbilimi, filoloji, tarih, felsefe, kültür, sanat ve sosyolojik değişimler ve gelişimler, Dil ve toplum üzerine saha araştırmaları yapabilme yeteneği kazanılır, Dil Öğretimi, Çerkezcenin yanında iyi bir şekilde İngilizce ya da Rusça öğrenme fırsatı, Çerkezce ve ikinci bir dil bilen uzmanlar için geniş iş imkanı, Kuruluş Amacı, Çerkezce dilinin yaşatılması ve yok olmaması için akademik çalışmaları başlatmak, Kültürel koruma, tartışma ve kürsülere ihtiyaç duyan çok sayıda iş sektörü için geçerli, Kültürel Etki, Çerkezlerin tarihini, kültürünü, dillerini ve yemeklerini ayakta tutmak için çalışır ve değerlerini bir sonraki kuşaklara aktarır, Kültürel kurumları, organizasyonları ve dernekleri yönetme ve bu alanlarda çalışma fırsatı sunar, Dil Bilgisi Kazanımı, Çerkez dili ve edebiyatı bölümü, dil bilgisi, toplum dilbilimi ve filoloji üzerine ağırlıklı eğitim vermektedir, Çeşitli akademik ve bilimsel alanlarda, özellikle dil bilimleri ve filoloji üzerine olan alanlarda iş imkanı sunar, Kamu Sektörü İmkanları, Kamu sektöründe çeşitli iş imkanları sunar, özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı'nda çalışma fırsatı sunar, Kamu sektöründe Çerkezce bilen personel ihtiyacı vardır ve bu konuda geniş iş imkanları vardır, Özel Sektör İmkanları, Özel sektörde, özellikle Çerkezcenin konuşulduğu veya Çerkez kültürünün önemli olduğu alanlarda iş imkanı sunmaktadır, Çerkezce bilen ve bu dili işlerinde kullanabilecek birçok özel sektör çalışanına ihtiyaç duyulmaktadır, Uluslararası İmkanlar, Ulusal ve uluslararası Çerkez toplumları, akademik çevreler ve organizasyonlarla işbirliği yaparak yurt dışında çalışma imkanları da sunar, Çerkezce bilen ve bu dilde çalışabilecek kişilere her zaman, her yerde ihtiyaç duyulmaktadır, özellikle Çerkezcenin anadili olarak konuşulduğu ülkelerde çok fazla iş imkanları mevcuttur
çerkezce çerkez dili ve edebiyatı bölümü çerkez dili ve edebiyatı bölümü iş imkanları çerkez dili ve edebiyatı bölümü mezunları çerkezler kafkas çerkez dili ve edebiyatı bölümü taban puanları ve sıralama
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki beyaz kanadı olan güzel bir sarı güneş, ortasında açık mavi bir arka plana karşı küçük mavi bir kuş duruyor. Güneşin parlak sarı bir merkezi vardır ve dışarıya doğru sarı ve mavi çizgilerle yayılmaktadır. Kanatlar genişçe açılmış ve kuş güneşin ortasına tünemiştir. Arka plan açık mavidir ve gökyüzüne dağılmış birkaç beyaz bulut vardır. Sahnenin tamamı canlı ve göz alıcıdır; renkler mükemmel bir uyum içinde birbirleriyle kontrast oluşturmakta ve birbirlerini tamamlamaktadır.
Bölümler

Kazak Dili ve Edebiyatı Bölümü

24 Aralık 2020
Bu görüntü, beyaz bir yüzey üzerinde siyah bir 'O' harfinin yakın çekimini, pembe bir fosforlu kalemle çevrelenmiş ve siyah bir arka plan üzerinde beyaz bir metni göstermektedir. Arka planda pembe, beyaz ve kırmızı zeminler üzerinde başka siyah harfler de var. Harf açık renkli arka planda göze çarpıyor ve keskin kenarlarıyla net bir şekilde görülebiliyor. Yuvarlak şekli ve ortasından geçen beyaz çizgi nedeniyle bir 'O' harfi gibi görünüyor. Pembe fosforlu kalem, siyah harfin yanı sıra beyaz arka planla da hoş bir kontrast oluşturuyor. Siyah zemin üzerindeki beyaz metin de görülebiliyor ve görüntünün genel kompozisyonuna katkıda bulunuyor.
Bölümler

Urdu Dili ve Edebiyatı Bölümü

28 Şubat 2021
Üst ve alt kenarları boyunca yatay olarak uzanan geniş bir mavi şerit ile parlak sarı bir arka plana sahip büyük bir dikdörtgen bayrak görüntülenir. Mavi şerit, bayrağa vatansever ve neşeli bir görünüm veren, tekrar eden bir desende beyaz yıldızlardan oluşan bir desenle doldurulmuştur. Bayrak sol üst köşeden asılır ve kumaşın sağ alt köşeye kadar sarkmasına izin verilir. Bayrağın kenarları hafifçe yıpranmış ve aşınmıştır, bu da bayrağın eski ve çok sevilen bir ürün olduğunu göstermektedir.
Bölümler

Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü

22 Ağustos 2020
Bu görüntü, masa başında oturan ve beyaz tahtaya doğru bakan bir kadını yakalıyor. Kulaklık takıyor, bu da odaklandığını ve işinden keyif aldığını gösteriyor. Ayrıca içinde bitki olan bir saksı, bir dizüstü bilgisayar, tripod üzerinde bir telefon, içinde kalemler olan bir file bardak, bir kitap ve masanın üzerinde kitap tutan bir el görülüyor. Bu sahne muhtemelen İngilizce dil derslerine odaklanan çevrimiçi bir kursun parçası. Resimdeki kadın, öğrencisine yararlı ipuçları ve tavsiyeler veren özel bir öğretmen gibi görünüyor. Beyaz tahta, öğrencisine farklı dilbilgisi kuralları ya da dille ilgili konular öğretiyor olabileceğini düşündürüyor. Havada bir coşku ve bilgi hissi var, öğrenci öğreniyor ve öğretmen faaliyete katılıyor. Öğrenci not alırken öğretmen kendinden emin bir şekilde beyaz tahtayı işaret ettiği için görüntü profesyonel bir rehberlik hissi uyandırıyor. Genel olarak, bu görüntü olumlu bir öğrenme ve eğitim atmosferi yansıtmaktadır.
Yüzünde parlak bir gülümseme olan genç bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Uzun siyah saçları, koyu kahverengi gözleri ve açık bir teni var. Mavi-gri bir kazak, beyaz kot pantolon ve siyah botlar giyiyor. Dudakları hafifçe ayrılmış ve gözleri neşe ve mutluluk dolu. Başı hafifçe yana eğik, bu da gülümsemesinin daha da sıcak görünmesini sağlıyor. Bu anda kendinden emin ve memnun görünüyor, parlak gözleri ve gülümsemesi neşe saçıyor.İlayda Özkul
32002000
Bu çevrimiçi kurs görüntüsü uzun saçlı, mutlu bir şekilde gülümseyen bir kadını gösteriyor. İtalyanca kursundan (A1) keyif alıyor gibi görünüyor. Saçları uzun ve dalgalanıyor ve yüzünde parlak, neşeli bir ifade var. Görünüşe göre bir süredir İtalyanca öğreniyor ve artık becerilerini sergileyecek kadar kendine güveniyor. Kendini dil öğrenme yolculuğuna adamış biri için harika bir örnek. Bunu yaparak başarısını hak etti ve İtalyanca A1 kursunun mükemmel bir temsili.
5
(3)

İtalyanca Kursu (A1)

30 Konu5 Saat
Uzun siyah saçlı güzel bir kadın, beyaz bir bluz giymiş ve yüzünde parlak bir gülümsemeyle kameranın önünde duruyor. Gözleri sevinçle parlıyor ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli ve memnun görünüyor. Ellerini vücudundan hafifçe uzakta tutarak ayakta duruyor ve ince vücudunu sergiliyor. Bakışları davetkâr ve kendinden emin, ifadesi ise hayat ve enerji dolu. Bu resim onun mutlu ve kaygısız tavrını yansıtıyor ve neşeli ifadesinin ona bakan herkesi gülümseteceği kesin.Duygu Çetin
11750
Bu görselde, bilgisayar ekranı olan bir çalışma masasının önünde duran bir kadın görülmektedir. Kadın kamera tarafına doğru bakmakta ve sade beyaz bir tişört giymektedir. Saçları açık kahverengi, omuzlarından biraz aşağı uzanır şekildedir ve yüzü ciddi bir ifade taşımaktadır. Görselin sol tarafında, masanın üstünde çeşitli ev bitkileri ve kırtasiye malzemeleri vardır. Duvarın açık mavi renkte olduğu ve çerçeveli bazı tablolar asılı olduğu görülüyor. Görselin sağ tarafında, masanın üzerinde daha fazla bitki ve çerçeveli bir fotoğraf yer almakta. Görselin alt kısmında turuncu ve beyaz renkte, "KORECE EĞİTİMİ" yazısı bulunmaktadır. Bu metin, bir tür eğitim veya kurs reklamı olduğunu düşündürebilir. Genel olarak görsel, düzenli ve profesyonel bir çalışma ortamını yansıtmaktadır.
5
(35)

Korece Eğitimi

7 Konu5 Saat
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Yakalı ve kolları üç çeyrek uzunlukta beyaz bir gömlek giyiyor. Yüz ifadesi nötrdür. Beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri konsantrasyon içinde hafifçe kısılmış. Dudakları hafifçe ayrılmış ve kaşları hafifçe kalkmıştır. Elleri önündedir, avuç içleri yukarı bakmaktadır. Kendinden emin ve sakin görünüyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Yüz hatları belirgin ve cilt tonu açık bronz.Asuhan Turhal
11020