AnasayfaBlogArkeoloji Bölümü Nedir?
Bölümler

Arkeoloji Bölümü Nedir?

03 Mayıs 2020
Şapkalı genç bir kadın yerde çizim yaparken görülüyor. İzleyici ön planda parlak pembe bir nesne ve sağda sarı bir peynir bloğu seçebiliyor. Görüntünün daha gerisinde, pembe bir yüzey üzerinde beyaz bir şerit görülüyor ve bir minderde oturan bir kişi görülüyor. Görüntünün tam ortasında beyaz bir O harfi ve solda bir kişinin elinin bulanık görüntüsü görülüyor. Son olarak, görüntünün köşesinde bir logonun yakın çekimi görülüyor. Kadın işine odaklanmış ve eli bir sopayla kumda bir delik çizerken görülüyor.
Arkeoloji Bölümü HakkındaBölümün Anabilim Dallarıİş İmkanları
Geçmiş insan yaşamı ve faaliyetlerinin maddi kalıntıları üzerinde gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaları yapan bir bölümdür.Tarihöncesi Dönem Arkeolojisi (Prehistorya), Protohistora ve Ön Asya Arkeolojisi, Klasik ArkeolojiMüzelerde, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğünde, belediyelerin açtığı arkeolog kadrolarında, Konservasyon ve Restorasyon şirketlerinde arkeolog olarak çalışma
Geçmişe dair tüm belirsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlar.Paleolitik Dönemi (Taş Devri) incelenir.Yüksek lisans ve doktora aşamalarını tamamlayarak akademik kariyer yapma imkanı
Tarih öncesi ve eski kültürün temel bilgi kaynağı olmuştur.M.Ö. 12 000-10 000 yıllarında ortaya çıkan Yakın Doğu uygarlıklarını incelenir.Turist rehberliği yapma imkanı
Tarihe en eski uygarlıklardan kalma kültürel mirasları ve çevresel analizler üzerinde çalışır.Yunan ve Roma uygarlıklarına ait kalıntılar incelenir.Yabancı dil bilen arkeologların turist rehberliği yapma
Geleceğe de ışık tutan bir bölümdür.Eski çağların kanıtları doğrultusunda çalışma yapılır.Akademisyen olma imkanı
Bireyler tarafından yapılan her nesneyi inceleme konusu kabul eder.İnsan yaşamının ve faaliyetlerinin maddi kalıntıları üzerinde çalışır.Ülkemizde bulunan birçok müzede uzman, müze araştırmacısı ve arkeolog olarak çalışma
Taşınabilir olan veya taşınamaz olan maddi kalıntıların açığa çıkarılmasını ve korunmasını sağlar.Geçmiş toplumların yaşam biçimlerini, dini inançlarını, ekonomik ve sosyal yapılarını araştırır.Uzman ve uzman yardımcısı olarak çalışma imkanı
Geçmiş toplumlarının yaşam biçimini, dini inançlarını, ekonomik ve sosyal yapılarını araştırarak bilgi verir.Geçmiş toplumların ekonomik ve sosyal yaşamları üzerinde araştırma yapar.Anıtlar ve Müzler Genel Müdürlüğünde memur olarak çalışma imkanı
Geçmiş toplumların yaşam biçimlerinden ipuçları sunar.Geçmiş toplumlarin kültürleri hakkında bilgi verir.Konservasyon ve Restorasyon şirketlerinde arkeolog olarak çalışma
Geçmişte yaşayan toplumlarin yaşam standartları hakkında bilgi verir.Geçmiş toplumların yaşam standartları ve yaşamları hakkında bilgi verir.Akademik kariyer yapma

Meslekler, bireylerin yaşamlarının en önemli hazinesidir. Bu yönden bakıldığında bireylerin okuyacağı bölümlerin tercihi de oldukça büyük önem taşımaktadır. Çünkü üniversite tercih dönemlerinde yeterli araştırma ve çalışma yapmadan tercih yapmak bireylerin hayatı boyunca yaptığı en büyük hatalardan birisidir. Doğru ve yeterli bir çalışma yapılarak yapılan tercihler sağlıklı ve kişilere kazanımlar sağlayan tercihlerdir. İstanbul İşletme Enstitüsü olarak yaklaşan tercih günlerinde sizlerin bölümler ve meslekler hakkında bilgi sahibi olması için çalışıyoruz.

Bugünkü bölüm tanıtım konusu arkeoloji. Arkeoloji, bir disiplin olarak tarih boyunca bireylerin ortaya koyduğu materyal kültür ürünlerini araştırarak, günlük hayatı, kültürel yapıları ve sosyal yaşamı analiz ederek geçmişi yeniden inşa etmeye çalışır. Ülkemiz arkeoloji disiplini için büyük bir nimettir. Her yerinden tarih fışkıran bir coğrafyada arkeoloji disiplini sürekli çalışmalar yapmaktadır. Hepinizin bildiği üzere Mısır Piramitlerinden bile eski bir tarihi olan Göbeklitepe de arkeoloji disiplini sayesinde gün yüzüne çıkmıştır.

Günümüzde ders kitaplarına konu olan birçok olay, müzelerde gördüğümüz eserler ve daha fazlası arkeoloji disiplini sayesinde ortaya çıkmıştır. Ülkemizde arkeoloji disiplini disiplinler arası bir anlayış benimsemiştir. Sosyoloji, coğrafya, tarih, etnoloji başta olmak üzere birçok disiplin ile yakın çalışmalar sergilemektedir. Hazırsanız arkeoloji bölümü hakkında bilgi sahibi olalım.

Arkeoloji Bölümü Nedir?

Arkeoloji bölümü, geçmiş insan yaşamı ve faaliyetlerinin maddi kalıntılar üzerinde gerçekleştirmekte olduğu bilimsel çalışmaları yapan bir bölümdür. Arkeoloji bölümü, eski çağlardan günümüze kadar gelen kanıtlar doğrultusunda gerçekleştirilen, geçmişe dair tüm belirsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlayan bir bölümdür. Bireyler tarafından yapılan her nesne arkeoloji bölümü için bir inceleme konusudur. Basit aletlerden karmaşık makinelere, dini binalardan saraylara, katedrallerden piramitlere vb. birçok şey arkeoloji bölümü inceleme konusudur.

Günümüzde yapılan arkeoloji çalışmalar, tarih öncesi ve eski kültürün temel bilgi kaynağıdır. Arkeoloji bölümü, tarihe en eski uygarlıklardan kalma kültürel mirasları ve çevresel analizleri inceleyerek yaklaşan bir bölümdür. Arkeoloji bölümü biz bireyler için geçmişimizi anlamımızı sağlaması açısından önem teşkil etmektedir. Özellikle yazının olmadığı ve yazının geliştirilmediği dönemler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlaması oldukça önemlidir. Tarih ve arkeoloji bölümü, insanoğlunun geçmişini inceleyerek bilimsel sonuçlar çıkarmaktadırlar. Aynı zamanda geleceğe de ışık tutan bölümlerdir.

Arkeoloji bölümü, insanoğlunun geride bıraktığı taşınabilir olan veya taşınamaz olan maddi kalıntılarının açığa çıkmasını sağlayan bir bölümdür. Bu bölüm ortaya çıkarmış olduğu kalıntıları inceler ve onların korunmasını sağlayarak bireylerin hizmetine sunar. Arkeoloji bölümü esas itibariyle üç anabilim dalından oluşur. Bu anabilim dalları;

  • Tarihöncesi Dönem Arkeolojisi (Prehistorya): Paleolitik Dönemi (Taş Devri) inceler.

  • Protohistora ve Ön Asya Arkeolojisi: M.Ö. 12 000-10 000 yıllarından, M.Ö. 1.binyıl ortalarına kadar olan süreçte Yakın Doğu’da ortaya çıkan kültürler ve uygarlıkları inceler. Bu dönem insanların ilk yerleşik düzene geçmeye başladığı dönemdir. İnceledikleri kültür ve uygarlıkları Mezopotamya, Hitit, Urartu, Frig vb. olarak sayabiliriz.

  • Klasik Arkeoloji: Çalışma konusunu ise Yunan ve Roma uygarlıklarına ait kalıntılar oluşturur.

Arkeoloji bölümü temel amacı Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi ile Klasik Arkeoloji anabilim dallarında teorik ve uygulamalı eğitim görmüş nitelikli bilim insanları yetiştirmektir. Arkeoloji bölümü hakkında bilgi sahibi olduktan sonra arkeoloji bölümü iş imkanları hakkında bilgi sahibi olalım.

Arkeoloji Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Arkeoloji bölümü iş imkanları kamu ve özel sektörde mevcuttur. Arkeoloji bölümü mezunu olan bir birey arkeolog unvanı alır. Bu sayede arkeoloji bölümü iş imkanları üzerinden faydalanabilir. Arkeoloji bölümü iş imkanları arasında ülkemizde bulunan birçok müzede uzman, müze araştırmacısı ve arkeolog olarak çalışma imkanına sahiptirler. Arkeoloji bölümü iş imkanları arasında Anıtlar ve Müzler Genel Müdürlüğünde memur, uzman ve uzman yardımcısı olarak çalışmak da yer alır.

Arkeoloji bölümü iş imkanları arasında bazı belediyelerin açtığı arkeolog kadrolarında çalışma imkanı da yer alır. Konservasyon ve Restorasyon şirketlerinde arkeolog olarak çalışmak da arkeoloji bölümü iş imkanları arasında yer alır. Arkeoloji bölümü iş imkanları arasında yüksek lisans ve doktora aşamalarını tamamlayarak akademik kariyer yapmak yer alır. Akademisyen olmak bu bölümü bitiren kişilerin tercih ettiği imkanlardan bir tanesidir. Başta İngilizce, Almanca, Rusça vb. yabancı dil bilen arkeologlar gerekli eğitimleri aldıktan sonra turist rehberliği de yapmaktadır. Turist rehberliği de arkeoloji bölümü iş imkanları arasında çok sık tercih edilen çalışma alanıdır.

Ben de büyük bir arkeoloji hayranı olduğum için arkeoloji bölümü vb. ile ilgili sayfaları takip eder ve eserleri okumaya çalışırım. Facebook’ta Türkiye’nin en büyük arkeoloji sayfalarından birkaçını takip etmekteyim. Bu sayfalardan birinin yöneticisi İstanbul şehrinde turist rehberliği yaparak geçimini karşılamaktadır. Ülkemizin sadece bir bölgesi değil her yeri tarihle doludur. Bu yüzden arkeoloji alanı oldukça geniş bir coğrafyayı kaplamaktadır. Bu yüzden de her bölgede arkeoloji ile ilgili çalışmalar yapılabilmektedir. Arkeoloji bölümü iş imkanları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra arkeoloji bölümü mezunları ne iş yapar onu öğrenelim.

Arkeoloji Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

  • Arkeoloji bölümü mezunları, tarihte cevapsız kalmış bulguların aydınlatılması veya aydınlatılmış olan tarihin pekiştirilmesi işlerini yaparlar.

  • Arkeoloji bölümü mezunları uygun kazı yeri tespit edebilmek için hava fotoğrafçılığı ya da jeofiziksel araştırmalar yapar.

  • Önemli anıt ve mezarların korunması arkeoloji bölümü mezunları işleri arasındadır.

  • Arkeoloji bölümü mezunları kazılar yapmak ve kazı ekiplerini koordine etmekten sorumludur. Bu da yaptıkları en önemli işler arasındadır.

  • Arkeoloji bölümü mezunları kazı sonucu elde ettikleri bulguları temizlemek, kaydetmek ve sınıflandırmak işlerinden sorumludur.

  • Radyokarbon vb. laboratuvar testlerini yapmak arkeoloji bölümü mezunları işleri arasındadır.

  • Kazı esnasındaki personeli denetlemek ve yönlendirmek işleri de arkeoloji bölümü mezunları işlerindendir.

  • Kazılarda gözlemci olarak görevlendirilmek arkeoloji bölümü mezunları işlerindendir.

  • Arkeoloji bölümü mezunları parça eserlerin yapıştırılmasını yani konservasyon yaparlar. Aynı zamanda bakım ve onarım restorasyonunu da yaparlar.

Arkeoloji bölümü mezunları ne iş yaptığını öğrendikten sonra arkeoloji bölümü dersleri hakkında bilgi sahibi olalım.

Arkeoloji Bölümü Dersleri Nelerdir?

  • Klasik Arkeolojiye Giriş

  • Klasik Arkeoloji Kronolojisi

  • Arkeolojik Kazı ve Araştırma Teknikleri

  • Anadolu Arkeolojisine Giriş

  • Helen Mitolojisi

  •  İnsan Evrimi ve Dünya Prehistorya

  • Uygarlık Tarihi

  • Antik Felsefe

  • Mezopotamya ve Mısır Arkeolojisine Giriş

  • Bizans ve İslam Sanatı ve Arkeolojisi

  • Arkeolojik Araştırmalar ve Planlama

  • Eski Anadolu Uygarlıkları

  • Alan Arkeolojisi

  • Antik Dönem Coğrafyası

  • Arkaik Dönem Seramiği

  • Geometrik ve Arkaik Dönem Plastiği

  • Sanat Felsefesi

  • Klasik Dönem Mimarisi

  • Arkeolojide Fotogrametri Uygulamaları

  • Roma Portre Sanatı

  • Nümizmatik

  • Eski Yunanca

  • Biyoarkeoloji

  • Müzecilik

Yukarıda belirtilen dersler genel olarak verilmiştir. Dersler üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir. Bölüm dersleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra arkeoloji bölümü taban puanları ve sıralama hakkında bilgi sahibi olalım.

Arkeoloji Bölümü Taban Puanları ve Sıralama Hakkında

Arkeoloji bölümü taban puanları ve sıralama 2020 TYT–AYT (YKS)’ye girenler adayların dikkatlice incelemesi gerekir. Hepinizin bildiği gibi tercih yaparken puandan ziyade başarı sıralamasına dikkat edilmesi gerekir. Bu yıl tercih yapacak adayların arkeoloji bölümü taban puanları ve sıralama listesini dikkatlice incelemeleri gerekir. Ortada diğer bölümlerden farklı bir durum var. Çoğu üniversitede (yaklaşık 18) bu yıl bu bölümün kapanacağı yönünde bir duyum var. Kapanma nedeni ise her yıl yapılan tercihlerde çoğu öğrencinin bu bölümü seçmemesinden kaynaklı. Çoğu üniversite kontenjanı dolduramamaktadır.

Birçok üniversitede bu bölüm olmasına rağmen sadece 5 üniversite kontenjanını doldurdu. Bu oldukça üzücü durum karşısında ise bazı profesörler yorum yaptı. Profesörlere göre kontenjanlar dolmadığı için bazı üniversitelerde bu bölümün kapanacağını bildirmektedirler. Bir profesörün yorumu ise dikkat çekiciydi “her yer hasta doluyken hekimlerin işsiz kalması gibi” yorumunda bulundu. Çok doğru söyledi. Çünkü ülkemizin dört bir yanından tarih fışkırırken arkeoloji vb. bölümlerin kapanması çok abes bir durumdur. Şimdi hep beraber arkeoloji bölümü taban puanları ve sıralama hakkında bilgi sahibi olalım.

Ülkemizde arkeoloji bölümüne ait tek vakıf üniversitesi bulunmaktadır. O da İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesidir. Aynı zamanda alanının en iyisi ve en yüksek puanına sahip olanıdır. Özel ve Devlet üniversiteleri arkeoloji bölümü taban puanları ve sıralama;

ÜniversiteBölümTaban PuanSıralama
İhsan Doğramacı Bilkent ÜniversitesiArkeoloji Bölümü İngilizce ve burslu bölüm.347,0521176076
Mimar Sinan Güzel Sanatlar ÜniversitesiArkeoloji Bölümü265,89544341529
Hacettepe ÜniversitesiArkeoloji Bölümü249,40096453305
Dokuz Eylül ÜniversitesiArkeoloji Bölümü228,36183645971
Anadolu ÜniversitesiArkeoloji Bölümü225,39524671059
Akdeniz ÜniversitesiArkeoloji Bölümü222,13588692588

Diğer devlet üniversitelerinde ise durum üzücüdür. Üniversiteler bu bölümde kontenjanlarını dolduramamışlardır. Bu yüzden 18 üniversitede bu bölümün kapanma riski bulunmaktadır.

Geçmiş insan yaşamı ve faaliyetlerinin maddi kalıntıları üzerinde gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaları yapan bir bölümdür, Tarihöncesi Dönem Arkeolojisi (Prehistorya), Protohistora ve Ön Asya Arkeolojisi, Klasik Arkeoloji, Müzelerde, Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğünde, belediyelerin açtığı arkeolog kadrolarında, Konservasyon ve Restorasyon şirketlerinde arkeolog olarak çalışma, Geçmişe dair tüm belirsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlar, Paleolitik Dönemi (Taş Devri) incelenir, Yüksek lisans ve doktora aşamalarını tamamlayarak akademik kariyer yapma imkanı, Tarih öncesi ve eski kültürün temel bilgi kaynağı olmuştur, MÖ 12 000-10 000 yıllarında ortaya çıkan Yakın Doğu uygarlıklarını incelenir, Turist rehberliği yapma imkanı, Tarihe en eski uygarlıklardan kalma kültürel mirasları ve çevresel analizler üzerinde çalışır, Yunan ve Roma uygarlıklarına ait kalıntılar incelenir, Yabancı dil bilen arkeologların turist rehberliği yapma, Geleceğe de ışık tutan bir bölümdür, Eski çağların kanıtları doğrultusunda çalışma yapılır, Akademisyen olma imkanı, Bireyler tarafından yapılan her nesneyi inceleme konusu kabul eder, İnsan yaşamının ve faaliyetlerinin maddi kalıntıları üzerinde çalışır, Ülkemizde bulunan birçok müzede uzman, müze araştırmacısı ve arkeolog olarak çalışma, Taşınabilir olan veya taşınamaz olan maddi kalıntıların açığa çıkarılmasını ve korunmasını sağlar, Geçmiş toplumların yaşam biçimlerini, dini inançlarını, ekonomik ve sosyal yapılarını araştırır, Uzman ve uzman yardımcısı olarak çalışma imkanı, Geçmiş toplumlarının yaşam biçimini, dini inançlarını, ekonomik ve sosyal yapılarını araştırarak bilgi verir, Geçmiş toplumların ekonomik ve sosyal yaşamları üzerinde araştırma yapar, Anıtlar ve Müzler Genel Müdürlüğünde memur olarak çalışma imkanı, Geçmiş toplumların yaşam biçimlerinden ipuçları sunar, Geçmiş toplumlarin kültürleri hakkında bilgi verir, Konservasyon ve Restorasyon şirketlerinde arkeolog olarak çalışma, Geçmişte yaşayan toplumlarin yaşam standartları hakkında bilgi verir, Geçmiş toplumların yaşam standartları ve yaşamları hakkında bilgi verir, Akademik kariyer yapma
arkeoloji bölümü arkeoloji arkeoloji bölümü iş imkanları arkeoloji bölümü mezunları arkeoloji bölümü taban puanları ve sıralama
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntüde açık bir alanda duran bir grup taş sütun görülüyor. Sütunlar yere yığılmış büyük kahverengi tuğlalardan yapılmıştır. Görüntü, tuğla duvarın daha iyi görülebilmesi için yakın plandan çekilmiştir. Taş sütun grubu ahşap bir arka planla çevrelenmiş ve ön planda büyük kahverengi bir taş blok görülüyor. Sütunların önünde duran kahverengi takım elbiseli bir kişi de var. Arka planda ise bulanık bir kanepe görüntüsü var. Görüntüdeki tüm unsurlar bir araya gelerek açık havada bir grup taş sütunu gösteriyor.
Bölümler

Klasik Arkeoloji Bölümü

20 Mayıs 2020
Güneşli bir günde kumda bir grup insan görülüyor. Her biri gündelik kıyafetler giymiş, daire şeklinde bir arada durmaktadırlar. Hepsinin gözleri kapalı, görünüşe göre bir rahatlama anındalar. Etraflarındaki kum irili ufaklı kayalardan oluşuyor ve aralarında bazı bitki parçaları büyüyor. Arka planda mavi gökyüzü, beyaz bulutlar ve yükseklerde uçan birkaç kuş görünüyor. Sahne huzurlu ve dingin. Ön planda, gülümseyen ve gözleri rahatlamak için kapalı olan bir kişinin yüzünün yakın çekimi görülüyor. Daha uzakta, yüzleri çeşitli şekillerde çarpıtılmış bir grup kil heykel görülebiliyor. Bir kayaya yakından bakıldığında pürüzlü yüzeyi ortaya çıkıyor ve siyah çizgili bir grup nesne de görülebiliyor. Son olarak, uzakta bir adamın yüzünün bulanık bir görüntüsü ve bir çantanın yakın çekimi görülebiliyor.
Bölümler

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü

14 Haziran 2020
Şapkalı genç bir kadın yerde çizim yaparken görülüyor. İzleyici ön planda parlak pembe bir nesne ve sağda sarı bir peynir bloğu seçebiliyor. Görüntünün daha gerisinde, pembe bir yüzey üzerinde beyaz bir şerit görülüyor ve bir minderde oturan bir kişi görülüyor. Görüntünün tam ortasında beyaz bir O harfi ve solda bir kişinin elinin bulanık görüntüsü görülüyor. Son olarak, görüntünün köşesinde bir logonun yakın çekimi görülüyor. Kadın işine odaklanmış ve eli bir sopayla kumda bir delik çizerken görülüyor.
Bölümler

Arkeoloji Bölümü Nedir?

03 Mayıs 2020
Bir adam büyük bir taş kemerin önünde duruyor. Sırt çantası takıyor ve yüzünde sakin, rahat bir ifade var. Arkasında üzerinde siyah bir leke olan beyaz bir sütun var. Sağında taş sütunlu bir taş duvar ve arka planda bir tarlada bir grup ağaç var. Gökyüzü mavidir ve güneş parlamaktadır. Taş kemer birkaç büyük taş levhadan oluşuyor ve karmaşık bir tasarıma sahip. Adam kemerin ortasında durmakta ve dramatik bir görüntü oluşturmaktadır.
Eğitim

Arkeoloji Eğitimi Nedir?

09 Temmuz 2018
Bu görüntü kırmızı ve siyah ekose pazen gömlekli bir adamı gösteriyor. Tam sakallı ve saçları yüzünün yanlarından görünüyor. Gömlek yakasına kadar düğmeli ve kırmızı renk gömleğe hakim. Gömleğin kumaşı dokulu ve küçük siyah ve beyaz karelerle dokunmuş. Adam düz beyaz bir arka plan üzerinde durmaktadır. Hafifçe sola bakıyor ve ifadesi nötr. Kolları yanında dik durmaktadır ve elleri görüntüde görünmemektedir.
4.7
(26)

Ads (Adwords) Eğitimi

27 Konu5 Saat
Genç bir adam, parlak kırmızı ve siyah ekose bir gömlek giymiş, düz bir arka planın önünde duruyor. Kısa siyah saçları var ve kollarını kavuşturmuş hafifçe gülümsüyor. Siyah kot pantolon ve siyah ayakkabı giyiyor. Duruşu kendinden emin ve rahat. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında, genç ve sağlıklı bir ten rengine sahip gibi görünüyor. Dörtte üçlük bir pozda duruyor ve doğrudan kameraya bakıyor. Yüzünde dostça bir ifadeyle anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor.Oğuzhan Yılmaz
12860
Bu görüntü SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) hakkında bir çevrimiçi kursu yansıtıyor. Bir ekranın önünde konuşan takım elbiseli bir adam görülüyor. Adam gözlük ve kahverengi bir gömlek giyiyor ve sağ eliyle bir şeyi işaret ediyor. Arka planda, beyaz metinli bir tabelanın yakın çekimi ve beyaz zemin üzerinde sarı bir sayı var. SEO eğitimi ve kursları, işletmelerin web sitelerini ve içeriklerini arama motorları için nasıl optimize edeceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir. Doğru SEO teknikleri sayesinde işletmeler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer alarak web sitelerine daha fazla trafik çekebilir ve daha fazla müşteri kazanabilirler. SEO kurslarının yardımıyla işletmeler, anahtar kelimeleri stratejik olarak nasıl kullanacaklarını, arama motoru algoritmalarına hitap eden içerikleri nasıl oluşturacaklarını ve çevrimiçi pazarlamanın nüanslarını nasıl anlayacaklarını öğrenebilirler.
4.9
(28)

SEO Eğitimi

11 Konu5 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
5500
Bu çevrimiçi kurs görselinde elinde bir mektupla gülümseyen takım elbiseli bir adam görülüyor. Bu muhtemelen bir içerik yazma kursu almanın başarısını temsil ediyor ve öğrenilen becerilerin değerini gösteriyor. Adamın etrafı saksıda bir bitki, bir logo ve bir sprey kutusu gibi diğer nesnelerle çevrilidir. Bu unsurlar muhtemelen adamın başarıya ulaşmak için çeşitli içerik yazma stillerini öğrenmesi ve bunlarda ustalaşması gerektiğini ifade ediyor. Bu görsel, içerik yazma kursu almak isteyen herkes için harika bir motivasyon kaynağıdır ve elde edebilecekleri başarıyı hatırlatır.
5
(1377)

İçerik Editörlüğü

10 Konu5 Saat
Şık, koyu renk bir takım elbise giymiş bir adam bir konferans salonunun ortasında durmaktadır. Gözlük takmış ve ciddi bir ifadeyle dosdoğru önüne bakıyor. Elleri iki yanındadır. Görüntünün odağında o var ve arka plan hafifçe bulanık. Bir iş adamı gibi görünüyor ve arkasındaki siyah yazılı dikdörtgen beyaz tabela bunu gösteriyor olabilir. Sağ üst köşede bir sandalye ve sol alt köşede bir masa var, her ikisi de odak dışı.
5
(3)

SEO Uzmanlığı

5 Konu15 Saat
Gözlüklü ve kırmızı ceketli beyaz bir adam mavi bir duvarın önünde durmaktadır. Yüzünde ciddi bir ifadeyle dosdoğru ileriye bakıyor. Saçları kısa ve kahverengidir ve gözleri gözlüklerin arkasında gizlidir. Kırmızı ceketinin altında açık mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabılar giyiyor. Kollarını önde kavuşturmuş ve ayaklarını hafifçe açarak ayakta duruyor. Yirmili yaşlarının sonunda ya da otuzlu yaşlarının başında gibi görünüyor.Yemliha Toker
14030