AnasayfaBlogE-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler
Dijital Pazarlama

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

23 Aralık 2019
Bir kişi dikkatle ekrana odaklanarak bir dizüstü bilgisayarda yazı yazmaktadır. Dizüstü bilgisayar renkli ışıklarla aydınlatılmış ve bulanık bir görüntü oluşturuyor. Solunda, yüzeyinde kalp şeklinde bir köpük olan bir fincan kahve var. Kişinin elleri ön planda, bir bilgisayar faresinin üzerinde geziniyor. Klavye yakın plandadır, tuşlar parlak bir şekilde yanmaktadır. Yakınlardaki bir tabakta da bir fincan kahve var. Kişi görevine odaklanmıştır ve elleri hızla hareket etmektedir. Işıkların renkleri sahneye benzersiz bir atmosfer katıyor.
E-Ticaret Sitesi Kurma SüreciÖnemli Noktalarİlgili Maliyetler
Yetkinlik KazanmaBu sektör hakkında yeterli bilgi ve becerilerin kazanılmasıE-ticaret eğitimi ve ilgili eğitim materyalleri maliyeti
Wordpress Alt Yapısının KullanılmasıÜcretsiz versiyonunu kullanarak site kurulmasıÜcretsiz
Maliyet Tablosunun OluşturulmasıBütçenin ve maliyetin planlanmasıEn fazla 500 TL
Domain ve Hosting AlımıAnlaşılır bir isim ve .com uzantılı alan adıİlk yıl domain ve hosting alımı için 113 TL
SSL Sertifika AlımıSite güvenliği için SSL sertifikası alınmasıSSL sertifika için 15 TL
Tema SeçimiPlatform ve kullanıcı deneyimine uygun tema seçimiSeçilen temaya göre değişiklik gösterir, ortalama 50$
Ürün EklemeSatılacak ürünlerin listelenmesi ve kategorize edilmesiÜcretsiz
Ödeme Altyapısı KurmaDestekleyen ödeme altyapılarının sitenize eklenmesiÖdeme altyapısı sağlayıcısına bağlı
Pazarlama Kampanyaları DüzenlemeSatışları arttırmak için pazarlama kampanyalarının yapılmasıKampanya türüne göre değişir
Sitelerin BirleştirilmesiSatın alınan domain ve hosting sistemlerinin birleştirilmesiÜcretsiz

Modern dünyanın en önemli kavramlarından biri zaman kavramıdır. Modern dünyada bireylerin tüm yaşamı zaman kavramı etrafında şekillenir. Birey sürekli zamanla yarışmaktadır. E-ticaret sistemleri, zaman kavramı başta olmak üzere yaşamlarımıza birçok avantaj sağlar. Ülkemizde ve dünyada her geçen gün e-ticaret sektörüne artan bir ilgi vardır. Bu ilgi ve talep artışından bizlerde geri kalmamalıyız.

E-ticaret sitesi, internet üzerinden ürün alıp satılan ve hizmet sunulan bir alandır. Mağazaları dolaşıp, almak istediğiniz ürünü aramak yerine istediğiniz konumdan internet üzerinden alışveriş yapma sistemidir. Üstelik dilediğiniz saat aralığında bu sitelerden alışveriş yapma olanağı da bulunmaktadır.

E-ticaret sitesi yalnızca alışveriş siteleri ile sınırlandırılmamalıdır. Online sipariş, internet bankacılığı vb. alanlarda bu sistem içinde nitelendirilir. Bu sektöre girmek isteyen bireyler, bu sektörün giderek büyüyen ve rekabetin çok yüksek olduğunu bilmelidir. Sürekli gelişmeleri ve yenilikleri takip eden, rekabetçi ortama ayak uydurabilecek olan kişilerin bu sektöre girmesi daha uygundur.

E-Ticaret Nedir?

E-ticaret, mağazaların yerine sanal mağazalar kullanılması ve sanal mağazalar üzerinden hizmet ve satış yapılmasıdır. Müşterilerin istediği konumdan, istediği zaman diliminden, fiziki mağazalara göre daha uygun fiyata hizmet ve mal alabilmesini sağlayan platformdur. Bu alanda birçok şirket hizmet vermektedir. Şirketlerin başarısı ulaşabildiği müşterilerinin çokluğuna bağlıdır. Şirketler ne kadar fazla müşteriye ulaşırsa o kadar başarı oranı artar.

Bu sitelerin hedefi daha çok müşteriye, daha çok ürünü, daha ucuz fiyata ulaştırabilmektir. E-ticaret sitesinin temel hedefi de aslında budur. Bu hedefi doğrultusunda da günümüzde bu kadar büyük ve rekabetçi bir boyuta ulaşmıştır.

Bu siteler hem firmalara hem de müşterilere büyük avantajlar sağlar.  Zaman ve mesafe sorunu olmaksızın dijital ortam üzerinden hizmet ve alışveriş yapılmasını sağlar. 1998-2000 yıllarında çıkış noktası yaşayan bu sektör günümüzde büyük ilerlemeler ve gelişmeler yaşamıştır. Bu ilerlemeler ve gelişmelerin yaşanması zaman aldı. İnternet ve teknolojide yaşanan gelişmeler bu sektörün gelişmesini ve büyümesini sağladı. Yeni pazarlama yollarının bulunmasını da beraberinde getirdi.

Tüketiciler, e-ticaret sistemlerini çok sevdi. Çünkü e-ticaretin faydaları tüketicilere birçok avantaj sağladı. Tüketicilerin kullanım oranının artması bu sektörün büyümesini sağladı. Mobil kullanımının artması ile e-ticaret siteleri bu alan doğrultusunda yeniliklere gittiler. Mobil uyumlu siteler, mobil uygulamalar geliştirdiler. Bu sayede hedef kitlelerine uygun hareket ettiklerini gösterdiler.

E-Ticaret Sitesi Kurmak İçin Yapılması Gerekenler

E-ticaret sitesi, web tabanlı bir yazılıma sahiptir. Bu sitelerde listelenen ürünlerin ödeme alt yapıları aracılığıyla satın alınması sağlanır. Çoğu web sitesinde olduğu gibi e-ticaret sitelerin de arka planlarında çalışan bir yönetim paneli bulunmaktadır. Bu panel sayesinde siparişlerinizin kontrolünü yapabilirsiniz. Aynı zamanda ürünlerinizi ekleyebilir, pazarlama kampanyaları düzenleyebilir ve satış raporları düzenleyebilirsiniz. Bunların yanında sitenizin yönetimi ile alakalı her şeyi yapabilme avantajına sahipsiniz.

E-ticaret sitesi kurmak için bu alanda yetkinlik sahibi olmanız gerekir. Bu sektör hakkında yeterli bilgi ve becerileriniz olması şarttır. Eğer bu konu hakkında bilgi sahibi olmak veya kendinizi geliştirmek istiyorsanız e-ticaret eğitimi almalısınız. Enstitü üzerinden online eğitim alarak bu amacınıza ulaşabilirsiniz. Gerekli yetkinliklerinizi kazandıktan sonra e-ticaret sitesi kurmak isteyebilir hatta e-ticaret ile para kazanma fırsatı yakalayabilirsiniz. Site kurmak için bu aşamaları gerçekleştirmeniz gerekir;

  • WordPress alt yapısının ücretsiz versiyonunu kullanmayı seçerek ilk adımı atmış olursunuz. Dünyadaki internet sitelerinin %40’ı WordPress alt yapısını kullanmaktadır. Bu program ile aklınıza gelebilecek her türlü sektörle alakalı site kurabilirsiniz.

  • E-ticaret sitesi kurmak için ufak bir maliyet tablosu ile karşılaşacaksınız. Sitenizi oluşturabilmeniz için maliyet tablosunda maksimum 500 TL harcama yapmanız gerekir. SSL sertifikanız için 15 TL, ilk yıl domain ve hosting alımı için 113 TL ve tema satın almak içinde 50$ ödeme yapmanız gerekir.

  • Domain ve hosting almalısınız. Bu ikisi birbirine bağlıdır denilebilir. Çünkü biri olmadan diğeri işinize yaramayacaktır. Domain, sitenizin internette ki adresini belirtir. Hosting, sitenin internette 7/24 açık kalmasını sağlar. Site ile alakalı veri tabanı ve dosyaları barındıran server hizmet olarak tanımlanır. Domain satın alırken bazı kurallar bulunmaktadır. Örneğin anlaşılır bir isim seçmek, Türkçe karakter kullanmamak, .com uzantılı alan adı seçmek gibi. Satın alma işlemlerinizi gerçekleştirirken üyelik oluşturmanız istenmektedir.

  • Bir sonraki adım ise satın aldığınız domain ve hosting sistemini birleştirmenizdir. Birleştirip Cpanal kurmanız gerekir. Hesabınıza tekrar giriş yapmanız gerekir. Ardından Cpanel sistem kurulu tuşuna basarak Cpaneli kurabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz alan adı veri merkezlerini doldurarak ilerleyebilirsiniz. Uygun veri merkezi olarak Avrupa’nın seçilmesi önerilir. Sonra Cpanel için kullanıcı adı ve şifre oluşturmanız gerekir. Son olarak da kurulum için beklenilmesi gerekir.

  • Şimdi sıra SSL sertifikası almaya geldi. Bu sertifika e-ticaret, alışveriş siteleri vb. kurmak için zorunluluğu olan bir sertifikadır. Ama diğer siteleri kurmak için zorunluluğu olan bir sertifika değildir. Burada önemli olan alacağınız SSL sertifikasının, almış aldığınız domain ve hosting zaman aralığı ile aynı olması gerekmektedir.

  • Sıra WordPress alt yapısı oluşturmada. E-ticaret sitesi kurmak için en önemli aşamadır. Bu aşamada site kurma işlevi tamamlanmaktadır. Yukarıda yer alan maddeler site kurabilmek için gerekli olan aşamalardır. WordPress oluşturmak için Cpanele girmeniz gerekmektedir. Ardından da WordPress ibaresine tıklamanız gerekir. Sonra uygulamayı kur butonuna tıklayarak uygulamayı kurabilirsiniz. Bu aşamadan sonra domain kısmına http: uzantısı seçmelisiniz. Dizin seçme aşamasına geleceksiniz o kısmı boş bırakmalısınız. Ardından versiyon ayarlarını yapmanız gerekir. Versiyon ayarları; versiyon, dil, yedekleme, güncelleme vb. Sonra ayarlardan e-ticaret sitesinin yönetici bilgilerini girmelisiniz. Sona yaklaştık. Gelişmiş ayarlardan yedekleme seçeneğini seçmelisiniz. En son olarak da sağ alt köşede bulunan kur butonuna basmanız yeterlidir.

  • Son işlem ise tema satın alarak kurulumunu ve ayarlarını yapmaktır. Sonra internetten satış yapabilmek için alışveriş sistemini kurmaktır.   

Bu maddeler e-ticaret sitesi kurmak için gerekli olan WordPress alt yapısı kurma işlemini anlatır. Belirtilen maddeler kurma işlemi için yapılması gerekenlerin en genel hali diyebiliriz. Yukarıdaki maddeler genel olarak neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler içerir. Normalde bu maddeler içerik olarak daha kapsamlıdır.

WordPress Üzerinden E-Ticaret Yapmak

Öncelikle WordPress nedir ve ne işe yarar sorularını cevaplamamız gerekir. WordPressin hedefi ve kimlerin bu platformu kullanması gerektiği bilinmelidir. WordPress üzerinden e-ticaret yapmak isteyen bireyler ilk önce bu alanda yetkinlik sahibi olması gerekir. Bu kişilerin WordPress eğitimi alması gerekir. WordPress eğitimi alarak internet sitesi kurmanın kolay bir şey olduğu öğrenir. İnternet siteleri kurmak için karmaşık kodların bilinmesine gerek olmadığı öğrenilir. Bu eğitimi alarak istediğiniz her sektörde web sitesi oluşturabilirsiniz. Bu eğitimi alan bireyler kolayca web sitelerini oluşturabileceklerini öğrenirler. Bu yazılımın bireylere sağladığı hedef ise herkesin kolay ve yüksek performanslı web siteleri oluşturabilmelerini sağlamaktır.

WordPress sayesinde e-ticaret yapmak da mümkündür. E-ticaret ile alakalı modülleri yükleyerek online mağaza kurmanız gerekir. E-ticaret eklentisi; internet sayesinde satış yapabilmenizi sağlayan gerekli kodları sizin için hazır hale getiren bir platformdur.

Bu platform sayesinde raporlama yapabilme özelliğini kullanabilirsiniz. Raporlama özelliği sayesinde yönetici panelinden yapmış olduğunuz satışlar hakkında detaylı verilere ulaşabilirsiniz. Ürün ve sayfa düzenlemesi, sipariş takibi, ürün yönetimi vb. işlerinizi halledebilirsiniz. Hem de bu işlerinizi hallederken herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymazsınız.

 Yeni eklentiler ekleyip sitenizi geliştirebilirsiniz. WordPress birçok ücretsiz temaya sahiptir. Sitenize uygun olan ücretsiz temaları kullanabilirsiniz. Ücretsiz temaların yanı sıra ücretsiz eklentilere de sahiptir. Ücretsiz tema ve eklentilerin işlevleri size yetmiyorsa ücretli temaları ve eklentileri de satın alabilirsiniz.

E-Ticarette Başarılı Olmak İçin Öneriler

  • Sitenize zaman ayırın: Sahip olduğunuz sitenin yoğunluğuna göre çalışma saatleri belirlemelisiniz. En azından birkaç saatinizi siteye ayırmalısınız. Satmış olduğunuz ürünlerin stok durumu kontrolü, gelen soruları yanıtlama, canlı destek, sipariş hazırlama ve kargo işlemlerini aksatmamanız gerekir.

  • İndirim Kampanyası Yapmak: İndirim kampanyaları yaparak bunu müşterilerinize duyurmanız gerekir. İndirim kampanyaları her müşteriyi cezbeder. Kampanyalarınızı duyurduğunuz müşteriler, sitenizi incelerken başka ürünleri de görüp satın alabilirler.

  • çapraz satış yaparak ciro arttırmak: Birlikte satabileceğiniz ürünleri, sepete eklenen ürünlerle ilgili ürünleri müşterilerinize göstererek satış yapın. Bu durum cironuzu arttırır. Örneğin bir müşteriniz sepetine cep telefonu ekledi. Sizde o cep telefonu ile alakalı telefon kılıflarını müşteriye gösterebilirsiniz.

  • Canlı Destek Hizmeti: Müşterileriniz bir ürün hakkında yazılı bilgilerin dışında detaylı bilgi almak isteyebilir. Ya da farklı sorular yöneltebilir. Canlı destek ile sitenizde gezen kişileri takip etmenin yanında, anında destek sağlayabilirsiniz.

  • Site Trafiği Analizi Yapın: Site analizi için Google Analytics kullanabilirsiniz. Müşterilerinizin en çok hangi ürün ve kategoride zaman geçirdiğini öğrenebilirsiniz. Buna göre uygulamalarınızı yönlendirebilirsiniz.

  • Yorum Yazılmasını Sağlayın: Ürünlerinize yorum yazılmasını sağlayın. Müşteriler, ürün açıklamalarına ek olarak diğer müşterilerin ürün hakkındaki yorumlarını okumak ister. Ürünlerinizi satın almış müşterilerinizi yorum yapmaya yönlendirici davranışlarda bulundurun.

  • Sadakati Arttırın: Müşteri sadakatini arttırın. Müşterilerinizin tekrar sitenizden alışveriş yapmasını istiyorsanız, daha sonra yapacakları alışverişleri için puan veya indirim kuponları oluşturun.

  • Anket Düzenleyin: Müşterilerinizi daha da iyi tanımak için onlara anket düzenleyin. Müşterilerinizi tanıdıkça satışlarınızı arttırmaya yönelik aksiyonlarınızı daha kolay alırsınız. Anketlerinize katılım sağlamak için müşterilerinize şirinlikler yapın.

  • Reklam Yapın: Google ADS, sosyal medya gibi platformları kullanırken reklamlarınızın sonuçlarını ölçün. Performansını ölçemediğiniz reklamları kullanmayın. Sadece tıklanma getiriyor diye reklama devam etmeyin. Bu size zaman ve para kaybettirir. Size dönüşü pozitif olan reklamların bütçelerini arttırın.

  • Sosyal Medya Stratejisi: Sosyal medya stratejisi oluşturmanız şart. Alanında bilinen bir marka olmak için sosyal medyayı iyi kullanıyor olmak gerekir. Hedef kitlenize doğru mesajla her sosyal medya platformundan ulaşın. Potansiyel müşterileri sitenizden alışveriş yapan gerçek müşterilere çevirmeyi amaçlayın.

Yetkinlik Kazanma, Bu sektör hakkında yeterli bilgi ve becerilerin kazanılması, E-ticaret eğitimi ve ilgili eğitim materyalleri maliyeti, Wordpress Alt Yapısının Kullanılması, Ücretsiz versiyonunu kullanarak site kurulması, Ücretsiz, Maliyet Tablosunun Oluşturulması, Bütçenin ve maliyetin planlanması, En fazla 500 TL, Domain ve Hosting Alımı, Anlaşılır bir isim ve com uzantılı alan adı, İlk yıl domain ve hosting alımı için 113 TL, SSL Sertifika Alımı, Site güvenliği için SSL sertifikası alınması, SSL sertifika için 15 TL, Tema Seçimi, Platform ve kullanıcı deneyimine uygun tema seçimi, Seçilen temaya göre değişiklik gösterir, ortalama 50$, Ürün Ekleme, Satılacak ürünlerin listelenmesi ve kategorize edilmesi, Ücretsiz, Ödeme Altyapısı Kurma, Destekleyen ödeme altyapılarının sitenize eklenmesi, Ödeme altyapısı sağlayıcısına bağlı, Pazarlama Kampanyaları Düzenleme, Satışları arttırmak için pazarlama kampanyalarının yapılması, Kampanya türüne göre değişir, Sitelerin Birleştirilmesi, Satın alınan domain ve hosting sistemlerinin birleştirilmesi, Ücretsiz
e-ticaret e-ticaret sitesi e-ticaret sitesi kurmak wordpress e-ticaret yapmak e-ticaret eğitimi e-ticaret sistemleri
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
İki el, etrafına tel sarılmış bir bilgisayarı tutmaktadır. Bilgisayarda siyah beyaz bir monitör, ekranda bir harita ve ortasında kırmızı bir iğne var. Eller bilgisayarın kenarlarını sıkıca kavrarken, tel de bilgisayarın etrafına sıkıca sarılmıştır. Arka plan beyaz bir duvar gibi görünüyor ve kablo bilgisayarın arkasındaki bir bağlantı noktasına bağlı. Ekrandaki harita, sokakları, binaları ve parkları etiketlenmiş bir şehrin topografik haritasına benziyor. Kırmızı iğne, haritanın ortasına yerleştirilir ve ilgilenilen bir konumu gösterir.
E-Ticaret

Yaratıcı E-Ticaret Fikirleri

06 Aralık 2019
E ticaret ile birlikte alışveriş yeni bir anlam kazandı. Ticaretin dijital ortama geçmesiyle şirketlerin yeni rekabet savaşı başlamış oldu. Peki e ticaret nedir? Ne anlama geliyor
Satış - Pazarlama

E-Ticaret Yapmak Nedir?

05 Aralık 2019
Uzun açık kahverengi saçlı bir kadın kameraya gülümsüyor. Mavi bir kazak giymiş ve boynunda sarı bir eşarp var. Yanakları pembe ve gözleri parlak. Yüzünde sıcak ve misafirperver bir ifade var. Arka planda mavi metinli beyaz bir tabela var. Tabelada Evimize Hoş Geldiniz yazıyor. Kadın büyük bir pencerenin önünde durmakta ve ışığın içeri girmesini sağlayarak sahneye sıcak, davetkâr bir atmosfer kazandırmaktadır. Kadının gülümseyen yüzü ve arka plandaki tabela bu anı mükemmel bir fotoğraf haline getiriyor.
Satış - Pazarlama

E-Ticarette En Çok Satılan Ürünler

03 Aralık 2019
Açık mavi gömlek giyen bir adam başparmağıyla onaylıyor. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sevinçli bir ifade var. Gözleri kapalı ve sakalları düzgünce kesilmiş. Ağzı hafifçe açık ve beyaz dişleri görünüyor. Sağ elini kaldırmış, başparmağını ve işaret parmağını uzatarak başparmak işareti yapıyor. Sol eli yanında, rahat bir şekilde duruyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Arka planda beyaz bir duvarın olduğu aydınlık bir odada duruyor. Odanın ışığı yüzünden yansıyarak sıcak bir parıltı veriyor.
5
(29)

E-Ticaret Eğitimi

25 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
13220
Bu görsel, Amazon Dropshipping'e odaklanan bir çevrimiçi kursu tasvir ediyor. Muhtemelen eğitmen olan bir kişi onaylamak veya teşvik etmek için baş parmağını kaldırıyor. Arka planda, kursun belirli bir marka veya kuruluşla ilişkili olabileceğini düşündüren siyah ve turuncu bir logo var. Ayrıca, görselde ilginç bir kompozisyon oluşturmak için her biri farklı renklere sahip birkaç turuncu kare var. Genel olarak bu görsel, bir Amazon Dropshipping kursunun mükemmel bir görsel temsilidir. Potansiyel öğrencilere kesinlikle hitap edecek bir onay, teşvik ve güvenilirlik mesajı iletiyor. Eğitmenin onaylayan başparmak işareti ile siyah ve turuncu logonun birleşiminden oluşan bu kursun, Amazon Dropshipping hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için başarılı olacağı kesin.
5
(11)

Amazon Eğitimi

6 Konu15 Saat
Resimdeki adam ışıl ışıl gülümsüyor, gözleri neşe ve sevinçle kırışıyor. Dişleri tamamen düzgün ve beyaz, yanakları mutlulukla parlıyor. Açık mavi bir gömlek giymiş ve koyu renk saçları düzgünce taranmış. Ellerini önünde kavuşturmuş, yüzünde memnuniyet ve tatmin ifadesi var. Rahat bir duruşu var, rahatlık ve konfor hissi veriyor. Resmin arka planı açık gri, bu da onun parlak gülümsemesini daha da öne çıkarıyor. Görüntü mükemmel bir şekilde yakalanmış, neşe ve memnuniyet hissi yayıyor.Sedat Ateş
9010
Takım elbise giymiş bir adam dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Elleri klavyenin üzerindedir ve gözleri ekrana odaklanmıştır. Kısa, koyu renk saçları vardır ve dizüstü bilgisayarın üzerinde mavi beyaz bir logo görülmektedir. Ellerinden birinin yakın çekimi ve siyah bir gömleğin başka bir yakın çekimi var. Arka planda bir fotoğraf görülmektedir. Adam dikkatle bir şeyler yazmakta, bakışları dizüstü bilgisayar ekranından hiç ayrılmamaktadır. İfadesi ciddi ve odaklanmış, önemli bir işle meşgul olduğunu gösteriyor. Görüntü, adam dizüstü bilgisayarında özenle çalışırken bir konsantrasyon anını yakalıyor.
5
(486)

WordPress Eğitimi

14 Konu5 Saat