Yazılım ve Bilişim Eğitimleri
Yazılım ve bilişim hayatımızda büyük bir yere sahiptir. Bu alanlarda öne çıkmak isteyen bireylerin her türlü eğitime ağırlık vermeleri gerekmektedir. İstanbul İşletme Enstitüsü de burada size kendinizi geliştirebilmeniz için ücretsiz online eğitimler sunmaktadır. Birçok alanda eğitim şansı bulundurması da kendinizi farklı alanlarda geliştirebilmenize olanak sağlamaktadır.
Yazılım ve Bilişim Kursları
İş hayatında gelişen rekabetçi ortam bireylerde sürekli bir şeyleri kanıtlama gereksinimine yol açıyor. Bundan dolayı da bireyler eğitimlerine daha çok önem vermeye, olabildiğince donanımlı olmaya çalışıyorlar. Eğitim ve öğrenme isteğine olanak sağlamak isteyen İstanbul İşletme Enstitüsü ücretsiz ve uzaktan eğitim imkanı sağlıyor.
Özellikle yazılım ve bilişim hakkında alınacak sertifikalar ve dersler iş hayatınızda sizi bir adım öne taşıyacaktır. Böyle önemli ve kritik konularda ne kadar bilgi ve donanıma sahip olduğunuzu göstermek sizin için büyük bir avantaj olacaktır.
Aldığınız eğitimlerin sonundaki sınavı da geçtikten sonra sertifika programınız sonlanacaktır. İstanbul İşletme Enstitüsü size bu imkanları sağlarken iki seçenek sunmaktadır. Ücretsiz olarak girdiğiniz programdan ya sertifika kodu alıp bunu CV’nize ekleyebilir ya da belirli bir ücret karşılığı soğuk damgalı ve onaylı bir belge ile elinizde bulundurabilirsiniz.
Yazılım ve Bilişim Eğitimleri Nelerdir?
İstanbul İşletme Enstitüsü bu alanda özel olarak sosyal medya uzmanlığı, excel eğitimi gibi online ders imkanları sunmaktadır. İş sahibiyseniz çalışanlarınızın eksik olduğu konularda bu online eğitimlerden yararlanmalarını isteyebilirsiniz. Evde, iş yerinde, dışarıda otururken öğrenilen bir bilgi akışı olduğu için bu eğitimi almak herkes için avantaj sağlamaktadır.
Üniversite sertifika programları sayesinde üniversitesi mezunu sayısında bir artış yaşandı. Eskiden üniversiteden mezun olmak yeterliyken şimdi bu durumu pekiştirmeli ve kendinizi geliştirdiğinizi kanıtlamanız gerekmektedir. Bu sebepten dolayı birçok eğitime katılmak, CV’nizi genişletmek, geliştirmek için İstanbul İşletme Enstitüsü sayfasını ziyaret etmeniz yeterlidir.
Online Yazılım ve Bilişim Eğitimleri
Uzun yılların tecrübelerini İstanbul İşletme Enstitüsü sizlerle paylaşıyor. Dersler her biri alanında deneyimli, profesyonel ve uzman eğitmenler ile gerçekleşmektedir. Programlar iki haftada bir başlatılmaktadır. Aynı anda iki programa kayıt olabilme hakkına sahipsiniz, bu programları bitirdikten sonra yeni programlara kayıt olabilirsiniz. Bu sayede yazılım ve bilişim eğitimleri için bir yerlere gidip gelmeniz gerekmeden uzaktan eğitim alabiliyorsunuz. Bu eğitimler bittikten sonra da birçok farklı alandaki eğitimlere katılma şansınız oluyor.
Bu sistemdeki ders veren eğitmenler gönüllü olarak hizmet vermektedirler. Tüm imkanlar birleştiğinde online eğitimin ücretsiz olmasını sağlamaktadır. Online eğitimin dışında Sertifika Programları da verilmektedir. Sertifika programları örgün eğitim olarak verilmektedir, bu nedenden dolayı ücretlidir. Tüm eğitim programları hakkında daha detaylı bir bilgi için İstanbul İşletme Enstitüsü ile iletişime geçebilirsiniz.
Yazılım Nedir?
Yazılım, bilgisayarları çalıştırmak ve belirli görevleri yerine getirmek için kullanılan bir dizi komutlar veya verilerdir. Yazılım bilgisayarın değişken kısmı olarak ifade edebiliriz. Donanım kısmı ise bilgisayarın sabit kısmıdır.
Yazılım genellikle iki şekilde ele alınmaktadır. Birincisi uygulama yazılımıdır. Uygulama yazılımı, kullanıcının gereksinimlerini karşılamak için indirilen programlara verilen genel isimdir. İkincisi ise sistem yazılımıdır. Sistem yazılımı, uygulama yazılımlarını destekleyen diğer yazılımlardır. Örneğin, bilgisayarın çalışması için gerekli olan işletim sistemi bir sistem yazılımıdır.
Yazılımın Önemi
Günümüzde sürekli gelişiyoruz ve değişiyoruz. Yepyeni bir dünyanın içerisindeyiz. 2000 yıllardan sonraki zamanı Web 3.0 olarak adlandırıyoruz. Bu ne demek oluyor? Bilişim çağı, yapay zeka çağı,semantik ve anlamsal bir çağın içerisindeyiz. Tüm bu değişimlerimizin, gelişimlerimizin odak noktası teknolojidir. Söz konusu olan bu durum yaşamımızın içerisinde yer alıyor. Bunu bir örnek ile anlatacak olursak. Dünyadaki tüm bilgisayarların birkaç aylığına çalışmadığını düşünebiliriz. Karşılaşacağımız ilk problem tüm banka hesaplarının erişilemez olmasıdır. Bankalar yapılan tüm işlemlerin kağıt yedeğini almazlar. Bu nedenle hesabında ne kadar para olduğunu bilme şansları yoktur. Banka hesapları olmadan çoğu insan yaşamdan kopacaktır. Yalnızca gerçek paraya sahip olan kişiler bir şeyler satın alabilecek durumda olacaktır. Bu nedenle bilgisayarları kontrol eden programların çalışmasını sağlayan yazılımlar insan hayatı için bir gereksinimdir.
Yazılıma Nereden Başlamalıyım?
Bu soruyu genel olarak yazılıma yeni başlayan ya da başlamak isteyen arkadaşların sorduğu bir soru, genel olarak başlamak isteriz ama bir çıkmazdayız ne yapacağımızı bilmiyoruz ve kafamızda milyon tane soru işareti var aslında tek soru ne yapmak istediğin… Bazılarımız için bir kalem bir kağıt parçası her şeyi ifade eder. Küçük yaşlarda daha yazmaya başlarız günlük hayatımızda da bunu devam ettiririz. Not alırken, mektup yazarken, alışveriş listesi yaparken, önemli yerlerde fikirlerimizi bile yazarız. Program yazmak da aslında bu şekildedir. Belirli komutları bilgisayarımıza anlatarak o veriyi işlemesini sağlamamızdır.
Yazılım Öğrenme Kaynakları
Yazılımı farklı kaynaklardan öğrenebilirsiniz. Bu kaynakları başlıca okul, kurs, kitap, görsel eğitim setleri ve internet siteleri olarak sıralayabiliriz. Enstitü İstanbul web sayfasından uzman eğitmenlerin canlı dersleri ile evinizin rahatlığında kendinizi geliştirebilirsiniz. Kendi kendine yazılım öğrenmek isteyenler için yazılıma başlama noktası çok büyük sıkıntı olduğunu belirtmekte fayda var. "Yani başlasam devamı gelecek kesin ama nereden başlayacağımı bilmiyorum" durumu söz konusu.
Algoritma Öğrenmek!
Yazılıma başlarken ilk adım kesinlikle algoritma öğrenmektir. Çoğu insanın yaptığı bir hata vardır o da yazacağın programla ilgili algoritma düşünüp belirlemeden hemen programı yazmayı çalışmaktır. Çoğu yazılımcı bunu yapmasa da, bir projeye başlamadan önce o projenin iskeletini yani olabilecek en iyi algoritmayı belirlemek ve ondan sonra projeye başlamak gerekiyor. Bunu yapmadığımız için de projelerimizde bir noktadan sonra tıkanabiliyoruz. Algoritmalar mantıklı düşünmemiz ve sorunları en aza indirgememize yardımcı olur. Böylelikle programımızın yazılım aşamasında oluşacak hataların çoğunu algoritma öğrenmek için internet üzerinde bu konuyla ilgili yazılmış blog yazılarını, algoritma öğretmek amaçlı çıkarılmış kitapları ve çeşitli video platformlarında yayınlanmış algoritma videolarını inceleyebilirsiniz. Enstitü İstanbul web sayfasından Temel Programlama dersine katılım göstererek konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Programlama Diline Karar Vermek
Yazılım dediğimiz şey, bilgisayara yani donanıma programlama dilleri ve algoritmalar ile yapabileceklerini söylemektir demiştik. Bu işi yapmak için dünya üzerinde kullanılan çok sayıda programlama dili var. Programlama dillerinin hepsi aynı şeyi yapmak için kullanılmıyor; bazıları web geliştirmek için, bazıları mobil uygulama geliştirmek için, bazıları masaüstü programlar geliştirmek için ve bazıları veri bilimi, yapay zeka gibi alanlar için kullanılmakta. Tabii bir programlama dili sadece mobil değil masaüstü uygulamalarında da kullanılabilir ama her programlama dilinin temel olarak kullanıldığı bir alan vardır diyebiliriz.
Algoritma öğrenerek ilk adımı tamamladıktan sonra yapmanız gereken şey programlama öğrenmek. Ancak bunu hangi programlama dili ile yapacağınıza iyi karar vermeniz gerekiyor. Buna da karar vermek için yazılımın hangi alanıyla ilerlemek istediğinize karar vermeniz gereklidir.
Hangi programlama dilini öğrenmeliyim?
Web geliştiricisi olmak istiyorsanız, Html, Css, Php, Javascript, Asp.net gibi diller öğrenmeniz gerekmektedir. Bu dilleri öğrenerek web sitesi ve web uygulamaları yapabilirsiniz. Web geliştiricisi olmak hayallerinizde yoksa bile en azından Html ve Css temel seviyede öğrenmek sizin programlamanın ne olduğuyla ilgili bilgi edinmenizi, programlamaya aşina olmanızı sağlar.
Mobil uygulama geliştiricisi olmak için öğrenmeniz gereken diller ise Android için Java ve Kotlin, iOS için Swift olarak sayılabilir. Bu dilleri kullanarak güzel bir mobil uygulama yapabilir, belki play store’da veya app store’da yayınlayabilirsiniz.
Masaüstü uygulama geliştiricisi olmak için C, C++, C#, Python ve Java gibi diller kullanılabilir.
Veri bilimi ve Yapay zeka uygulamaları yazmak için ise R, Python, Prolog gibi diller kullanılır. R ve Python dilleri başlangıç için kısmen kolay dillerdir.
Programlama Dilini Öğrenmek
İlk adım olan algoritma mantığını kavramak ve ikinci adım olan hangi programlama dilini seçeceğinize karar vermeyi geçince sırada karar kıldığınız programlama dilini öğrenmek var.
Programlama diline karar verdiniz. Eğer lise veya üniversitenizde yazılım ile alakalı bir bölümünüz varsa zaten okulda bolca alıştırma ve ödev yapacaksınız ve öğreneceksinizdir. Kişisel olarak kendi çabanızla bir programlama dilini öğrenecekseniz pratik yapmadan öğrenmek imkansız. Yukarıda bahsettiğim video platformlarından o dille ilgili videolar izleyip, internetteki kodlama egzersiz platformlarını kullanarak pratik yapıp çok güzel bir şekilde dili öğrenebilirsiniz.
Proje Yapmak
Öğrendiğiniz programlama dilini öğrenmeye başlayıp egzersiz yapmak sizi ileriye taşır, ancak tam anlamıyla o dili öğrenmenizi sağlamaz. Tam olarak bir programlama dilini öğrenmek proje yapmaktan geçer.
Yazılım Geliştirme
Bugünün şartlarında çevrimiçi pazarlama olmadan başarılı bir iş modeli oluşturmak hayalden öte zor bir uğraştır. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde çevrimiçi pazarlama işinizin ne kadar büyüdüğünü belirlemede en iyi yollardan biri olacaktır. İşletmeler, çevrimiçi platformlara ve mobil uygulamalara ihtiyaç duyarlar çünkü bu müşterilerine ulaşmanın en kestirme yollarından biridir. İyi iş platformu oluşturmak gelirinizde artışa da neden olabişmektedir. Doğru yazılım firmasıyla işbirliği içinde oluşturulan pazarlama sizin ve şirketiniz açınızdan olumlu sonuçlara ulaşılacaktır. Unutmamak gerekli, bu pazarda ürün kullanıcıya ulaştığı müddetçe başarılıdır.
Yazılım ve Bilişim Sertifikaları Ne İşe Yarar?
Belki de son yıllarda en çok kullandığımız kavramlardan biridir; yazılım. Yazılım öğrenmek ve yazılım ile ilgili bir yetkinlik edinmek, öyle ya da böyle bir fayda sağlıyor. Hatta bilişim sektörü dışındaki sektörler için de kod yazan ve yazılım programlarını kullanan bir kişi, işe alım için ciddi bir avantaj elde ediyor. Öyleyse bilgi işlem, bilişim ve bilgisayar-yazılım mühendisliği dışında kimlere yazılım eğitimlerinin fayda sağlayacağından bahsedelim.
Dijital pazarlama, içerik pazarlaması, oyun tasarımı ve geliştirme, web tasarım ve görsel tasarım işleri için yazılım bilmek, işe alımda ciddi bir fark yaratabiliyor. Özellikle web tasarım işleri için HTML, Bootstrap, Javascript kodlama dilleri kullanılıyor. Bir şekilde öğrendiğiniz yazılım dilleri; dijital pazarlama, içerik paneli, web tasarım, 3D animasyon ve grafik işleri için fayda sağlayacak bir işe vesile olabiliyor. Dolayısıyla iş dünyasında yoğun olarak istenen bir yetkinliği karşılamak, üst düzey kurumlara ve şirketlere başvurmanın da önünü açıyor.