SEO Eğitimi
SEO Eğitimi
Web sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını nasıl iyileştireceğinizi öğrenmek ister misiniz?
SEO Kursu sizin için biçilmiş kaftan. Temel bilgilerden ileri tekniklere kadar SEO hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu eğitimde anlatıyoruz. Web sitenize gelen trafiği nasıl artıracağınızı ve nasıl daha fazla potansiyel müşteri ve satış elde edeceğinizi öğreneceksiniz.
Bu kurs sayesinde web sitenizi kısa sürede Google'da üst sıralara taşıyabileceksiniz. Ayrıca web sitenizi mobil cihazlar için nasıl optimize edeceğinizi ve web sitenizin hızını ve performansını nasıl artıracağınızı da öğreneceksiniz. Ve bu eğitim SEO'daki en son değişikliklerle ilgili olarak sürekli olarak güncellenir, böylece rekabette bir adım önde olabilirsiniz.
SEO eğitiminin amacı, arama motoru optimizasyonun ne olduğunu anlamaktır. Google arama motorunu çok yakından tanıyarak, ilk kuruluş yıllarından günümüze kadar nasıl bir gelişim süreci geçirdiğini gözlemleyebilirsiniz.
Hangi evrelerden geçtiğini, bu gelişim sürecinin SEO dünyasındaki yansımalarını, Google arama motorunun bir içeriği nasıl taradığını ve bu içeriği nasıl ön plana çıkardığını anlamaktır. Bu eğitimle kelime tabanlı çalışan arama motoru devrinin, nasıl link tabanlı çalışan Google arama motoru ile yıkıldığını ve gelişerek, yapay zeka mantığı ile sorguların nasıl karşımıza çıktığını (Related Entities Nedir) öğreneceksiniz.
Bu eğitimle birlikte sıfırdan kurulmak istenen bir websitesinde alan adı alımında, hosting kurulumuna, e-ticaret veya içerik tabanlı websitelerin kurulumuna kadar yapılması gerekenleri aşama aşama öğreneceksiniz. Websitesinin site içi optimizasyonu (OnPage) tamamen nasıl yapacağınızı öğrenebileceksiniz. Bu kısımda özellikle Google arama motorunda kullanılan sıralama faktörlerini ve SEO terimlerini detaylıca öğrenebileceksiniz.
SEO eğitimi ile ne öğreneceğim?
Websitenizi Google Search Console ve Analytics üzerinden yönetmeyi öğreneceksiniz. Websitenize sanal otorite (Page Rank) sağlamak için gereken tüm yolları öğreneceksiniz.
Google’da yüksek organik trafik alımları için nasıl içerik yazacağınızı detaylı anahtar kelime analizleriyle öğreneceksiniz. Önemli bir sıralama faktörü olan sayfa hızınızı nasıl yükselteceğinizi öğreneceksiniz.
Rakiplerinizi nasıl analiz edeceğinizi, hangi websitenin, Google organikten ne kadar trafik aldığını, yüksek organik trafik alan sitelerin, hangi anahtar kelimelerden, hangi sayfasına trafik aldığına ve sanal otorite için hangi sitelerden referans link aldığına kadar, rakip analizinde gerekli olan tüm konuları öğreneceksiniz.
Google bir websitesine neden ceza verir, bu cezalar nelerdir ve ceza alan bir websitesi neler yapması gerekir detaylıca öğreneceksiniz.
SEO eğitimine kimler katılmalı?
İnternet üzerinden iş yapmak isteyen herkes!
SEO Uzmanı alanında kendini geliştirmek ve bu alanda iş sahibi olmak isteyen herkes!
E-ticaret sektöründe çalışan, üst veya alt yönetimde bulunan ve işi konusunda kendini geliştirmek isteyen herkes!
Sürekli içerik yayını yapmasına rağmen organik trafiklere ulaşmayı bekleyen herkes!
Online SEO eğitimi alarak büyük veya küçük işletmelerini daha da büyütmek isteyen herkes! Bu eğitimden yararlanarak, organik trafiklerini arttırabilir ve daha da yüksek cirolara ulaşabilir.
Göz korkutucu bir hedef gibi görünse de SEO sertifikası almak sandığınızdan daha kolay. Online kursumuz, anahtar kelime araştırmasından bağlantı oluşturmaya kadar SEO'nun tüm yönleri hakkında kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Ve en iyi yanı, kursu kendi hızınızda tamamlayabilirsiniz. Sadece yedi gün içinde, uluslararası geçerli bir SEO sertifikası alabileceksiniz.
SEO eğitiminde neler öğreneceksiniz?
SEO Online eğitimimizle websitenizi A’dan Z’ye nasıl optimize edeceğinizi öğrenebileceksiniz.
Google arama motorunun çalışma mantığını anlayarak, buna uygun içerik üretmeyi ve yayınlamayı öğrenebileceksiniz.
Tüm sıralama faktörlerini detaylıca inceleyerek, websitenize nasıl yüksek organik trafikler sağlayabileceğinizi öğrenebileceksiniz.
Yüksek organik trafik alan rakiplerinizi çok detaylı inceleyerek, sizin de hangi yoldan gideceğinizin izlerini bu eğitimle öğrenebilecekseniz.
Websitenizi Google Search Console’a nasıl ekleyeceğinizi ve sitenizde oluşan hataları Search Console'dan nasıl takip edebileceğinizi öğreneceksiniz.
Websitenizi Google Analytics’e nasıl ekleyeceğinizi ve websitenize gelen tüm trafiği nasıl analiz edeceğinizi öğreneceksiniz.
Backlink çalışmalarının nasıl yapıldığını ve Websitenize sanal otorite ( Page Rank) sağlamak için gereken tüm yolları bu eğitimde öğreneceksiniz.
Öncelikle arama motorlarının çalışma prensiplerini bilmelisiniz. Bu sayede SEO çalışmalarının önemini kavrayıp başarılı uygulamalar gerçekleştirebilirsiniz.
SEO ile alakalı tüm kavramlara hakim olmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bunu yeni bir dünyanın kendine has olan dilini öğrenmeye benzetebiliriz.
SEO’ un temelini anlamaya çalışmalısınız. Çünkü birçok kişinin bildiğinin aksine SEO anahtar kelimelerden ve listelerde ilk sıraya çıkmaktan çok daha fazlasıdır. SEO’nun gerçek amacı arama motoru için değil kullanıcılar için iyi olanı sunmaktır.
SEO değişiklikleri üzerine yaşanan gelişmeleri yakıdan izleyin. SEO kuralları ve algoritmaları değişkenlik gösterebilmektedir. Bu değişiklikleri zamanında gözlemleyip zamanında uygulamak sektördeki rakipler düşünüldüğünde, oldukça önem arz eder.
SEO’yu tam kavramak için kendinize zaman tanıyın ve sabırlı olun. Teorikte öğrenilebilecek bir disiplin olarak görmeyin ve öğrenmeye istekli olun. Pratik yapmaya çalışın, SEO uygulamaları yapmayı deneyin.
Deneyimli seo uzmanı olan kişileri sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz. Onların deneyimleriyle ilgili paylaşımlarından çok şey öğrenmeniz mümkün. Gerektiğinde irtibat kurabilir ve sorularınıza yanıt da bulabilirsiniz. Bu konuda yazılmış birçok makale de mevcut. Bunları da okuyarak ufkunuzu genişletmek sizin elinizde.
SEO uzmanı olmak için bu eğitime katılın. Bu eğitimle google algoritmalarını ve bunların neden önemli olduğunu kaliteli bir eğitmenden öğrenebilirsiniz. Bu sayede site tanınırlığınızı ve organik trafik miktarınızı nasıl arttırabileceğinize dair tüm ipuçlarına yetkin bir kaynaktan erişmiş olursunuz. Eğitim sonunda başarılı olduğunuzda sertifika almaya da hak kazanacağınızı unutmayın. Uluslararası, resmi ve özel kurumlarda geçerli olan bu sertifika sizin seo uzmanı vasfınızı, kanıtlar nitelikte bir belge olacaktır. Bu sayede hedeflerinize ulaşmanız daha da kolaylaşacaktır.
SEO kursu konu başlıkları
Arama motorlarının nasıl çalıştığına ilişkin hazırladığımız e-kitap bu eğitimde ücretsiz olarak verilmektedir. Derse kayıt olmadan da e-kitabı (50 MB) indirebilirsiniz. Ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.
Konu 1: SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?
Arama Motoru Optimizasyonu kısaca SEO, bir web sitesini arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacak şekilde optimize etme çalışmasıdır. SEO, web trafiğini artırmak ve potansiyel müşterileri çekmek amacıyla bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarındaki (SERP'ler) görünürlüğünü ve sıralamasını iyileştirmektir. Anahtar kelime yoğunluğu ve başlık etiketleri gibi sayfa içi faktörlerin yanı sıra site içi bağlantı kurma ve sosyal medya etkileşimi gibi sayfa dışı faktörler gibi SEO'yu etkileyen birçok faktör vardır. Google'ın arama sonuçlarında daha fazla görünmek için web sitenizi nasıl optimize edeceğinizi ve tüm bu faktörleri SEO kursunda öğreneceksiniz.
Konu 2: Google Arama Motorunun Kuruluşu ve amacı?
Google Arama Motoru, günde üç milyardan fazla aramayı gerçekleştiren dünyanın en popüler arama motorudur. Peki ama nasıl çalışıyor? Bu dersimizde Google Arama Motoru'nun kuruluşu ve kuruluş amacı hakkında detaylı bilgiler alacaksınız.
Konu 3: SEO’nun Amacı Nedir?
Bu derste SEO'nun amacının ne olduğunu ve web sitenizin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) daha yüksek oranda görünmesine yönelik SEO'nun nasıl kullanılabileceğini öğreneceksiniz. Bunun yanı sıra SEO stratejilerinin çeşitli türlerini ve web siteniz için en faydalı stratejileri seçmeyi ve uygulamayı öğreneceksiniz. Ek olarak, SEO çalışmalarınızın başarısını nasıl ölçeceğinizi öğreneceksiniz, böylece daha iyi sonuçlar elde etmek için web sitenizi sürekli olarak optimize edeceksiniz.
Konu 4: Google Güncellemeleri ve Google Patentleri
Google Güncellemeleri ve Google Patentleri, web sitenizin sıralamasını iyileştirmenizde size yardımcı olabilecek iki önemli araçtır. Google Güncellemeleri, Google'ın arama sonuçlarında hangi web sitelerinin görünmesi gerektiğini belirlemek için kullandığı formüller ile algoritmalarında yaptığı her türlü güncellemedir. Google Patentleri ise Google tarafından dosyalanmış tüm patentlerin bir veritabanıdır. Bu iki aracın nasıl işlediğini öğrenerek web sitenizin güncel değişikliklere göre optimize edilmesini sağlayabilirsiniz
Konu 5: Alan Adı Seçimi, Hosting ve Özel İp Kullanımı
Alan adları her web sitesinin önemli bir parçasıdır. dolayısıyla hem hatırlanması kolay hem de içeriğinizle ilişkili bir alan adı seçmeniz gerekir. Hosting ile ilgili olarak, birçok farklı alternatif bulunmaktadır ve bunlardan hangisinin sizin ihtiyacınıza uygun olduğu belirlenmelidir. Özel IP kullanımı SEO için de faydalı olabilmektedir ve bunun nasıl kurulacağını ele alacağız. Bu bölümün sonunda, web sitenize en uygun alan adını, barındırma hizmetini ve özel IP kullanımını nasıl belirleyeceğinizi iyice anlamış olacaksınız.
Konu 6: Search Console ve Analytics Kullanımı
Bu eğitimde Search Console ve Analytics'in nasıl kullanılacağını öğreneceğiz. Her ikisi de web sitenizin arama motoru sayfalarında nasıl performans gösterdiğine ilişkin önemli bilgiler verir. Bu sebeple SEO uzmanları için vazgeçilmez araçlardır. Search Console, web sitenizin organik trafiği hakkında size veri sağlayan Google'ın ücretsiz bir platformudur, Analytics ise daha derinlemesine bilgiler sağlayan bir platformdur. Eğitimin bu bölümünde, web sitenizin ilerlemesini ve performansını izlemek için her iki platformu nasıl kuracağınızı ve kullanacağınızı ele alacağız
Site İçi Optimizasyonuna ( On-Page) Giriş
Web sitenizi arama motorları için optimize ederek arama sonuçlarındaki görünürlüğünüzü artırabilir ve sitenize daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz. SEO kursunun bu bölümünde, web sitenizi arama motorları için nasıl optimize edeceğinizi öğreteceğiz, böylece daha fazla trafik alabilir ve işinizi geliştirebilirsiniz.
Konu 7: Google Gözünden Sayfaya Bakış
SEO karmaşık ve sürekli değişen bir konudur, ancak bu dersimizde SEO'yu kolay ve anlaşılır hale getireceğiz. Bu derste, Google'ın sayfaya bakışını öğreneceksiniz. SEO stratejiniz için bunların ne anlama geldiğini ve Google'ın tarama ve indeksleme işlemlerinin nasıl çalıştığını öğreneceksiniz.
Konu 8: Meta Title / Meta Description
SEO kursunun bu dersinde meta başlıklar ve açıklamalarla ilgili konuları öğreneceksiniz. Meta başlıklar, HTML dosyanızın başlık bölümünde görünen başlık etiketleridir. Sayfanızın içeriğini arama motorlarına anlatmak için kullanılır. Meta açıklamalar ise arama motoru sonuç sayfalarında meta başlığınızın altında görünen kısa özetlerdir. Arama yapan kişilere web sitenizde ne bulabileceklerine dair ayrıntılı bir önizleme sağlarlar. Hem meta başlıklar hem de açıklamalar sayfa içi SEO'nun önemli unsurlarıdır. Doğru kullanılırlarsa tıklanma oranlarını ve organik arama sıralamalarını iyileştirir.
Konu 9: Heading Tag Yapısı Hakkında
Bu derste, başlık etiketi yapısı hakkında eğitim alacaksınız. Başlık etiketleri, bir web sayfasındaki başlıkları ve alt başlıkları belirtmek için kullanılan HTML etiketleridir. H1 etiketleri en önemli ve h6 etiketleri en az önemli olmak üzere önem sırasına göre sıralanır. Başlık etiketleri hiyerarşik olarak kullanılmalıdır, yani bir h1 etiketi yalnızca bir sayfadaki ana başlık için kullanılmalı ve sonraki başlıklar h2, h3 vb. gibi etiketler kullanmalıdır. Başlık etiketlerinin yanlış kullanıldığında ekran okuyucuları ve arama motorları kötü bir duruma düşebilmektedir, bu nedenle bu etiketlerin doğru kullanılması önemlidir. Bu derste, iyi bir erişim ve optimizasyon sağlamak için başlık etiketlerinizi nasıl düzgün bir şekilde yapılandırabileceğinizi öğreneceksiniz.
Konu 10: Sayfa İçeriği
SEO dünyasında içerik kraldır. Bunun nedeni, web sitenizdeki içeriğin ziyaretçi çekmenize ve arama motoru sonuç sayfalarında üst sıralarda yer almanıza büyük ölçüde fayda sağlamasıdır. Bu derste, web sitenizin bu hedeflere ulaşmasına yardımcı olabilecek farklı içerik türleri hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olacaksınız. Ayrıca içeriklerinizi hem arama motorları hem de kullanıcılar için nasıl optimize edeceğinizi de öğreneceksiniz. Bu dersin sonunda, web sitenizin SEO'sunu iyileştirmek için metin içeriklerini nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.
Konu 11: URL Yapısı
URL yapısı iki nedenden dolayı önemlidir: birincisi, arama motorlarının web sitenizi anlamasına yardımcı olur; ikincisi, URL'nizin çok uzun veya anlaşılması zor olması tıklama oranını etkiler. İyi oluşturulmuş bir URL kısa ve açıklayıcı olmalı, hem kullanıcıların hem de arama motorlarının sayfanızın ne hakkında olduğunu anlamasını kolaylaştırmalıdır. URL'nizde alakalı anahtar kelimeler kullanmanız da önemlidir, çünkü bu arama motoru sıralamanızı iyileştirmenize yardımcı olur. Bu derste, URL'lerinizi hem kullanıcı dostu hem de SEO dostu bir şekilde nasıl oluşturacağınızı öğreneceksiniz.
Konu 12: Breadcrumbs / Site İçi Linkleme Ve Kategorizasyon Yapısı Hakkında
Bu derste iki önemli SEO kavramı hakkında bilgi edineceksiniz: breadcrumbs ve site içi linkleme ve kategori yapısı. breadcrumbs, kullanıcıların bir web sitesi içinde bulundukları yeri anlamalarına yardımcı olan bir site içi navigasyon aracıdır. Mevcut sayfanın vurgulandığı bir bağlantı listesi şeklindedirler. Örneğin, ayakkabılarla ilgili bir web sitesinde ekmek kırıntısı aşağıdaki gibi görünebilir: Ana Sayfa > Erkek Ayakkabıları > Çizmeler. Site içi bağlantı ve kategorizasyon yapısı, bir web sitesindeki sayfaların birbirine bağlanma şeklini ifade eder. İyi yapılandırılmış bir web sitesi, kullanıcıların bir sayfadan diğerine gitmesini kolaylaştıran net bir bağlantı hiyerarşisine sahip olmalıdır. Nasıl yapılacağını öğrenmek mi istiyorsunuz? Bugün dersimize kayıt olun.
Konu 13: Canonical Etiketi Nedir? Ne Amaçlanır?
Arama motoru optimizasyonunda, kanonik etiketler bir web sayfasının tercih edilen sürümünü belirtmek için kullanılır. Bu çok önemlidir çünkü yinelenen içerik web sitelerinde genellikle bir sorun haline gelir. Bir sayfanın aynı veya çok benzer birden fazla sürümü varsa, arama motorunun hangisinin en alakalı olduğunu belirlemesi oldukça zordur. Arama motoru sayfaların hiçbirini dizine eklemeyebilir veya bağlantı gücünü tüm sayfalara eşit olarak dağıtarak web sitesinin genel gücünü azaltabilir. Bu sorunlardan kaçınmak için bu derse mutlaka katılın. Canonical etiketleri nasıl ayarlamanız gerektiğini öğreteceğiz.
Konu 14: Sayfalama (Pagination ) Yapısı Nasıl Olmalı?
SEO kursunun bu bölümünde Sayfalama Yapısının nasıl olması gerektiğini öğreteceğiz. Her sayfanın < head > elementi benzersiz bir başlık içermeli ve sayfanın karakter setini belirtmelidir. Bu biraz teknik bir konu gibi duruyor ama bu dersin sonunda kolaylıkla anlayacaksınız.
Konu 15: Site Haritası ve Robots.txt Kullanımı
SEO kursunun bu bölümünde sizlere Site Haritası ve Robots.txt Kullanmayı öğreteceğiz. Site haritası, web sitenizdeki tüm URL'lerin bulunduğu bir XML dosyasıdır. Bu dosya arama motorlarının web sitenizi daha kolay indekslemesine yardımcı olur. Robots.txt, arama motoru robotlarına web sitenizdeki hangi sayfaları indekslemeleri ve hangilerini dikkate almamaları gerektiğini söyleyen bir metin dosyasıdır. Bu iki dosyayı doğru kullanmak, web sitenizin arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmenize çok büyük katkı sağlar.
Konu 16: NoFollow, NoIndex ve Dofollow kavramları
Kursun bu bölümünde NoFollow, NoIndex ve Dofollow kavramlarını ele alacağız. NOFOLLOW, Googlebot'un linkleri takip etmesini engellemek için eklenebilen bir HTML özelliğidir. Bu genellikle bir site başka bir siteye bağlantı vermek istiyor ancak herhangi bir PageRank aktarmak istemiyorsa kullanılan bir özelliktir. NOINDEX ve Dofollow etiketi de oldukça önemli özellikleri barındırır. Bunların nasıl kullanılacağını bu derste öğreteceğiz.
Konu 17: Hatalı Sayfaları Kaldırmak
SEO'nun en önemli bölümlerinden biri, web sitenizde herhangi bir bozuk veya güncel olmayan sayfa bulunmamasını sağlamaktır. Bir arama motoru sitenizi taradığında, tüm sayfalarınızı indeksleyecektir. Sayfalarınızdan herhangi biri bozuksa, bu durum sıralamayı olumsuz yönde etkiler. Hatalı sayfaları web sitenizden kaldırmanın birkaç yolu vardır. Bu derste bunları nasıl yapacağınızı detaylı olarak anlatacağız.
Konu 18: Site İçi Yönlendirmeleri Doğru Yönetmek
SEO kursunun bu bölümünde Site İçi Yönlendirmeleri Doğru Yönetmeyi öğreteceğiz. Arama motorları, bir web sitesinin arama sonuçlarında kaçıncı sırada yer alması gerektiğini belirlemek için çeşitli faktörler kullanır. Bu faktörlerden biri de site içi yönlendirmelerin sayısıdır. Bunları nasıl kullanacağımızı bu derste örneklerle öğreneceğiz.
Site İçerisinde Karşılaşılan Hatalar ve Bu Hataların Giderilmesi
Bu konu oldukça önemlidir. Diğer tüm kurslarda neler yapmanız gerektiği anlatılır ancak hatalardan pek bahsedilmez. Bu eğitimde yapabileceğiniz olası hataları da göz önünde bulundurarak size önemli bir geri bildirim yapıyoruz.
Konu 19: İhtiyacı Karşılamayan İçerikler
Bu tür içerikler genellikle hiç düşünülmeden veya planlanmadan oluşturulur ve sonuç olarak hedef kitlenin ihtiyaçlarına karşılık vermede başarısız olur. Bu tür içerikler yalnızca etkisiz olmakla kalmaz, aynı zamanda sitenizin itibarına da zarar verebilir. Bundan kaçınmak için hedef kitlenizi her zaman ilk planda tutmanız ve içeriğinizin iyi araştırılmış ve onların ihtiyaçlarıyla alakalı olmasını sağlamanız gerekir. Biraz çaba göstererek gerçekten okunmaya değer içerikler oluşturabilirsiniz.
Konu 20: İçeriklerin Sayfa İçerisinde Yanlış Konumlandırılması
SEO'nun en önemli özelliklerinden biri içeriğinizi sayfada doğru bir yere konumlandırmaktır. Küçük bir ayrıntı gibi görünse de, içeriğinizin konumu arama motoru sıralamasında büyük bir etkiye sahiptir. İçeriği konumlandırırken bilmeniz gereken birkaç kilit nokta vardır. Bu derste bunların ne olduğunu anlatacağız.
Konu 21: İç Rekabet
Kendi web sitenizde bile rekabet var. Aynen öyle - İç Rekabet, diğer web siteleriyle girdiğiniz rekabet kadar çetin olabilir. Ancak endişelenmeyin, bu konularda size yardımcı olmak için buradayız. SEO kursunun bu bölümünde İç Rekabet hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğreteceğiz.
Konu 22: Kopya İçerik
SEO kursunun bu bölümünde kopya içerik hakkında bilgi vereceğiz. Kopya içerik, web sitesi sahiplerinin ve web yöneticilerinin karşılaştığı en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. İnternette bir içeriğin birden fazla kopyası bulunması durumunda karşımıza çıkar. Bu durum, birinin aynı makaleyi yanlışlıkla web sitesinde iki kez yayınlaması durumunda veya bir web sitesi sahibinin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) daha üst sıralarda yer almak amacıyla başka birinin içeriğini kasıtlı olarak kopyalaması gibi çeşitli durumlarda gerçekleşebiliyor. Nedeni ne olursa olsun, kopya içerik hem web sitesi sahipleri hem de kullanıcılar için olumsuz sonuçlar doğurur. Arama motoru sıralamalarında düşüşe, trafikte azalmaya ve hatta Google'dan ceza almaya bile neden olabilir. Web sitenizde kopya içerikten nasıl kaçınabileceğinizi bilmeniz gerekir. SEO kursumuzda kopya içerikten kaçınmak için bazı stratejiler öğreteceğiz, böylece web sitenizin hem arama motorları hem de kullanıcılar nezdinde iyi bir konumda kalmasını sağlayabilirsiniz.
Konu 23: Zayıf İçerik
Bildiğiniz gibi, içerik SEO'nun en önemli bölümlerinden biridir. Sonuçta, güçlü içerik olmadan arama motorlarında üst sıralarda yer almak çok zordur. Ancak, tüm içerikler eşit değildir. Bazı içerikler yeterince iyi değildir ve bu da SERP'lerde üst sıralarda yer almanıza engel olur. Kursun bu bölümünde zayıf içerikleri nasıl tespit edeceğinizi ve bunları iyileştirmek için neler yapabileceğinizi öğreteceğiz.
Konu 24: Pillar – Cluster Yapısını Dikkate Almamak
SEO eğitiminin bu dersinde, içeriğinizin hem iyi organize edilmesini hem de arama motorları tarafından kolayca erişilebilir olmasını sağlamanın harika bir yolu olan Pillar – Cluster Yapısı yöntemini öğreteceğiz. Bu yöntem, destekleyici makalelerden oluşan bir içerik grubunun etrafında bir içerik oluşturmaktır. Genel bir temada içerik yazılır ve bu temanın etrafında içerik oluşturulur. Destekleyici makaleler yazılarak ek bilgiler sağlanır. Bu yöntemi kullanarak, hem ziyaretçilerinizi hem de arama motorlarını memnun edebilirsiniz. Nasıl kurgulanması gerektiğini de bu derste ayrıntılarıyla anlatıyoruz.
Konu 25: Latent semantic Indexing (LSI)
SEO kursunun bu dersinde Latent semantic Indexing'i (LSI) öğreteceğiz. LSI, metnin konusunu belirlemek için bir metin gövdesindeki terimler arasındaki ilişkileri analiz etme yöntemidir. Bir sayfanın doğru anahtar kelimeler için sıralanmasını sağlamak için arama motoru optimizasyonunda sıklıkla kullanılır. LSI'yı doğru şekilde kullanabilmek için bunun nasıl kullanıldığını ve anahtar kelime araştırma sürecinize nasıl dahil edileceğini bilmeniz gerekir. Tüm bunları kursun bu bölümünde ele alacağız.
SEO’ya Uygun İçerik Hazırlanması
SEO içeriği hazırlamak kolay gibi gözükebilir. Aslında bu konuda içerik yazarlığı eğitimimiz var. SEO içeriğinin nasıl oluşturulması gerektiği ile ilgili kapsamlı bir ders sunuyoruz. Ancak bu tek başına yeterli değildir. Eğer SEO çalışması yapacaksanız içeriklerinizi nasıl optimize etmeniz gerektiğini de bilmeniz gerekiyor. İçerik yazarlığı dersinde anlatılmayan şey budur. İşte bu eğitimde aşağıdaki başlıklarda detaylı şekilde açıklıyoruz.
Konu 26: Doğru Soruların ve İhtiyaçların Belirlenmesi
Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını nasıl belirleyeceğinizi ve doğru soruları nasıl soracağınızı SEO kursunun bu bölümünde öğreteceğiz. İlk adım, hedef kitlenizin ne aradığını anlamaktır. İhtiyaçları ve istekleri nelerdir? Problemleri nelerdir? Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını anladıktan sonra, onların sorularına yanıt veren içerikler oluşturabilirsiniz. İnsanların ihtiyaçlarının zaman içinde değiştiğini de aklınızdan çıkarmayın; bu nedenle içeriğinizi sürekli güncelleyerek hedef kitleniz için alakalı ve faydalı olmasını sağlayabilirsiniz. Bu derste hedef kitlenin ihtiyaçlarını nasıl belirleyebileceğinizi anlatacağız.
Konu 27: Anahtar kelime analizleri
Anahtar kelime analizi, web sitenizde hangi anahtar kelimeleri hedefleyeceğinizi belirlemek ve planlamak için yapılan araştırmalardır. Burada Amaç, işletmenizle ilgisi olan ve arama motorlarında iyi bir sonuç elde edebileceğiniz anahtar kelimeleri belirlemektir. Bu derste anahtar kelime analizlerini yaparken hangi araçları kullanabileceğinizi anlatacağız.
Konu 28: İçerik Türlerinin ve Başlıkların Seçimi
Web sitenizde kullanabileceğiniz sayısız içerik türü var ve SEO kursumuzda doğru içerik türlerini nasıl seçeceğinizi ve başlıkları nasıl belirleyeceğinizi öğreteceğiz. Her web sitesi için iyi içerik gereklidir, ancak arama motorlarında üst sıralarda yer almak isteyen bir web sitesi için özellikle gereklidir. İçerik türlerini seçmek ve başlıkları belirlemek SEO'nun önemli bir parçasıdır ve bu derste web siteniz için doğru içerikleri nasıl seçeceğinizi öğreteceğiz.
Konu 29: İçerik Yapısının Belirlenmesi
Bu kısımda içerik yapısını belirlemeyi öğreteceğiz. Web sitenizin içeriklerindeki hiyerarşiyi ve tasarımı hem kullanıcı dostu hem de arama motoru dostu olacak şekilde organize etmenize yardımcı olacak önemli bir seo tekniğidir. İyi yapılandırılmış bir web sitesinde kullanıcıların gezinmesi daha kolay olacak ve arama motorlarının sitenizi indekslemesi ve kullanıcılara konuyla ilgili sonuçlar sunması daha kolay olacaktır. Sonuç olarak, web sitenizin içerik yapısını belirlemek, seo için önemli bir adımdır.
Konu 30: Metin İçerik Çalışmaları
Yüksek kaliteli metin içeriği oluşturmak, başarılı bir SEO stratejisinin en önemli parçasıdır. Okuyucuların ilgisini çekmek ve onları web sitenizde kalmaya teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda arama motorlarının ilgisini çeker ve web sitenizin sıralamasını iyileştirir. SEO kursunun bu bölümünde size hem bilgilendirici hem de anahtar kelime açısından zengin metin içeriğini nasıl oluşturacağınızı öğreteceğiz. Ayrıca web siteniz için en iyi anahtar kelimeleri araştırmak üzere Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı gibi çeşitli araçları nasıl kullanacağınızı da göstereceğiz.
Konu 31: Görsel İçerik Çalışmaları
Doğru görselleri nasıl seçeceğinizi, bunları SEO için nasıl optimize edebileceğinizi ve bunları web sitenize stratejik bir şekilde yerleştirerek görünürlük ve tıklama oranlarınızı nasıl artırabileceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca, hedef kitlenizin ilgisini çekmek ve SEO'nuzu geliştirmek için infografikler ve videolar gibi zengin medya içeriklerini nasıl oluşturacağınızı da öğreneceksiniz.
Konu 32: Görsel İçerikler ve Diğer İçerik Türleri ile Birlikte Kullanımı
Görsel içeriğin popülaritesi son yıllarda hızla arttı ve bu hiç de şaşırtıcı değil. İnsanlar her yönden bilgi bombardımanına tutuluyor ve dikkat süreleri her zamankinden daha kısa. Sonuç olarak, bir metni okumaktansa bir görsele veya videoya dikkatlerini verme olasılıkları daha fazladır. Kursun bu bölümünde, dikkat çeken ve mesajınızı etkili bir şekilde ileten görselleri nasıl oluşturabileceğinizi öğreteceğiz. Ayrıca görsel içeriği SEO stratejinize nasıl dahil edebileceğinizi de göstereceğiz. Bu bölümün sonunda, arama motoru sıralamalarınızı iyileştirmek için görsel içeriği nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.
Konu 33: Video İçeriğin Kurguya Dahil Edilmesi
Bildiğiniz gibi video inanılmaz derecede güçlü bir araçtır. Yalnızca izleyicilerimizle daha kişisel bir düzeyde etkileşim kurmamızı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda metin tabanlı içeriği parçalara ayırmaya ve izleyicilerin ilgisini çekmeye de yardımcı oluyor. Bu nedenle, video içeriğini SEO stratejinize dahil etmeniz gerekir. Kursun bu bölümünde size tam da bunu nasıl yapacağınızı öğreteceğiz. Doğru video platformunu seçme, ilgi çekici video içeriği oluşturma ve videolarınızı Google aramaları için optimize etme gibi konuları ele alacağız. Bu dersin sonunda, videoları SEO için nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.
Konu 34: Sesli Aramalar için Optimizasyon
Sesli aramalar SEO'nun giderek daha önemli bir parçası haline geliyor. Potansiyel müşterilerin işletmenize doğrudan ulaşmasını sağlamakla birlikte yerel arama sonuçları için önemli bir sıralama faktörü de olabilir. Kursun bu bölümünde web sitenizi sesli aramalar için optimize etmeyi öğreneceksiniz.
Performans ve Site Hız Optimizasyonları
Eğer Wordpress kullanıyorsanız hız konusunda sorunlarınızın olması oldukça normal. Maalesef doğru bir şekilde optimize edilmeyen Wordpress siteleri SEO konusunda dezavantajlı hale geliyor. Web site performansınızı artırmak için bu bölüme odaklanmanızı tavsiye ederiz.
Konu 35: Site Hızı
Arama motoru optimizasyonu için en önemli faktörlerden biri de site hızıdır. Web sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini ifade eder. Hızlı bir site, iyi bir kullanıcı deneyimi için gereklidir ve arama motorlarındaki konumunuz üzerinde de çok büyük bir etkiye sahiptir. Görsellerin boyutu, web sitenizin sunucuya yaptığı istek sayısı ve sayfaları oluşturmak için kullanılan kod gibi site hızını etkileyen bir çok faktör vardır. Kursun bu bölümünde, kullanıcıların olumlu bir deneyim elde etmesini ve sayfalarınızın arama sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlamak için web sitenizi hız açısından nasıl optimize edeceğinizi öğreteceğiz.
Konu 36: Resim Optimizasyonu
Resim Optimizasyonu SEO'nun önemli bir bölümüdür ve web sitenizin sıralamasını iyileştirmeye katkıda bulunur. Dosya boyutunu küçültmek, doğru dosya formatını kullanmak ve anahtar kelimeler eklemek gibi çeşitli yollarla imaj optimizasyonu yapılabilir. Dosya boyutu önemlidir çünkü büyük dosyaların yüklenmesi daha uzun sürer ve bu da web sitenizin sıralamasını etkiler. Doğru dosya formatı da önemlidir çünkü her dosya formatının dosya sıkıştırma düzeyi farklıdır. Bu derste hangi dosya formatını seçmeniz gerektiğini ayrıntılarıyla öğreneceksiniz.
Konu 37: Mobil Uyumluluk
Mobil cihazlar giderek daha popüler hale geliyor ve web sitenizin mobil cihazlar için erişilebilir olması çok önemli. Bu bölümde, web sitenizin mobil uyumluluğunu nasıl test edeceğinizi ve herhangi bir sorunla karşılaştığınızda ne yapmanız gerektiğini işleyeceğiz. Ayrıca sitenizi mobil uyumluluk yönünden nasıl geliştirebileceğinize dair bazı ipuçları da vereceğiz.
Konu 38: Mobil First Indexing
İnternet kullanımlı gün geçtikçe mobil uyumlu hale geliyor, bu nedenle işletmelerin Mobil First Indexing'in nasıl çalıştığını bilmeleri çok önemli. Basitçe ifade etmek gerekirse Google'ın web sitelerini mobil uyumluluklarına göre derecelendirdiği bir işlemdir. Günden güne insanların internete erişmek için akıllı telefon ve tablet kullandıklarını düşünürsek, işletmelerin web sitelerini bu cihazlar için optimize etmeleri hayati önem taşıyor. SEO kursunun bu bölümünde, web sitenizi mobil cihazlar için nasıl optimize edebileceğinizi öğrenecek ve Mobil First Indexing hakkında bilmeniz gereken her şeyi keşfedeceksiniz.
Site Dışı (Off-Page) Optimizasyona Giriş ve Analiz Çalışmaları
Konu 39: Gelen Bağlantıları Analiz Etme
Bu bölümde size gelen bağlantıları analiz etmeyi öğreteceğiz. Trafiğin nereden geldiğini ve istediğiniz sonuçları elde etmenizde hangi trafiğin en etkili olduğunu analiz etme sürecidir. Bu analizi gerçekleştirebilmek için kullanılabilecek çeşitli araçlar var ancak biz en popüler iki araca odaklanacağız.
Konu 40: Backlink Çalışmaları
Sıralama faktörlerinin en önemlilerinden biri backlinklerdir. Backlink araştırması ve analizinin nasıl yapılacağını doğru bir şekilde öğrenmek gerekir. Doğru backlinkler arama motoru sonuç sayfalarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olurken, yanlış olanlar sıralamalarınıza zarar verir. Kursun bu bölümünde, backlinklerin kalitesini nasıl öğreneceğinizi ele alacağız. Ayrıca, yüksek kaliteli backlinklerin nasıl oluşturulacağına dair bazı ipuçları da vereceğiz. Bu bölümün sonunda, backlinklerin SEO'yu nasıl etkilediğini iyi bir şekilde anlayıp, link oluşturma konusunda stratejik kararlar verebileceksiniz.
Konu 41: Rakip websiteleri analiz etme
SEO kursunun bu dersinde rakip web sitelerini nasıl analiz edeceğinizi öğreteceğiz. Sahip olunması gereken önemli becerilerden biri budur çünkü arama motorlarında ön sıralarda yer alabilmek için rakiplerinizin ne yaptığını bilmeniz gerekir. Rakip bir web sitesini analiz ederken bakmanız gereken birkaç şey var. Bu derste bunlara detaylı olarak değineceğiz.
Konu 42: Ahrefs Kullanımı
Ahrefs, web sitenizin arama sonuçlarında yükselmesine yardımcı olabilecek güçlü bir SEO aracıdır. SEO kursunun bu bölümünde size Ahrefs'i tam anlamıyla nasıl kullanabileceğinizi öğreteceğiz. Rakiplerinizi araştırmak için Ahrefs site gezginini nasıl kullanacağınızı, web siteniz için en iyi anahtar kelimeleri bulmak için Ahrefs anahtar kelime gezginini nasıl kullanacağınızı ve yüksek kaliteli geri bağlantılar oluşturmak için Ahrefs bağlantı kurma aracını nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.
Konu 43: Screaming Frog SEO Spider Kullanımı
Bu yazılım, web sitelerini taramaya ve sayfa içi SEO'larının çeşitli yönlerini analiz etmeye olanak tanıyan masaüstü programıdır. Rakip analizinin yanı sıra sitelerin SEO durumlarını denetlemek için de son derece yararlı olabilmektedir. Bunun hangi amaçla kullanacağımızı ve dikkat edilmesi gereken kritik noktalara değineceğiz.
Konu 44: Linkody Kullanımı
Linkody, backlinklerinizi takip etmek ve sağlıklı olduklarından emin olmak için kullanabileceğiniz güçlü bir araçtır. Ayrıca yeni backlink fırsatları bulmanıza da yardımcı olabilir. Linkody'den en iyi şekilde yararlanmak için nasıl çalıştığını bilmeniz gerekir. Esasen, Linkody web sitenize gelen bağlantıları taramak için bir tarayıcı kullanır. Bu bağlantıları bulduktan sonra, onları bir veritabanına kaydeder. Daha sonra hangi bağlantıların iyi durumda olduğunu ve hangilerinin düzeltilmesi ya da değiştirilmesi gerektiğini görmek için bu veritabanını görüntüleyebilirsiniz. Linkody'yi rakiplerinizin backlinklerini izlemek için de kullanabilirsiniz. Bu size onların link oluşturma stratejileri hakkında çok önemli bilgiler verir. Linkody'nin nasıl çalıştığını ve nasıl etkili bir şekilde kullanılacağını öğrenerek link oluşturma çalışmalarınızda önemli ölçüde ilerleme kaydedebilirsiniz.
Konu 45: Unamo Kullanımı
SEO kursunun bu bölümünde size Unamo'yu tüm özellikleriyle nasıl kullanabileceğinizi öğreteceğiz. Anahtar kelimeleri nasıl araştıracağınızı, ilerlemeyi nasıl takip edebileceğinizi ve web sitenizden daha iyi sonuç alabilmek için nasıl optimize edeceğinizi öğreneceksiniz.
BONUS:
Sertifikalı SEO programına katılarak dijital pazarlama ve içerik pazarlamasına dair önemli konuları uygulama aşamasında kullanabileceksiniz. SEO’nun temel çalışma mantığını kavrayarak içerik, web sitesi yönetimi, internet tarayıcıları ve dijital teknik kullanımları hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. Öğrendiğiniz ders içerikleriyle SEO yöntemine uygun site içi sayfalama, meta description, meta title, url yapısı, sayfalama, site haritası, site içi yönlendirme ve linkleme gibi önemli kullanımlar hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz.
Ayrıca SEO kullanımı hakkında temel seviye bilgiler ve Google açısından SEO’ya göz atabileceksiniz. Google’nun son güncellemeleri hakkında da bilgi sahibi olarak daha kaliteli ve güvenli SEO çalışmalarını yürütebileceksiniz.
Google Search Console ve Google Analytics hizmetlerini kullanarak web sitenizin trafiğini yönetebilecek ve sitenizde oluşabilecek hata ile sorunlara çözüm bulabileceksiniz. İçerik pazarlaması açısından SEO’yu nasıl kullanabileceğinizi öğrenerek anahtar kelime bulma, içerik yapısını belirleme, içerik türünü oluşturma, başlık belirleme ve metin- video ya da görsel içerik hazırlamaya dair doğru kullanımlara aşina olacaksınız.
Google algoritmalarının işleyişini öğrenerek işiniz için web sitenizi ve içeriklerinizi SEO kurallarına uygun olarak hazırlayabileceksiniz.
Türkiye ve Dünya çapında birçok ülke özelinde SEO çalışmaları yapan Yemliha Toker, aynı zamanda birçok farklı dalda (Teknoloji, Moda, Haber) website kurulumu yaptı. Performans Marketing ajansında SEO grup yöneticisi olarak görev yapıyor.
Hocamız alanında oldukça iyi bir kişi. Derste ve ders sonrasında sorulara hızla yanıt veriyor. Açık bir şekilde dersi anlatıyor, yanlış uygulamalara dikkat çekiyor ve yorumlarıyla eğitimi zenginleştiriyor. Kendisinden başka dersler almayı da isterim.
SEO konusunu detaylı bir şekilde keyifle anlatıyor hocamız. Websitenizi A’dan Z’ye nasıl optimize edebileceğinizi ve bu işin aslında zor olmadığını göreceksiniz. Herkese tavsiye ederim.
Hocamıza, bu karmaşıklık içindeki düzeni bize aktarmasından dolayı teşekkür ediyorum. Eğitimi herkese tavsiye ederim.
Günümüzde artık internet üzerinden birçok firmanın web sitesi reklamları ve tanıtım videoları mevcut. Aradığımız her şeyi Google, Yandex gibi arama motorları aracılığıyla erişebiliyoruz. Gelişen bu bilgi teknolojilerinin yanında şirketler rekabetlerini arttırmak için bazı dijital uzmanlık gerektiren işlere yatırım yapmak zorundadır. SEO çalışmaları bir web sitesinin dijital pazarda ömrünü ve devamlılığını belirleyecek olan en önemli arama motoru optimizasyonudur.
Google, arama motoru pazarında birinci olması sebebiyle SEO çalışmaları da Google SEO çalışması kapsamında yürütülmektedir. Küçük yada büyük bir işletme olun fark etmez, web sitenizin SEO çalışması yoksa arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkmayacak ve şirketiniz yeteri kadar müşteriye ulaşamıyor olacaktır. Web sitenizin kalitesini ve bilinirliğini arttırmak, rakip şirketler arasında yerinizi korumak yada sıyrılmak için arama motorlarında web sayfanızın ilk sıralarda olması önemlidir. Bunun için SEO çalışmalarına bir bütçe ayırmalı ve alanında uzman kişilerle çalışmalısınız.
SEO çalışması dijital pazarlama ve reklam çalışmalarıyla iç içedir. Şirketlerin SEO çalışmasıyla hedeflediklerini sıralayalım;
Potansiyel müşteri ağını genişletmek
Google arama sonuçlarında ilk sıralarda olmak
Müşterilerin tam anlamıyla aradıkları ürüne ulaşmalarını sağlamak
Web sitesinin güncel kalmasını ve hedef kitleye uygun içeriği sağlamak
Doğru internet kullanıcısına ulaşmak
Arama motoru optimizasyonu veya SEO, bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarındaki (SERP) görünürlüğünü ve sıralamasını iyileştirme sürecidir. SEO kursu, süreci anlamanıza ve web sitenizin sıralamasını iyileştirmek için gerekli becerileri kazanmanıza yardımcı olur. Kurs, anahtar kelime araştırması, sayfa içi optimizasyon ve link inşası gibi konuları kapsamaktadır. Eğitimin sonunda, arama motorlarının nasıl çalıştığını ve daha fazla trafik almak için sitenizi nasıl optimize etmeniz gerektiğini daha iyi anlayacaksınız. Arama motoru optimizasyonu, sitelerine daha fazla ziyaretçi çekmek isteyen tüm web sitesi sahipleri için önemli bir uygulamadır. SEO'ya yabancı iseniz, bu kursa katılarak hemen öğrenin.
Google, bir sitenin popüler olmaya başladığını, ziyaretçi sayısının düzenli artışından ve site hakkında yapılan link ve bilgilendirme paylaşımlarından anlamaktadır. Bu paylaşımların kanalları ve sayısı arttıkça popülarite daha doğal ve sağlam bir yapıya ulaşmaktadır. Bir sitenin popülaritesi, açıldığı andan itibaren dikkate alınarak gelişimi değerlendirilir ve arama motoru sonuçlarına doğrudan yansıtılır.
Google'da ya da başka bir arama motorunda bir şey ararken bir algoritma size, o arama motorunun en iyi sonuçları ulaştırması için eş zamanlı olarak çalışır. Google başta olmak üzere, aramanızı en iyi şekilde yanıtlayacak bir dizi sonuç bulmak için “yüz milyarlarca sayfa” dizinini tararlar. Peki Google, en iyi sonucu nasıl belirler? Google, algoritmasının iç çalışmalarını halka açıklamamasına rağmen, Google’ın dosyalanmış patent ve açıklamalarına dayanarak, web sitelerinin ve web sayfalarının birçok faktöre göre sıralandığını biliyoruz.
Google SEO uzmanı, Google arama motoru için optimize edilmiş şekilde web sitelerindeki değişiklikleri analiz eder, inceler ve uygular. Bu sayede Google SEO uzmanı, bir siteye olan trafiği en üst düzeye çıkartarak sitenin Google arama motorundaki sayfa sıralamasını iyileştirir. Basitçe söylemek gerekirse, web sitenizin Google arama motoru sonuçlarının en üstünde görünmesini sağlamak Google SEO uzmanının görevidir. Google SEO uzmanı, kullanıcıların ya da başka bir deyişle potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekecek şekilde içerik hazırlama ve bu içeriği geliştirme hususunda yetenekli, sorun çözücü ve karar verici kişidir.
Google SEO uzmanı, Google arama motorunun kaliteli içeriğe önem verdiğini, bir web sitesine organik trafik sağlayanın anahtar kelimeler olduğunu çok iyi bilir. Ayrıca işletmenizin satışını artırmak maksadıyla Google arama motoruna yönelik pazarlama teknikleri kullanır. Web sitesinin düzenini satışlara katkı sağlayacak şekilde uygular. Google Ads’in reklam platformu ile bu uygulamalarını destekler.
İyi bir Google SEO uzmanı, iyileştirmeler için web sitenizi derinlemesine analiz edebilir. Araştırma yaparak hedeflenecek doğru anahtar kelimeleri tespit edebilir ve Google tarafından yayınlanan SEO yönergelerine uygun metin yazarlığı yaparak içerik üretebilir. Bu sayede web sitenizi arama sonuçlarında üst sıralara taşıyarak kaçınılmaz bir başarı elde etmenizi sağlar.
Web sitenize yeterince ziyaret alamıyorsanız, arama motoru optimizasyonu SEO yapmanız gerekebilir. SEO’nun ne olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Bu konuda bilgi sahibi olmak ve kendinizi geliştirmek isterseniz Enstitü eğitimleri arasında yer alan SEO Eğitimi sayesinde sitenizi bizzat kendiniz üst sıralara taşıyabilirsiniz ya da bir internet SEO uzmanı size yardımcı olabilir. SEO uzmanı, uygulayacağınız pazarlama stratejisinde ve ekibiniz içerisinde çok önemli bir yeri olan kişidir. Web sitenize hayal edebileceğinizden fazla trafiği ancak bir internet SEO uzmanı üretebilir.
SEO uzmanının tam olarak ne yaptığını hep beraber inceleyelim. SEO uzmanı, özellikle Google, Yahoo ve Bing gibi popüler arama motorlarında web sitenizin ve işletmenizin bilinirliğini artırarak markanızın tanınmasını sağlar. Kullanıcı deneyimi başta olmak üzere, sitenizin arama sonuçlarında üst sıralara yükselmesini sağlayacak anahtar kelimeleri belirler.
Bunları doğru bir biçimde kullanarak sitenizin trafiğini artırır ki bu durum potansiyel satış hacminize olumlu yönde etki eder. Bu da işletmeniz için daha fazla satış anlamına gelir. Nasıl mı? SEO uzmanı hedeflerinize ulaşabilmeniz adına web sitenizin ayarlarına yönelik bir takım akıllı taktikler kullanır. Aslında bu taktikler, arama motorları tarafından yayınlanan ve arama motorlarının kullandıkları algoritmaları içeren yönergelerde mevcut olan taktiklerdir. Bu yönergelere hakim olan bir internet SEO uzmanı anahtar kelimelerin, site içi ve site dışı bağlantıların vb. ayarların nasıl uygulanacağı çok iyi bilir.
SEO uzmanının bir diğer görevi ise site başlığı belirlenmesi ve meta etiketleri doğru tanımlanmasıdır. Bu ayarların uygulanması ve bakımı, URL yönlendirmeleri ve 404 hataları, rakiplerin web varlığının analizi, Google Search Console ve benzeri web yöneticisi araçlarının izlenmesi vb. tüm işlemlerden SEO uzmanı sorumludur.
Bir kişi Kurumsal SEO uzmanı olarak çalışabileceği gibi Freelance SEO uzmanı olarak da çalışabilir. Bilgi ve tecrübesini aktarmak suretiyle SEO eğitmeni de olabilir. SEO uzmanı, sizi hedefinize en kısa yoldan ulaştırabilir hatta hayal dahi edemeyeceğiniz bir başarının sahibi olmanıza vesile olabilir.
SEO programını başarıyla bitiren kursiyerler, dijital pazarlama alanında hizmet veren kurum, işletme ve ajanslarda çalışabilirler. Yine SEO programını başarıyla bitirerek e-ticaret, içerik pazarlama ajansları ve reklamcılık alanlarında çalışabilirsiniz. SEO yöntemini aktif olarak kullanan alanlarda, kendinizi geliştirmenize bağlı olarak SEO uzmanı, içerik yöneticisi, içerik uzmanı, metin yazarı, marka yöneticisi, sosyal medya uzmanı ya da dijital pazarlama yöneticisi olarak çalışma olanağınız vardır. Sertifikalı SEO programını alarak dijital pazarlamayı içeren bir kariyer hedefleyebilirsiniz. Günümüzün en gelişmekte olan iş alanlarından biri dijital pazarlama ve sosyal medyadır. Siz de eğitiminizi başarıyla tamamlayarak SEO alanında kendinize bir kariyer yaratabilirsiniz. Ayrıca temel SEO eğitimini alarak içerik pazarlaması alanında da çeşitli meslekler için gerekli olan şartları tamamlayabilirsiniz. Eğitimi bitirerek freelance Seo uzmanı olarak çalışabilir ve kendinize ek gelir yaratabilirsiniz. İnternette iş yapmayı içeren herhangi bir alanda, Seo eğitiminden öğrendiklerinizi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Ayrıca e ticaret sektöründe içerik yöneticisi, ürün- kategori düzenlemesi ya da doğrudan SEO uzmanlığı alanlarında çalışma olanağınızı da artırabilirsiniz.
SEO eğitim programı ile Google geniş kapsamlı şekilde ele alınarak SEO algoritmasının nasıl oluşturulacağı anlatılır. Doğru SEO optimizasyonu teknikleri bütün ayrıntılarıyla katılımcılara aktarılmış olacaktır. Ayrıca SEO eğitimi dahilinde organik arama sonuçlarında yer almanın incelikleri ile tüm SEO teknikleri konusu katılımcılara aktarılır.
Eğitim sonucunda katılımcı; piyasada nadir olarak bulunan SEO uzmanı olma şansını yakalar. Eğitim ile bireysel olarak SEO optimizasyonu yapabilmek için gerekli olan tüm bilgi ve donanıma sahip olunmaktadır. SEO eğitimine katılmak için, temel bilgisayar bilgisine sahip olmanız yeterlidir.
SEO sertifikasını alarak SEO kullanımı hakkında bilgi sahibi olduğunuz belgenizle kanıtlayabilirsiniz. Kursu başarıyla bitirdiğinizi gösterebileceksiniz. SEO işlerinde/pozisyonlarında deneyim ve eğitim çok önemsenmektedir. Dolayısıyla eğitim aldığınızı gösteren bir sertifika, iş başvurularında sizi bir adım öne çıkaracaktır. Ayrıca sertifika öncesi aldığınız dersler, SEO kullanımına dair geniş çaplı bilgiler edinmenizi sağlayacak ve ilgili alanlarda bilgilerinizi uygulama yetkinliğine sahip olabileceksiniz. Bir kuruma bağlı ya da freelance çalışma olanağı için kendinizi öne çıkaracak bir SEO eğitim sertifikasına ihtiyacınız vardır.
Öncelikle WordPress nedir,birkaç cümle ile özetleyelim. WordPress, programlama dilleri ve yazılımlar hakkında hiç bilginiz olmasa dahi istediğiniz içeriği çevrimiçi web ortamında yayınlamanıza imkan veren ve bu içeriği de kolaylıkla yönetmenize imkan sağlayan bir içerik yönetim sistemidir. WordPress, kullanıcılarına özgürlükler sunan bir altyapıya sahiptir. Kullanıcı, sitesini şekillendirmek ve geliştirmek için onlarca tema ve eklentiyi WordPress’e kurabilir. Örneğin, tek bir tıklamayla WordPress'e yüklenebilen ve daha sonra sitenin içeriğini farklı renk ve tarzlarda görüntülemek için yapılandırılabilen binlerce farklı tema vardır.
WordPress temalarının çoğu slayt gösterileri, referans modülleri, iletişim formları ve pop-up gibi ilave işlevler sağlamak için kodlanmıştır. Bununla birlikte, bir temanın mobil ve arama motoru optimizasyonu yani SEO uyumluluğu çok önemlidir. Bu nedenle web tasarımcıları, yönetecekleri web sitesi için temiz kodlanmış temalar ve güvenilir eklentiler seçmeye büyük özen gösterirler. Bazı temalar, aşırı kodlama veya sayfada görülemeyen gizli öğeler nedeniyle internet tarayıcısında yüklenirken siteyi yavaşlatır. Böyle bir temayı kullanan web sitelerinin Google arama sonuçlarında iyi bir sıralama elde etmesi çok zordur.
Yoast SEO ve All in One SEO Pack eklentileri WordPress’in en yaygın kullanılan SEO eklentileridir. Bu eklentileri WordPress sitesine yüklediğinde SEO yapıldığını zanneden birçok kullanıcı var. Öyle olduğunu düşünmek gerçekten çok büyük bir yanılgıdır. Her iki eklenti de çok kalitelidir ancak yaptıkları işlem SEO yapmak değil, iyi bir SEO yapabilmeniz için sitenizin eksiklerini tespit ederek size yol göstermektir. Gerçekten de iyi bir arama motoru optimizasyonu için web sitenizin hangi noktalarına ayar yapmanız gerektiğini ve bu ayarların nasıl yapılacağını bilmeniz gerekir. İşte bu eklentiler de yalnızca SEO sürecinin yürütülmesi için kullanılan araçlardır. Bunun için, iyi bir WordPress SEO Uzmanı ile yapacağınız bir işbirliği, sürdürülebilir sonuçlar ve uzun vadeli başarılar elde etmenin en iyi yolu olacaktır.
Her şeyden önce iyi bir WordPress SEO Uzmanı alanında tecrübeli kişidir. Web sitenizin sorunlu alanlarını tespit ederek çözüme ulaştırır. Anahtar kelime araştırmasında beceriklidir ve bu sayede rakiplerinizin web siteleriyle mücadele ederek işletmenizi arama sonuçlarında rakiplerinizin üzerinde çıkartabilir.
Kurs, deneyim düzeyleri ne olursa olsun SEO hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen herkes için uygundur.
Evet, SEO kursu kesinlikle yeni başlayanlar için uygundur! Sıfır SEO bilgisine sahip olmanız veya yıllardır yapıyor olmanız önemli değil, bu kurs herkese fayda sağlayacaktır. SEO'nun güzelliği, her zaman değişmesi ve her zaman öğrenecek daha çok şeyin olması, bu nedenle ömür boyu öğrenme için mükemmel bir konudur. Bu kurstan SEO ile ilgili her konuda sağlam bir temel ile ayrılacaksınız ve hepsinden iyisi, bu bilgiyi hemen uygulamaya koyabileceksiniz.
Katılımcıların en azından web geliştirme ve programlama kavramlarına ilişkin temel bir bilgiye sahip olmaları ve bunun yanı sıra HTML, CSS ve JavaScript ile ilgili temel düzeyde bilgi sahibi olmaları beklenir.
Eğer bunları bilmiyorsanız yine de sorun değil. Eğitmen hiç bilmeyene göre anlatıyor.
SEO hizmeti, markanızın arama motoru optimizasyonunda başarılı sonuçlara ulaşması için bir SEO ajansı ya da SEO uzmanı tarafından sunulan hizmete verilen addır. Eğer arama motoru optimizasyonu konusunda profesyonel bir ajansla çalışmayı seçerseniz bu alanda çok daha hızlı başarıya ulaşabilirsiniz. SEO çalışmaları günümüzde çok büyük gelişim göstermiştir. Her geçen gün gelişimini sürdürmeye devam etmektedir. Günümüzde her geçen gün web sitelerinde çoğalma yaşandığı için SEO hizmetlerine de daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. SEO’da temel amaç web sitenizin daha önemli bir konuma gelmesidir. Böylece hedef kitle tarafından görünürlüğün arttırılması sağlanır. Ziyaretçi sayısının yükseltilmesi oldukça önemlidir. Ancak SEO hizmetinde hedeflere ulaşabilmek için en önemli konu doğru SEO uzmanı ile çalışmaktır. Yapılan çalışmaların çok farklı detaylara sahip olduğu göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle SEO hizmeti almadan önce bazı bilgilere hakim olmalısınız. SEO eğitimi ile bu bilgilere daha hızlı ulaşabilirsiniz.
Onpage SEO olarak da adlandırılır. Sitenizdeki sayfalarının en ince detayına kadar optimize edildiği anlamına gelir. Sitenizde yer alan bütün sayfaların arama motoru uyumlu içeriklerle donatılmasının yapılması gerekir. Sitede kullanılan tüm teknik detaylar da SEO uyumlu hale getirilir. İçinde olduğunuz sektör, ihtiyaç duyulan hedef kitle, anahtar kelime ve web sitenizin analizi ile organik trafiğiniz olabildiğince arttırılır. Böylece başta Google olmak üzere bütün arama motorlarında yer alan sıralamalarda daha yukarılarda görünmeniz sağlanır. Tüm siteniz site içi SEO teknikleri ile optimize edilmesi halinde kaliteli, etkili kodların kullanıldığı, müşteri sayısının çoğaldığı iş potansiyelinin yükseleceği bir site ortaya koyulur. SEO eğitimi alarak bu alanda kendinizi geliştirecek bilgilere ulaşabilirsiniz. Site içi optimizasyonu başarılı olduğu takdirde sizlerin müşterilerinize kendinizi tanıtmak, hizmetlerinizi anlatmak için harcayacağınız çaba, en aza iner. Site içi SEO çalışmalarında analizler oldukça önemli bir yere sahiptir. Analizler sorunun tespitini ortaya çıkarır. Sorun belirlendikten sonra da arama motoru dostu olan kaliteli içeriklerin üretilmesi, düzenlenmesi sağlanır. Bunların tamamlanması halinde web siteniz arama sonuçlarında en yukarılarda yer alacaktır.
Site içi SEO yaparken dikkat edilmesi gerekenler;
Doğru anahtar kelime araştırması yapılmalı
Teknik kısımda web sitesi harikasına sahip olunmalı ve yanlış linkleme veya URL hataları kontrol edilmeli
Optimizasyonda, ilgili içeriklerin yer alması ve iyi bir yapı oluşturmak
Kullanıcı deneyiminde ise analiz etmek ve web sitesinde gezenlerin istediği ürün veya hizmetleri karşısına çıkarmak, aradıkları ürünü kolayca bulabilmelerini sağlamak, web sitesinin hızlı olması ve sitenin görseline dikkat etmek de kullanıcıların sitede uzun süre kalmalarını sağlayacak unsurlardır.
Bir web sitesinin arama motorlarında en üst sıralarda yerini alması için kullanıcı odaklı ortaya kona markalaşma çalışmalarının tümüne site dışı SEO adı verilmektedir. İnternet üzerinde yayın hizmeti sunan tüm mecralarda marka ismi, ürün ve hizmetler, anahtar kelimeler ve sloganlarla hazırlanmış olan tüm reklam ve tanıtım çalışmalarına site dışı SEO adı verilmektedir. Site dışında yer alan kaynaklar aracılığıyla kullanıcıların siteleri ziyaret etmesi için açık url bırakma, anahtar kelime optimizasyonu, back link çalışmaları, yorum ve tanıtım çalışmaları yapma gibi detaylardan oluşur. Off page bir SEO’nun bir siteyi arama motorlarında üst sıraya çıkarabilmesi için SEO çalışmalarından daha önemli bir yere sahiptir. Özellikle sosyal medyada kullanılan site dışı SEO çözümlerinin önemi göz ardı edilemez. Kullanıcı odaklı, okuyucularda paylaşma isteği ortaya çıkaracak içerikler üretmek site dışı SEO çalışmalarında en önemli detaylardan biridir. Çünkü bu uygulama organik ziyaretçi trafiğini sağlar. Bu alanda bilgilere yine SEO Eğitimi ile hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Site dışı SEO, site içine yönlendirmek için vardır. Bunun için dikkat edilmesi gerekenler;
İçerik pazarlama; içerik bir web sitesi için çok önemlidir. Bu nedenle içerik pazarlaması güçlü olan bir web sitesi, yeni ziyaretçilerini ve kurum itibarını arttıracaktır.
Reklamlar; çok fazla takipçiniz yoksa veya daha az biliniyorsanız reklam vermek sizin için daha doğru olacaktır. Bu sayede tıklanmanız ve öne çıkmanız mümkün olabilir.
Halkla ilişkiler; web sitesinin çok daha fazla tanınmasını sağlar ve kurumun müşteri ilişkilerini dengeleyecektir.
SEO uzmanı; web sitelerini, arama motoru kriterlerine ve ziyaretçilere göre en uygun hale getirerek site organik trafik miktarını arttıran kişidir. Web sitelerinin arama motorlarında iyi bir sıralama elde etmesi için gerekli olan tüm iyileştirme çalışmalarını yürütür. Analiz, değerlendirme, uygulama, takip ve raporlama periyotlarını eksiksiz yöneterek sürece hakimiyet sağlar. Bu sayede uygun optimizasyon stratejileri hazırlayarak sitelerin ziyaretçi sayısını arttırır. SEO uzmanlarının web sitelerinde yaptıkları iyileştirmeler; kullanıcı davranış bilgilerinin derlenmesine dayanır. Kullanıcıların davranışlarının analiz edilmesi, site ziyaretçilerine benzersiz deneyimler sunabilmek içindir. Günümüzde teknolojinin e- ticareti canlandırması hemen hemen her alanda web sitesi kurulmasına yol açtı. Firmalar bu nedenle rakiplerini geride bırakıp öne çıkmak için SEO stratejilerine odaklanmaya başladı. Bu odaklanış ise seo uzmanı olan kişiler için sektördeki iş istihdamının artmasını sağladı.
Temel düzeyde domain ve hosting yönetimi yapabilecek beceriye sahip olmalıdır.
Temel düzeyde yazılım ve kodlama bilgisine hakim olmalıdır.
Google Search Console'un tüm özelliklerini kullanabilmelidir. Çünkü Google Search Console, kullanıcılarına web sitelerinin performanslarını izlemeyi sağlayan birçok araç sunar.
SEO analiz araçlarını kullanmayı ve yorumlamayı bilmelidir.
Seo uzmanları Google Analytics'e tam hakim olmalıdır.
Site içi SEO kriterlerini ve bu kriterlerinden hangilerinin site için ideal yapıda olacağını bilmelidir.
Rakipleri ve sektörleri incelemeyi, hangi değerlerin daha üstün olduğunu tespit edebilmelidir.
Google Ads Keyword Planner aracını yeterli düzeyde kullanmayı bilmelidir.
Sektörle ilgili en çok aranan kelimeleri tespit edebilmeli ve site sahibine bunları önerebilmelidir.
Google indexleme kriterlerini bilmeli, indexleme sorunlarının hangi nedenlerden kaynaklanabileceğini değerlendirmelidir.
Site içindeki anahtar kelime yoğunluğunu tespit edebilmeli, her rekabete göre farklı yoğunluk belirleyebilmelidir.
İçeriklerin SEO uyumluluğunu kontrol edebilmeli, anahtar kelimelerin tespitlerini yapabilmelidir.
Link kaynakları bulabilmeli bunlar üzerinden doğru paylaşımlarda bulunabilmelidir.
Algoritma güncellemelerinde hangi kriterlerin etkilendiğini tespit edebilmelidir.
Sitenin yaşadığı düşüşlerde, sorunları net olarak tespit edebilmeli ve çözüm üretilebilmelidir. Temel kriterler açısından ele alındığında çok zor görünmese de, SEO uzmanları en ufak bir hatanın sitenin hayati sorunu olabileceği konusunda hassas davranmalıdır.
SEO uzmanı aynı zamanda rakiplerin çalışmalarını analiz edebilmelidir. Siteye yapılabilecek anti SEO girişimlerine de önlemler alabilmelidir.
Tüm bu özellikler tam zamanlı veya freelance seo uzmanı olarak çalışan kişilerin tamamında bulunmalıdır. Dijital dünya geliştikçe SEO daha uzun yıllar dünya gündemde kalacaktır. SEO uzmanlığı ise iş ve kişisel yatırım açısından insanların rağbet gösterdiği alanlardan biri olarak kalmaya devam edecektir.
SEO çalışması web sitesinin Google arama motorunda organik arama sonuçlarına sahip bir şekilde yükselmesini hedefler. Google’ın organik arama sonuçlarında ilk sıralarda görünmenin herhangi bir maliyeti yoktur. Ancak Google aramaya reklam verirseniz bir maliyeti olacaktır. İki alternatifle de ilk sıralarda olmak hedeflenebilir. Ancak SEO çalışmalarının hedefi, organik arama sonuçlarında ilk sıralarda yer almaktır. Burada Google aramanın isteklerine en iyi cevap veren çalışma SEO’dur. Peki Google arama motoru bir web sitesini nasıl ilk sıralara taşıyor? Maddeleyelim;
İçeriklerde anahtar kelime kullanımı
İyi bir biçimde formatlanmış olması URL
İçeriğe uygun ve anahtar kelime içeren düzenli başlıklar (H1,H2 vb.)
Site içi optimizasyonu, web sitenizin elementlerinin ayarlanmasıyla olur. Bu da arama motorlarının rahatlıkla bilgiye ulaşabilmesi demektir. Yani, arama motoru web sitenizi daha net görecektir. Böylelikle arama motorları web sitesini güvenilir kılar, web sitenizle ilgili bilgiler çıkarır ve çok daha fazla güvenli bir trafik sağlar.
Çalışmanıza ve azminize bağlı olarak evet olabilir. SEO danışmanı olmak için bir sınav yoktur ve bu tamamen freelance bir iştir. Eğer kendinizi kanıtlayabilirseniz burada öğrendiklerinizle SEO danışmanı olabilirsiniz.
Eğer SEO danışmanı olmak istiyorsanız, size şunları tavsiye ediyoruz:
1. SEO kursuna katılın: Bu size SEO'nun nasıl çalıştığını ve web sitelerinin arama motorları için nasıl optimize edilebileceğini anlamanız için gerekli temeli sağlayacaktır.
2. Deneyim kazanın: SEO kursunu tamamladıktan sonra, projeler üzerinde çalışarak bilgilerinizi uygulamaya koymaya başlayın. Bir arkadaşınızın web sitesinde çalışarak veya kâr amacı gütmeyen bir kuruluş için gönüllü olarak veya küçük projeleri üstlenerek SEO deneyimi kazanabilirsiniz.
3. Portföyünüzü oluşturun: SEO danışmanlığı deneyimi kazandıkça, çalışmalarınızdan oluşan bir portföy oluşturmaya başlayın. Bu, becerilerinizi ve deneyiminizi potansiyel müşterilere göstermenize yardımcı olacaktır.
SEO karmaşık ve sürekli değişen bir alandır, bu nedenle SEO danışmanı olduktan sonra bile öğrenmeye devam etmek gerekir. SEO bloglarını okuyarak, konferanslara katılarak ve online kurslar alarak SEO trendleri konusunda güncel kalın. Bu, müşterilerinize mümkün olan en iyi hizmeti sunmanıza ve rekabette bir adım önde olmanıza yardımcı olacaktır.