Makro Eğitimi
Makro Eğitimi
Ticari, ERP, MRP yazılımlarımızın olmasına rağmen bazen istediğimiz raporları analizleri alamayız, işte burada Excel devreye giriyor. Excel burada kurtarıcı. İş ortamlarında genellikle Yöneticiler sade anlaşılır ve nokta atışı rapor ve analiz tablolarını isterler. Mali ,satış, satın alma departmanları bu noktalarda bazen tıkanırlar, oysaki Excel bilgisi ile güzel grafikler sunumlar oluşturabilirler. Birçok Ticari otomasyonların dışarıya Excel formatında veri aktarım özelliği mevcut. Hatta bunu macro ile tamamlamak son derece kolay. Bize kalan iş çok kolay artık işimize yarayan verileri excel ortamında dışarı attıktan sonra gerekli formül ve düzenlemeleri yaparak yöneticimize etkileyici güzel bir sunum yapma fırsatı kalıyor.
Macro ve VBA Nedir?
Biraz daha profesyonel çözümlere ihtiyaç duyduğumuzda Makro ve VBA devreye girer. Makro, excel de sürekli yaptığımız işleri otomatik olarak yapmamıza imkân sağlayan programcıklardır. Eğer dışarı bir veri aktaramıyorsak bazı verilerin dışarda girilmesi gerekiyorsa ofis ortamında kendi mini yazılımımızı yazabiliriz.
Online Excel makro eğitimiyle size zaman kazandıracak makroları nasıl oluşturacağınızı öğrenebilirsiniz. Makrolar, iş akışınızı hızlandırmanın harika bir yoludur ve eğitimin sonunda, profesyonel iş akışları ve makrolar oluşturabileceksiniz.
Bu kursta, temel bilgilerden daha ileri tekniklere kadar makrolar hakkında bilmeniz gereken her şeyi size öğreteceğiz. Kurs materyallerine 365 gün boyunca erişiminiz olacak, böylece kendi hızınızda öğrenebilir ve bilgilerinizi tazelemeye ihtiyaç duyduğunuzda kursa geri dönebilirsiniz. Ve kursu bitirdiğinizde, öğrendiklerinizi hemen iş yerinizde uygulayabileceksiniz.
Excel VBA Makroları ile ilgili programcılık eğitiminin veri analizinde daha da geliştirilebilmesi için Excel’de ileri seviyede kullanım bilgisine sahip olan kişiler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Makro Eğitimi başarıyla bitirenler; firmaların bilgi işlem, muhasebe ve finansman, insan kaynakları, halkla ilişkiler vb. departmanlarında, raporlama birimlerinde istihdam edilebilirler. Eğitimin amacı, Excel İle hızlı Raporlama ve İş Hayatı Uygulamalarının etkili ve pratik yapılmasını sağlamaktır.
Makro Eğitimi Kimler Almalı?
Yönetim, Planlama, Üretim Planlama, Üretim, Bilgi İşlem, Kalite, Satınalma, Pazarlama, Lojistik, ve ilgili diğer bölümlerden yönetici ve çalışanlar.
Temel Excel Bilgisi ve İleri Excel bilgisi gereklidir.
Macro ne işe yarar?
Muhasebe Departmanında ya da Satın Alma departmanında çalışıyorsak Excel’i hesap makinası gibi kullanmamız gerekiyor. Excel de biz ne verirsek onu alabileceğimizi unutmamalıyız. Excel çıktıları bir ağacın meyvesine benzer siz bir ağaca ihtiyaç duyduğu suyu gübreyi ve gerekli bakımları yaparsanız size o şekilde güzel renkli bir meyve verir.
Excel’in ihtiyaç duyduğu bakım; düzenli veri girişi düzgün, sağlam ve mantıklı formüllerdir. Bazı kullanıcılar yazım kurallarına uymadan büyük küçük harf dikkat etmeden veri girişi yapar işin sonunda rapor alındığında belki doğru sonucu veren bir rapordur fakat görselliği göze güzel gelmiyor. Bazen büyük harfle başlanmış bazen küçük harflerle ondalık hane sayılarına dikkat edilmemiş yazı fontları karışık bunlar okunduğunda hem gözü yorar hem de dikkati dağıtır.
Biz hazırladığımız Makro ve VBA formlarında bunların önüne geçecek müdahalelerde bulunabiliriz. Excel’de network ortamında geliştirdiğimiz uygulamalarda kullanıcı kısmına basit arayüzler tasarlamalıyız böylelikle kullanıcı için ekstra bir eğitim olmadan hemen kullanabilmeli ve hata ile karşılaşmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Kullanıcıya ne kadar basit ekran tasarlasak ta yönetici raporu okuyacak kişi içinde şık, anlaşılır ve kullanışlı raporlar dizayn etmeliyiz. Kullanıcı veri girdikçe yönetici ya da raporu okuyacak kullanıcıda anlık olarak raporu görebilmelidir. Uzak yerler için ekstra mail olarak gidebilecek raporlar dizayn edilebilir.
Eğitimlerde öğrendiklerimizle ve kullanıcıdan gelen taleplerle oluşturduğumuz formları sürekli güncellemeliyiz, tabi güncellemelerden önce muhakkak yedekleme işlemlerinin yapılması lazım. Her güncelleme mükemmele götüreceği hissine kapılmamamız gerekiyor bize göre doğru belki kullanıcı ve yöneticiye yanlış gelebilir bundan dolayı sürekli gelen isteklere dikkat etmemiz ve analiz yapmamız gerekiyor.