AnasayfaBlogİletişim Tasarımı ve Medya
Bölümler

İletişim Tasarımı ve Medya

29 Haziran 2020
Ucu aşağıya bakan siyah bir kalem tutan bir elin yakın plan görüntüsü. El soluk tenlidir ve beyaz bir yüzey üzerinde durmaktadır. Kalem başparmak ve orta parmak arasında tutulurken diğer üç parmak içe doğru kıvrılmış. Arka plan bulanık ve odak dışı. Görüntü çok ince grenli bir dokuya sahip, bu da ona eski bir his veriyor. Kalemin ucu çerçevenin ortasını gösterecek şekilde genel kompozisyon iyi dengelenmiş. Işık yumuşak ve eşit, görüntüye hoş ve sakinleştirici bir atmosfer veriyor.
KonularAçıklamalarEk Bilgiler
İletişim Tasarımı ve Medya Ne İş Yapar?İletişim tasarımı ve medya bölümünün iş imkanları oldukça geniştir. Mezunlar kendi firmalarını kurabilir, yazılım sektörüne, reklam ve yapım şirketlerine hizmet verebilir.Kültür ve sanat etkinlikleri için yönetici pozisyonları da mezunlara sunulan iş imkanları arasında bulunur.
İletişim Tasarımı ve Medya Eğitim Düzeyiİletişim tasarımı ve medya bölümü 4 yıllık lisans eğitim programıdır.Öğrencilerin, eğitimi tamamlayabilmek için 240 kredi tamamlamaları gerekmektedir.
İletişim Tasarımı ve Medya İş İmkanlarıBölüm mezunları, özel ve kamu sektöründe tasarımcı, sanat yönetmeni gibi pozisyonlarda çalışabilirler veya kendi işlerini kurabilirler.Özellikle televizyon, radyo, web tasarımı, kurumsal iletişim, gazete gibi medya alanlarında iş bulabilirler.
İletişim Tasarımı ve Medya Öğrenci ProfiliBölüme giriş yapacak adayların, estetik ile yaratıcılığın bir arada olduğu bu alana ilgili ve meraklı olması gerekmektedir.Reklamcılık ve iletişim gibi kavramlara kendilerini yakın hissetmeliler.
İletişim Tasarımı ve Medya Bölümünün AmacıMedya ürünlerinin tüketiciye daha etkin bir şekilde ulaştırılması, medya sektörüne kendi alanında eğitimli ve nitelikli eleman yetiştirilmesi.Reklamcılıkta gelişen teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak kurum ve tüketici ilişkisini başarılı bir şekilde yürütmek.
İletişim Tasarımı ve Medya PortföyÖğrenciler, eğitim süresince kendi özgün çalışmalarından oluşan görsel tasarım portföylerini geliştirirler.Bu portföy, mezunların iş bulmasında önemli bir rol oynar.
İletişim Tasarımı ve Medya Bölümünün İçeriğiBölüm, görsel iletişimi meydana getiren farklı platformlara odaklanan, özgün çalışmalar üreten tasarımcıları yetiştirmek amacıyla ihtiyaç duyulacak tüm dersleri sunar.Örneğin; web tasarımı, mobil uygulamalar, reklam ve yapım şirketleri gibi alanlarda uygulama ve teorik bilgiler kazandırır.
Kendi Firmasını Kurmakİletişim tasarımı ve medya bölümü mezunlarının bir kısmı kendi firmalarını kurarak işin tüm gereklerini yerine getirerek gereken sorumluluğu alır.Bölüm, kendi işini kurma olanağına sahip bir meslek türüdür.
Reklam ve Yapım Şirketleriİletişim tasarımı ve medya bölümü mezunları, reklam ve yapım şirketlerinde görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni gibi farklı görevleri yerine getirebilir.Bu sektörlerde, mezunların kendi görsel tasarımlarını uygulama ve yönetme yeteneklerini kullanabilirler.
İletişim Tasarımı ve Medya DerslerDersler genellikle, görsel iletişim, medya, teknoloji, ve kreatif beceriler üzerine yoğunlaşır.Ayrıca işitsel ve görsel iletişim dersleri, reklamcılık, gazete ve web gibi platformların ihtiyaçları doğrultusunda verilir.

günümüz teknolojisi; iletişimi ögelerini tasarımla birleştirerek görsel sunum yapılacak hale getirmektedir. i̇letişim tasarımı ve medya; tasarım ile estetiğin, teknoloji ile yaratıcılığın bir araya geldiği, medya ürünlerinin tüketici ile buluşturulduğu bir yapılanmadır. bir ürünü veya hizmeti meydana getirmek kadar, tanıtımı ve kullanıcı ile doğru zamanda buluşması da önemlidir. i̇letişim tasarımı ve medya; tasarım diliyle, iletişim kanallarını kullanarak, görsel anlatım biçimleri yaratır. Medya için hazırlanan görsel malzemelerin prodüksiyonu, iletişim tasarımı ve medya aracılığı ile yapılır.

Televizyon, sinema, gazete ve web gibi platformların ihtiyaçları doğrultusunda bilgilerin kullanıcı ile buluşmasında; işitsel, görsel olarak iletişimin oluşmasını sağlamaktadır. Verilmek istenen mesaj, doğru hedef kitleye doğru bir şekilde ulaştırılması esas olandır. Kurum ve tüketici arasında iletişimin kuvvetli olduğu, sağlıklı ve başarıyla sonuçlanan ilişkiler kurulması hedeflenir.

İletişim Tasarımı ve Medya Bölümü Nedir?

Kurumlar ve tüketici arasında medya üzerinden kurulan iletişim, teknolojinin sunduğu imkanları da göz önünde bulundurulduğunda, kurumlar ve tüketici için oldukça önemlidir. İletişim tasarımı ve medya bölümü bu ilişkinin temellerini sistemin gereklerine göre şekillendirmek amacı ile yaşama geçmiştir. İletişim tasarımı ve medya bölümünün hedefi; ürünlerin ve hizmetlerin medya kuruluşlarında etkin olarak kullanımını gerçekleştirecek, medya sektörüne faydalı olacak, aynı zamanda nitelikli elemanların yetişmesini sağlayacak eğitimi sunmaktır.

İletişim tasarımı ve medya bölümü, 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Öğrencilerin, eğitimi tamamlayabilmek için 240 krediyi tamamlamaları gerekmektedir. Bölüm; görsel iletişimi meydana getiren farklı platformlara odaklı, tamamen özgün çalışmalar üretebilen tasarımcıları yaratmak için ihtiyaç duyulacak tüm derslerle öğrencileri buluşturur. İletişim tasarımı ve medya bölümünü tercih edecek adayların, reklamcılık ve iletişim gibi kavramlara kendilerini yakın hissetmeleri ve merak duymaları önemlidir.



İletişim Tasarımı ve Medya İş İmkanları Nelerdir?

Bölümden mezun olacak öğrencilerin, kendilerinin ürettiği tamamen özgün olan çalışmaları her türlü platformda sergilenebilecek şekilde görsel tasarım portföyü eğitim süresince ortaya çıkmış olur. Mezunlar; iletişim tasarımı ve medya sektörünün eğitimli uzman gereksinimlerini karşılayacak düzeyde yetiştirilir. İletişim tasarımı bölümü mezunları iş yaşamları içinde asıl görevleri reklamcılık olmak üzere gelişen teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak kurum ve tüketici ilişkisini başarılı bir şekilde yürütür.

Bölüm mezunları özel ve kamu sektöründe tasarımcı, sanat yönetmeni, sinema ve televizyona özgü yapım içinde ve danışman olarak görev alabilirler. İletişim tasarımı ve medya mezunları aşağıdaki alanlarda çalışma imkanına sahiptir.

  • Televizyon yayıncılığı içinde görev alabilirler.

  • Radyo yayıncılığı içinde görev alabilirler.

  • Web tasarımı işlerinde yer alabilir. Web sitesi oluşumlarını yönetebilirler.

  • Kurumsal iletişim alanında görev alabilirler.

  • Gazetelerde de mezunlar için görev imkanı bulunmaktadır.

  • Haber ajanslarında iş imkanına sahiptirler.

  • Basın yayın kuruluşlarında danışmanlık yapabilirler.

  • Dergi yayıncılığı, reklam ajansları, yapım şirketleri ve sosyal medya en çok iletişim tasarımı ve medya bölümü mezunu kabul eden iş alanları arasındadır.

  • Bölüm, kendi işini kurma olanağına da oldukça açık bir meslek türüdür.

İletişim Tasarımı ve Medya Mezunları Ne İş Yapar?

İletişim tasarımı ve medya bölümünü tercih edecek, kariyer planını başarılı bir şekilde oluşturmak isteyecek adaylar, öncelikle ne iş yapacaklarına dair bilgi edinmek ister. Her bölümün kendi içinde zor ve keyifli yanları bulunmaktadır. Eğitime başlamadan önce adayların bölümün tüm şartlarını öğrenerek, gerçekten bu alanda meraka sahip olmaları gerekir. İletişim tasarımı ve medya bölümünün iş imkanları oldukça geniştir. Bu doğrultuda yapacakları işlerde çeşitlilik göstermektedir. İletişim tasarımı ve medya bölümünden mezun olan adayların bir kısmı kendi firmasını kurarak işin tüm gereklerini yerine getirmek üzere, gereken sorumluluğu alırlar. Yazılım sektörünü tercih eden adaylar, kurumlarda tasarımcı olarak çalışabilirler. Bu kurumların içinde web tasarımı yapabilir, mobil uygulamalara ara yüz ve görüntü tasarımları üretebilirler. Reklam ve yapım şirketleri diğer önemli sektörler arasındadır. Bu sektörlerde görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni olarak görevlerini yerine getirirler. Kültür ve sanat etkinlikleri içinde yönetimi üstlenebilir, planlamada tüm rolü üstlenebilirler. Medyaya üretilen görsel malzemelerin prodüksiyonu aşamasında yönetici görevi üstlenirler.



İletişim Tasarımı ve Medya Dersleri Nelerdir?


İletişim tasarımı ve medya bölümü 4 yıllık lisans eğitimi süresince teorik birçok ders ile karşılaşma imkanı sunar. Öğrenciler bu süre içinde kariyer yaşamlarına yön verecek, iletişim ve medya üzerine önemli bilgileri edinirler. Eğitimleri boyunca kendilerinin ortaya çıkardığı tüm tasarımlar port folyo oluşturmalarını sağlar. Böylece tecrübe kazanır ve sektör seçiminde başarılı olacakları yolu daha iyi belirleyebilirler.

Eğitim yaşamı boyunca yeteneklerini iyi sergileyebilmek için hem derslerde başarı göstermeleri hem de araştırma yaparak kendilerini geliştirmeleri beklenmektedir. 4 yılın sonunda edindikleri bilgilerle bölümün tüm beklentilerini yerine getiren öğrenciler, iletişim tasarımı ve medya lisans diplomasını almaya hak kazanırlar. İletişim tasarımı ve medya bölümünde eğitim alacak öğrenciler aşağıdaki derslerden faydalanma şansına sahip olur.

  • Yaratıcı ve Eleştirel Düşünce,

  • Görsel İletişim,

  • İletişim Hukuku,

  • İletişim Kuramları,

  • Medya Okuryazarlığı,

  • Kurgu Teknikleri,

  • Senaryo Yazımı,

  • Televizyon Programı Yapımı,

  • Grafik Tasarımı,

  • İletişim Psikolojisi

İletişim Tasarımı ve Medya Taban Puanları ve Sıralama

2019-2020 İletişim Tasarımı ve Medya Taban Puanları ve İletişim Tasarımı ve Medya Başarı Sıralamaları aşağıdaki gibidir.  Sizler için düzenlediğimiz puanlar ilk 4 eğitim kurumunu kapsamaktadır. Burada verilen puanlar ve sıralamaların tamamı bu sene yerleşen adaylara aittir. Yazımızdaki verilerin tamamı ÖSYM-YÖK tarafından açıklanmış olan en son güncel puanlardır.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ    İletişim Tasarımı ve Medya Taban puan: 306,23442 Başarı sırası: 238955
TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ    İletişim Tasarımı ve Medya Taban puan: 244,69693 Başarı sırası: 652968

İletişim Tasarımı ve Medya Bölümü Nedir?

İletişim tasarımı ve medya bölümü üniversitelerde 4 yıllık lisans eğitimi olarak karşımıza çıkar. Bölüm; nitelikli, meraklı, araştırma gücü yüksek adayların yetiştirilmesini hedefler. Topluma, görsel iletişim araçlarını ortaya çıkartan farklı platformların içinde, özgün olarak yer alabilecek tasarımcıları yaratır.

İletişim Tasarımı ve Medya İş İmkanları Nelerdir?

İletişim tasarımı ve medya bölümü kamu ve özel sektörde geniş bir yelpazeye sahiptir. Bölüm mezunları özellikle televizyon, radyo gazete, web gibi alanlarda farklı görevlerde çalışma imkanı yakalar. Reklam ajansları, yapım şirketleri gibi kurumlarda bölüm mezunları ile çalışmayı tercin eden kurumlar arasındadır.

İletişim Tasarımı ve Medya Mezunu Ne İş Yapar?

İletişim tasarımı ve medya mezunları; yazılım sektöründe yer alıyorsa, tasarım görevini üstlenebilir, özellikle web tasarımı aşamasında önemli sorumluluklar alırlar. Reklam ve yapım şirketlerinde, sanat yönetmeni, görüntü yönetmeni olarak çalışmayı tercih eden aday sayısı da bölüm mezunları içinde yüksektir. Sektörler içinde yönetici olarak ve danışmanlık yaparak görev alan çok sayıda bölüm mezunu ile karşılamak mümkündür.

İletişim Tasarımı ve Medya Ne İş Yapar?, İletişim tasarımı ve medya bölümünün iş imkanları oldukça geniştir Mezunlar kendi firmalarını kurabilir, yazılım sektörüne, reklam ve yapım şirketlerine hizmet verebilir, Kültür ve sanat etkinlikleri için yönetici pozisyonları da mezunlara sunulan iş imkanları arasında bulunur, İletişim Tasarımı ve Medya Eğitim Düzeyi, İletişim tasarımı ve medya bölümü 4 yıllık lisans eğitim programıdır, Öğrencilerin, eğitimi tamamlayabilmek için 240 kredi tamamlamaları gerekmektedir, İletişim Tasarımı ve Medya İş İmkanları, Bölüm mezunları, özel ve kamu sektöründe tasarımcı, sanat yönetmeni gibi pozisyonlarda çalışabilirler veya kendi işlerini kurabilirler, Özellikle televizyon, radyo, web tasarımı, kurumsal iletişim, gazete gibi medya alanlarında iş bulabilirler, İletişim Tasarımı ve Medya Öğrenci Profili, Bölüme giriş yapacak adayların, estetik ile yaratıcılığın bir arada olduğu bu alana ilgili ve meraklı olması gerekmektedir, Reklamcılık ve iletişim gibi kavramlara kendilerini yakın hissetmeliler, İletişim Tasarımı ve Medya Bölümünün Amacı, Medya ürünlerinin tüketiciye daha etkin bir şekilde ulaştırılması, medya sektörüne kendi alanında eğitimli ve nitelikli eleman yetiştirilmesi, Reklamcılıkta gelişen teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak kurum ve tüketici ilişkisini başarılı bir şekilde yürütmek, İletişim Tasarımı ve Medya Portföy, Öğrenciler, eğitim süresince kendi özgün çalışmalarından oluşan görsel tasarım portföylerini geliştirirler, Bu portföy, mezunların iş bulmasında önemli bir rol oynar, İletişim Tasarımı ve Medya Bölümünün İçeriği, Bölüm, görsel iletişimi meydana getiren farklı platformlara odaklanan, özgün çalışmalar üreten tasarımcıları yetiştirmek amacıyla ihtiyaç duyulacak tüm dersleri sunar, Örneğin; web tasarımı, mobil uygulamalar, reklam ve yapım şirketleri gibi alanlarda uygulama ve teorik bilgiler kazandırır, Kendi Firmasını Kurmak, İletişim tasarımı ve medya bölümü mezunlarının bir kısmı kendi firmalarını kurarak işin tüm gereklerini yerine getirerek gereken sorumluluğu alır, Bölüm, kendi işini kurma olanağına sahip bir meslek türüdür, Reklam ve Yapım Şirketleri, İletişim tasarımı ve medya bölümü mezunları, reklam ve yapım şirketlerinde görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni gibi farklı görevleri yerine getirebilir, Bu sektörlerde, mezunların kendi görsel tasarımlarını uygulama ve yönetme yeteneklerini kullanabilirler, İletişim Tasarımı ve Medya Dersler, Dersler genellikle, görsel iletişim, medya, teknoloji, ve kreatif beceriler üzerine yoğunlaşır, Ayrıca işitsel ve görsel iletişim dersleri, reklamcılık, gazete ve web gibi platformların ihtiyaçları doğrultusunda verilir
iletişim tasarımı medya teknoloji yaratıcılık web internet haberciliği veri gazeteciliği
Bu, canlı mavi gömlek giymiş bir kadının görüntüsüdür. Yüzünü çerçeveleyen uzun, koyu renk saçları var. Ten rengi açık ve yüz ifadesi kararlı. Beyaz duvarlı ve aydınlık pencereli bir odada duruyor. Gömleğinin mavisi beyaza karşı öne çıkıyor ve güçlü bir kontrast hissi veriyor. Kadın kollarını vücudunun önünde kavuşturmuş, kendinden emin bir havaya sahip. Gözleri ileriye odaklanmış ve kararlılığını gösteriyor. Önüne ne çıkarsa çıksın üstesinden gelmeye hazır görünüyor.
Esra Girgin

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Sarı bir yüzey üzerinde çizgi çizen bir el görülüyor. Sağ eliyle bir kalem tutuyor ve kalemin ucu yüzey üzerinde bir işaret yapıyor. Kalem beyazdır ve kahverengi bir zemin üzerindedir. Elin boynunun yakın çekimi görülüyor ve bir telefonun yakın çekimi de görülüyor. El sarı bir tahta üzerine bir çizgi çiziyor ve kalem elinde tutuluyor. Arka planda bir mektubun yakın çekimi görülüyor. El bir keçeli kalemle bir çizgi çizerek bir grup insanın resmini oluşturuyor. Kalem siyahtır ve insanlar çeşitli kıyafetler giyerken görülmektedir. Arka plan sarıdır ve el yüzey üzerinde bir vuruş yaparken görülmektedir.
Meslekler

İletişim Tasarımı Bölümü

27 Ağustos 2020
Takım elbiseli bir adam ellerini uzatmış, avuç içleri yukarı bakacak şekilde ayakta durmaktadır. Kıyafeti siyah bir blazer ceket ve altında beyaz bir gömlekten oluşuyor ve kravatı koyu lacivert. Yüz hatları görülebiliyor ama bulanık ve gözleri parlak mavi. Ayakkabıları parlak siyahtır. Solunda kare içinde bir yıldız, sağında ise mor zemin üzerinde bir sıcak hava balonu var. Resmin ortasında, yanında bir boya paleti olan bir elin yakın çekimi var. Daha sağda ise bir telefonun yakın çekimi yer alıyor. Son olarak, görüntünün sağ alt kısmında, ortasında beyaz bir ok bulunan dairesel bir logo ve bir tabela üzerinde bir sayı yer almaktadır.
Meslekler

Marka İletişimi Bölümü (MYO)

23 Eylül 2020
Bir kadın masa başında oturmuş, dizüstü bilgisayarında çalışıyor. Uzun kahverengi saçlarını at kuyruğu şeklinde arkaya toplamış ve mavi bir gömlek giymiş. Yüzü profilden ve elleri klavyenin üzerinde görünüyor. Gömleği yakından çekildiğinde yakasındaki küçük düğmeler ve kumaş deseni gibi karmaşık ayrıntılar ortaya çıkıyor. Arka planda bulanık mavi bir tabela yer almaktadır. Bilgisayar ekranında çeşitli görüntüler ve metinler görülüyor. Ön planda bir kahve fincanı var ve detayları bulanık. Kadın işine konsantre olmuş gibi görünüyor, ifadesi odaklanmış. Duruşu rahat ve elleri yazarken sabit.
Bölümler

Lisans İletişim Bölümleri

29 Aralık 2020