AnasayfaBlogElektronik Yüksek Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar?
Meslekler

Elektronik Yüksek Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar?

19 Temmuz 2021
Resimde güvenlik gözlükleri takan bir adam görülüyor. Kısa siyah saçları var ve dümdüz karşıya bakıyor. Gözlükleri renklidir ve siyah bir gömlek giymektedir. Elinde, önüne doğru uzattığı beyaz bir bez tutmaktadır. Görüntüde yüzü yakın plandadır ve yüz hatlarının ayrıntılarını görmemizi sağlar. Gözleri gözlükleriyle çerçevelenmiş ve ağzı hafifçe açık. Odaklanmış bir konsantrasyon halinde görünüyor. Duruşu kendinden emin ve bakışları sabit. Her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır gibi görünüyor.
KonularAçıklamalarİlgili Bilgiler
Elektronik Yüksek Mühendisi Nedir?Elektronik cihazların ve yöntemlerin geliştirilmesi işlemlerine liderlik eden bir mühendislik uzmanı.Genellikle, özellikle elektronik ve elektrik konularında geniş bilgi ve deneyime sahip kişiler tarafından sürdürülen bir kariyer.
Elektronik Yüksek Mühendisi Ne İş Yapar?Elektronik cihazların ve sistemlerin tasarımı, üretimi, kontrolü ve geliştirilmesi ile ilgilenirler.Bir elektronik mühendisi olarak çalışmaktan daha fazla deneyim ve sorumluluk gerektirir.
Elektronik Yüksek Mühendisi Nasıl Olunur?Lisans düzeyinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ilgili alanda yüksek lisans yapılır.Bazı üniversiteler, elektronik mühendisliği konusunda daha fazla eğitim ve deneyim kazanmak isteyen öğrencilere çeşitli yüksek lisans fırsatları sunmaktadır.
Elektronik Yüksek Mühendisliği UnvanıElektronik mühendisliği alanında yüksek lisans eğitim programını tamamlayanlar kabul görür.Bu, daha geniş bir bilgi yelpazesi ve daha fazla sorumluluk getirir.
Yüksek Mühendisliği EğitimiElektronik mühendisliği alanında yüksek lisans, ileri eğitim ve uzmanlaşma sağlar.Bu programlar, öğrencilere ileri düzeyde teknik bilgi ve beceriler sağlar.
Elektronik Yüksek Mühendisliği İş AlanlarıDevlet ve özel sektörde farklı şirketlerde geniş iş olanakları bulunmaktadır.Çalışma alanları genellikle tasarım, proje, Ar-Ge ve satış-pazarlama birimleridir.
Elektronik Yüksek Mühendisliği GörevleriElektronik sistemlerin tasarımı ve kontrolü, elektronik cihazların kurulumu ve bakımı, yeni teknolojilerin araştırılması ve uygulanması gibi görevler bulunmaktadır.Bugün, elektronik sistemlerin ve cihazların kullanımı her türden endüstride yaygınlaşmıştır.
Elektronik Yüksek Mühendisliği MaaşlarıÇalıştıkları mühendislik dali, deneyim seviyesi, coğrafi konum ve endüstriye göre mühendis maaşları genellikle değişir.Çok sayıda endüstri, elektronik alanında teknik uzmanlığa ve bilgiye sahip mühendislere büyük talep duyduğu için genellikle oldukça rekabetçi maaşlar sunar.
Yüksek Mühendislik SahasıElektronik yüksek mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisliği sahasında ileri düzeyde bilgi ve deneyime sahip profesyonelleri ifade eder.Bu sahada ustalaşmak için ileri düzeyde matematik, fizik ve mühendislik bilgisine ihtiyaç duyulur.
Özel Şirket KurmaElektronik yüksek mühendislerinin kendi özel şirketlerini kurma şansları bulunmaktadır.Genelde bu şirketler elektronik ve enerji sektörlerine hizmet veren şirketlerdir.

Elektronik mühendisliği, teknoloji ve bilimin de hızla ilerlemesiyle gözde meslekler arasına girmeyi başarmıştır. Elektronik yüksek mühendisliği ise, yüksek lisans mezuniyetiyle hak edilen bir unvandır. Günümüzde iyi bir kariyer için lisans mezuniyetinin yetmediği dijital çağda, elektronik mühendislerinin de yüksek yapması gerekmekte. 

Elektronik yüksek mühendisliği konu başlıklarına göz atmadan önce, elektronik mühendisleri hakkında bilgilerimizi tazeleyelim… 

Önceki yazımızda, “elektronik mühendisi”nin; elektrik sinyallerini kullanarak, gerekli işlemlerin yaptırılması amacını taşıyan bir meslek olduğunu söylemiştik. Bu mühendislerin, elektrik sinyallerinin yönetilmesi sayesinde dijital aletleri ve elektronik sistemleri kontrol edebildiklerini de belirtmiştik.

Elektronik yüksek mühendisi ise; elektronik cihazların ve haberleşme-iletişim gibi birçok sistemin projelerini ve denetleme işlerini yapan kişidir. Yüksek lisans mezuniyeti, mühendislere işlerinde uzmanlık ve yetkinlik verir. Genellikle sorun çözme, yeni projeler üretme gibi konularda bilirkişi konumunda olduklarını da eklemeliyiz.

Elektronik yüksek mühendisliği unvanını alabilmek için, üniversitelerdeki Elektronik mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak gerekir. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans mezunlarının da bu alanda yüksek lisans yapabileceğini eklememiz gerekiyor. Bu bölümlerden mezun olan adaylar, elektronik mühendisliği alanında üniversitelerde verilen yüksek lisans eğitim programlarına başvurabilir. Bu programlardan başarıyla ve gerekli şartları tamamlayarak mezun olan öğrenciler, elektronik yüksek mühendisi unvanını alır. 

Bu yazıda, “Elektronik yüksek mühendisi nedir?”, “Elektronik yüksek mühendisi ne iş yapar?”, “Elektronik yüksek mühendisi nasıl olunur?” ve “Elektronik yüksek mühendisi maaşları” gibi konuları işleyeceğiz. Elektronik yüksek mühendisliği mesleğinin konu başlıklarına, gelin birlikte göz atalım…

Elektronik Yüksek Mühendisi Nedir?

Elektronik yüksek mühendisi, elektronik özellikteki tüm sistemleri tasarlayan, projelendiren ve geliştiren uzmandır. Bu yüksek mühendisler; elektrik enerjisinin yönetilerek elektronik cihazlara aktarılması konusunda çalışırlar. Aklımıza gelebilecek her tür elektronik cihazların tasarımı, projesi ve yapım aşamasında başrol oynarlar. Elektronik yüksek mühendisleri; kurumlarda genel müdür, birim müdürü gibi idarî kadrolarda iş bulabilirler. Ayrıca kendi özel şirketlerini açma şansları da olan bu uzmanlar; şirketlerinde kurucu ve genel müdür olarak da çalışabilirler.

“Elektronik yüksek mühendisi nedir?” sorusuna cevabımız özetle şöyle olabilir: Elektronik yüksek mühendisi; elektrik sinyallerinin elektronik cihazların çalıştırılması için yönlendirilmesini sağlayan uzmandır. Ayrıca elektronik yüksek mühendisleri; elektronik alanında bilirkişi olarak ilgili kişi veya kurumlara destek olan kişilerdir. Bu mühendislerin ileri mühendislik bilgileri sayesinde, elektronikle ilgili her konudaki sorunlara çözüm sağlanabilir. 

Elektronik mühendisliği alanında üniversitelerimizin birçoğunda yüksek lisans programları mevcuttur. Bu yüksek lisans programlarında, çağın ihtiyaçlarına uygun bilimsel ve modern teknolojiler kullanılarak eğitim yapılıyor. Ayrıca ileri mühendislik uygulamalarıyla, donanımlı ve çağa uygun tekniklere hâkim olan uzmanlar yetiştirilmiş oluyor.

Elektronik mühendisliğinin yüksek lisans eğitim sürecinde verilen eğitimlerden bazıları şunlardır:

  • Analog Elektronik

  • Bilgisayar Destekli Teknik Resim

  • Düşük Gerilim Güç Sistemleri

  • Elektrik Makineleri

  • Elektromanyetik Alan Teorisi

  • Kontrol Sistemleri

  • Mikroişlemciler

  • Nümerik Analiz

Elektronik Yüksek Mühendisi Ne İş Yapar? 

Elektronik yüksek mühendisleri için, kamu kurumlarında ve özel kurumlarda çalışma olanağı mevcuttur. Artık hemen hemen her sektörde elektronik cihazlar bulunduğu için, elektronik yüksek mühendisleri de her sektörde iş bulabilir. Bu mühendisler yüksek lisansını yapmış olan mühendisler olduğu için, işyerlerinde yetki sahibi mevkilere kadar ilerleyebilirler. 

Elektronik yüksek mühendislerinin; işyerlerindeki elektronik sistemlerinin kurulumundan bu sistemlerdeki sorunların çözümüne kadar, birçok sorumlulukları bulunuyor. Sorunların çözümü konusunda da, aldıkları ileri mühendislik eğitimlerinin katkısı büyük oluyor. Bu nedenle elektronik yüksek mühendisi olmak isteyenlerin, ileri mühendislik ve yeni teknolojiler açısından kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Elektronik yüksek mühendisleri; çalıştıkları işyerlerinin tasarım, proje, Ar-Ge ve satış-pazarlama birimlerinde çalışabiliyorlar. 

Elektronik yüksek mühendislerinin başlıca görevlerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Elektrik sinyallerini yöneterek elektronik sistemleri ve cihazlara iletmek,

  • Elektronik cihazların kurulumları için kullanılacak malzemeleri belirlemek,

  • Düzenli olarak elektronik sistem ve cihazların kontrollerini yapmak,

  • İhtiyaçlar doğrultusunda yeni elektronik cihazlar ve sistemler tasarlamak,

  • Yaptığı tasarımla yazılımları veya sistemleri kullanıp model ürün yapmak,

  • Elektronik sistemlerde kullanılacak malzeme ve cihazları tasarlayıp projelendirmek,

  • Elektronik sistemlerin kurulumu için maliyet tabloları hazırlayıp raporlamak,

  • Elektronik sistemlerin ve cihazların kalite standartlarına uygun olmasını sağlamak.

Elektronik Yüksek Mühendisi Maaşları

Elektronik yüksek mühendisi maaşları, çalışılan kuruma ve kurumun bütçesine göre değişkenlik gösterebiliyor. Kamuda ve özel kurumlarda maaş hesaplamaları farklı sistemlerde yapıldığı için, kurumdan kuruma farklı maaşlar ortaya çıkabiliyor. 

2021 yılı için elektronik yüksek mühendisi maaşları, özel sektörde en düşük 6.000 TL ve ortalama 8.800 TL civarında görülüyor. Özel sektörde elektronik yüksek mühendislerinin almış olduğu en yüksek maaş 16.830 TL olarak belirtiliyor.

İşe yeni başlayan elektronik mühendislerinin daha az ücretler aldığını görebiliyoruz. Dolayısıyla elektronik yüksek mühendisleri de işe ilk başladığında en az 3.500 TL, en yüksek de 5.000 TL alabiliyor. Özel kurumlarda maaşa ek olarak; ikramiye, ekstra proje ücretleri ve fazla mesai ücretleri gibi ödemeler de olabiliyor. Maaşa eklenen bu ücretlerle, alınan aylık gelirleri artabiliyor. 

Elektronik yüksek mühendislerinin kamu kurumlarındaki maaşları da özel sektördekine yakın rakamlarda oluyor. Ancak devlet kurumlarında çalışan elektronik yüksek mühendislerinin, AGİ tarzında ek ödemeler de aldığını da biliyoruz. Devlet kurumlarında alınan maaşı etkileyen bir konu, sözleşmeli veya kadrolu olma konusudur. Çalışılan yıl (kıdem), çalışan kişinin medenî durumu, eş ve çocukları gibi konular da maaşlara eklenen tutarlardır.

Elektronik yüksek mühendislerinin maaşlarının hesaplanmasında bazı etkenler de göz önüne alınabiliyor. Mezun olunan üniversite, alınan ödüller, yapılan projeler, yabancı dil ve akademik eğitim durumu da maaş hesabına eklenen konulardır. Elektronik yüksek mühendislerinin maaşlarını etkileyen en önemli konulardan biri akademik kariyerdir. Doktora ve doçentlik elde eden elektronik yüksek mühendislerinin maaşları da akademik kariyer aşamaları oranında artabiliyor. 

Elektronik Yüksek Mühendisi Nasıl Olunur?

“Elektronik yüksek mühendisi nasıl olunur?” sorusunun cevabı şu adımlardan oluşuyor:

  • İlk adım; üniversitelerin mühendislik fakültelerindeki Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektronik Mühendisliği lisans bölümlerini kazanmak ve başarıyla mezun olmaktır. 

  • İkinci adım: elektrik-elektronik mühendisi veya elektronik mühendisi unvanını aldıktan sonra, üniversitelerdeki Elektronik Mühendisliği yüksek lisans programını okumak ve başarıyla mezun olmaktır.

Elektronik yüksek mühendisi olmanın ikinci adımı olan yüksek lisans mezuniyeti için, yeterli kredi sayısında ders almaları gerekiyor. Ayrıca tez veya proje çalışmalarını tamamlamaları da mezuniyet şartlarındandır. Mezuniyet kriterlerini tamamlayan adaylara, “elektronik yüksek mühendisi” unvanı veriliyor. 

Tam bu noktada, yüksek lisans programlarının seçenekleri hakkında da bilgi vermemiz yerinde olur. Yüksek lisans yapmak için adayların önünde iki seçeneği vardır: tezli yüksek lisans programı ve tezsiz yüksek lisans programı. 
Bu iki programı da kısaca tanıyalım:

  • Tezli yüksek lisans programı; akademik kariyerine devam etmek isteyen adaylar için açılmıştır. Bu programı tercih etmek isteyen adayların yeterli bir ALES puanı olması gerekiyor. Hatta bazı üniversitelerde dil sınavı puanının olması da istenen bir şarttır. Tezli yüksek lisans programından mezun olabilmek için tez çalışmasını başarıyla tamamlamak gerekiyor.

  • Tezsiz yüksek lisans programı, akademik kariyere devam etmeyi düşünmeyen ve sadece yüksek lisans yapmak isteyen adaylar için uygundur. Birçok üniversitede tezsiz programa başvuru için ALES ve dil sınavı puanı aranmıyor. Tezsiz programdan mezun olabilmek için de proje çalışmasını tamamlamak gerekiyor.

Akademik kariyer, çalışılan kurumdaki mevki, yetki ve maaş konularında fark yaratan bir durumdur. Ayrıca, adaylara üniversitelerde çalışma imkânı da verir ve öğretim üyesi olma şansını arttırır. Akademisyen, yani öğretim üyesi olmak için tezli yüksek lisans programını bitirmek ve ilgili üniversitelere başvurmak gerekiyor. 

Yüksek lisans programları iki yıl süren bir eğitim süresine sahiptir. İlk yıl süresince alınan teorik dersler dışında, ödevler ve sunumlar gibi çalışmalar da yapılıyor. İkinci yıl süresince de tez ya da proje çalışmaları devam ediyor. Tez veya proje teslim eden öğrenciler, mezuniyetleri sonucunda “elektronik yüksek mühendisi” unvanı hak ediyorlar.

Elektronik Yüksek Mühendisi Nedir?, Elektronik cihazların ve yöntemlerin geliştirilmesi işlemlerine liderlik eden bir mühendislik uzmanı, Genellikle, özellikle elektronik ve elektrik konularında geniş bilgi ve deneyime sahip kişiler tarafından sürdürülen bir kariyer, Elektronik Yüksek Mühendisi Ne İş Yapar?, Elektronik cihazların ve sistemlerin tasarımı, üretimi, kontrolü ve geliştirilmesi ile ilgilenirler, Bir elektronik mühendisi olarak çalışmaktan daha fazla deneyim ve sorumluluk gerektirir, Elektronik Yüksek Mühendisi Nasıl Olunur?, Lisans düzeyinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ilgili alanda yüksek lisans yapılır, Bazı üniversiteler, elektronik mühendisliği konusunda daha fazla eğitim ve deneyim kazanmak isteyen öğrencilere çeşitli yüksek lisans fırsatları sunmaktadır, Elektronik Yüksek Mühendisliği Unvanı, Elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans eğitim programını tamamlayanlar kabul görür, Bu, daha geniş bir bilgi yelpazesi ve daha fazla sorumluluk getirir, Yüksek Mühendisliği Eğitimi, Elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans, ileri eğitim ve uzmanlaşma sağlar, Bu programlar, öğrencilere ileri düzeyde teknik bilgi ve beceriler sağlar, Elektronik Yüksek Mühendisliği İş Alanları, Devlet ve özel sektörde farklı şirketlerde geniş iş olanakları bulunmaktadır, Çalışma alanları genellikle tasarım, proje, Ar-Ge ve satış-pazarlama birimleridir, Elektronik Yüksek Mühendisliği Görevleri, Elektronik sistemlerin tasarımı ve kontrolü, elektronik cihazların kurulumu ve bakımı, yeni teknolojilerin araştırılması ve uygulanması gibi görevler bulunmaktadır, Bugün, elektronik sistemlerin ve cihazların kullanımı her türden endüstride yaygınlaşmıştır, Elektronik Yüksek Mühendisliği Maaşları, Çalıştıkları mühendislik dali, deneyim seviyesi, coğrafi konum ve endüstriye göre mühendis maaşları genellikle değişir, Çok sayıda endüstri, elektronik alanında teknik uzmanlığa ve bilgiye sahip mühendislere büyük talep duyduğu için genellikle oldukça rekabetçi maaşlar sunar, Yüksek Mühendislik Sahası, Elektronik yüksek mühendisi, elektrik ve elektronik mühendisliği sahasında ileri düzeyde bilgi ve deneyime sahip profesyonelleri ifade eder, Bu sahada ustalaşmak için ileri düzeyde matematik, fizik ve mühendislik bilgisine ihtiyaç duyulur, Özel Şirket Kurma, Elektronik yüksek mühendislerinin kendi özel şirketlerini kurma şansları bulunmaktadır, Genelde bu şirketler elektronik ve enerji sektörlerine hizmet veren şirketlerdir
Elektronik Yüksek Mühendisi Elektronik Yüksek Mühendisi nedir Elektronik Yüksek Mühendisi ne iş yapar Elektronik Yüksek Mühendisi maaşları Elektronik Yüksek Mühendisi nasıl olunur
Bu, uzun siyah saçlı genç bir kadının görüntüsüdür. Üzerinde hafif bol parlak kırmızı bir gömlek var. Gözleri kapalı ve dudakları hafifçe ayrık, sanki rahatlamak için bir an ayırıyormuş gibi. Başı hafifçe eğik ve kollarını göğsünün üzerinde kavuşturmuş. Kendinden emin ve rahat bir duruşu var. Saçları omuzlarına dökülen yumuşak, doğal dalgalarla şekillendirilmiş. Yirmili yaşlarında olduğu anlaşılıyor ve yüzünde sıcak ve davetkâr bir ifade var. Bu anda dingin ve mutlu görünüyor.
Emel Keskin
Blog Yazarı

1998-1999 yılları arasında, Yalova'da bulunan bir reklam ajansının Koleksiyon adlı dergisinde; reklam koordinatörü ve köşe yazarı olarak çalıştı. 2003’te Mimar Sinan Üniversitesi, Sanat Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Halen İstanbul Üniversitesi, Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Açık kahverengi ceket giyen ve yuvarlak, siyah çerçeveli gözlük takan bir kadın kapalı bir ortamda duruyor. Yüzünde hoş bir ifade var, dudakları hafifçe gülümseme şeklinde kıvrılmış. Saçları kısa ve kıvırcıktır ve boynuna altın bir kolye takmaktadır. Arka plan, üzerinde beyaz yazılar olan mor bir duvardır. Arka planda bir bitkinin bulanık bir görüntüsü var.
Yuvarlak gözlüklü, mavi kot ceketli ve beyaz gömlekli bir kadın resmi. Saçları kahverengi ve at kuyruğu şeklinde geriye doğru toplanmış, yüzü dümdüz karşıya bakıyor. Arka planda birkaç dekoratif bitkinin göründüğü bej renkli bir duvarın önünde duruyor. Yirmili yaşlarının başında olduğu anlaşılıyor ve gözlerinde kararlı ve odaklanmış bir ifade var. Kendinden emin bir pozda duruyor, kolları iki yanında ve çenesi yüksekte. Kıyafetleri şık ve modern, ifadesi ise kararlı ve güçlü.Göksel Yılmaz
11020
Bir kişi bir robot üzerinde çalışıyor ve makineyi hassas hareketlerle inşa ediyor. Robot çeşitli otomobil parçaları ve LEGO parçalarından oluşuyor ve kişi her bir bileşeni dikkatlice monte ediyor. Ön planda, bir tür cihaz tutan bir elin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Aynı elin yakın çekimi, bir tür kart tuttuğunu ortaya koyuyor. Buna ek olarak, bilinmeyen bir nesneyi tutan bir kişinin elinin bulanık görüntüsü görülebiliyor. Son olarak, bulanık bir el, üzerinde ekran olan bir cihaz tutuyor. Sonuç olarak, bu görüntü çeşitli parçalardan bir robot inşa etme sürecindeki bir kişiyi göstermektedir.
5
(4)

Robotik Kodlama Eğitimi

5 Konu30 Saat
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
11020
Bu görüntü, arka planda kablolar ve beyaz tahta bulunan bir devre kartı üzerinde çalışan bir kişiyi yakalıyor. Bu, fiziksel hesaplama ve robotikte kullanılan bir mikrodenetleyici platformu olan bir Arduino eğitimidir. Görüntüdeki kişi muhtemelen devre kartını kablolarla ve beyaz tahtadaki metinle programlıyor. Kodu yazmak için muhtemelen bir dizüstü bilgisayar kullanıyorlar. Bu görüntüde kabloları işaret eden bir parmağın yakın çekimi, kişinin kabloları nasıl birbirine bağladığını gösteriyor. Arka plandaki dizüstü bilgisayar, eldeki görevin karmaşıklığını ortaya koyuyor. Bu görüntü, dijital dünya için karmaşık ama bir o kadar da gerekli bir beceriyi öğrenme ve uygulama sürecini yansıtıyor. Teknolojinin gücüne ve yeni beceriler öğrenmenin önemine dair harika bir örnek. Arduino eğitimleri öğrencilerin programlamanın temellerini öğrenmelerini ve bunları fiziksel dünyaya uygulamalarını sağlar.
5
(4)

Arduino Eğitimi

19 Konu5 Saat
Yüzünde geniş bir gülümseme olan genç bir adam kameranın önünde duruyor. Kısa, siyah saçları ve parlak, mavi gözleri var. Beyaz bir tişört ve kahverengi kemerli siyah bir kot pantolon giyiyor. Kolları iki yanında ve başı hafifçe sola doğru eğik. Rahat bir duruşu var ve anın tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Gülümsemesi sıcak ve davetkâr, gözleri ise neşe dolu. Dünyayı ele geçirmeye hazır görünüyor.Erkan Varol
9130
Bu görsel Excel hakkında bir çevrimiçi kursu tasvir etmektedir. Gözlük takan ve sakallı bir adam, konu hakkında bilgili ve deneyimli olduğunu gösteriyor. Gri arka plan üzerinde Excel Kursu - Excel Öğrenimi yazan metin de bunu doğruluyor. Yüzünün yakın çekimi, konuya olan güvenini gösteriyor. Ayrıca, gri arka plan üzerindeki beyaz metin, kursun kapsamlı ve bilgilendirici olduğunu gösteriyor. Adamın gözlükleri ve siyah gömleği profesyonel olduğunu, burnunun yakın çekimi ise son derece odaklanmış olduğunu gösteriyor. Bu görsel, öğrencinin deneyimli ve bilgili bir eğitmen tarafından verilen kapsamlı ve ilgi çekici bir çevrimiçi Excel kursu alacağını iletir.
4.9
(558)

Excel Eğitimi

10 Konu5 Saat