AnasayfaBlogAzerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü
Bölümler

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü

05 Ekim 2020
Bu, sol üst köşesinde beyaz bir yıldız ve kırmızı ve mavi çizgili bir arka plana sahip bir bayrak görüntüsüdür. Bayrağın şeritleri kırmızı ve mavi arasında değişiyor, her ikisi de parlak ve canlı. Yıldız, renkli arka plana karşı net bir şekilde duran basit beyaz bir şekildir. Bayrak yeşil ve pembe çizgili bir arka plan üzerinde görülmekte olup, yeşil çizgiler pembeden biraz daha kalındır. Genel görünüm çok canlı ve göz alıcıdır.
KonularDetaylarEk Bilgiler
Azerbaycan'ın Kuruluşu1918 tarihinde kurulmuş olan Azerbaycan, 102 yıllık tarihinin 32 yılını bağımsız geçirmiştir.70 yıl Sovyetler Birliği’ne bağlı olarak varlığını sürdürmüştür.
Azerbaycan DiliAzerbaycan dili, Azerice, Azerbaycanca veya Azeri Türkçesi olarak da adlandırılır.Azerbaycan dili ve Türkçe %99 benzerlik göstermektedir.
Azerbaycan EdebiyatıAzerbaycan edebiyatının 14. Yüzyılda doğduğunu söyleyebiliriz.18. yüzyıl çağdaş Azerbaycan edebiyatının doğduğu dönem kabul edilir.
Azerbaycan Dili ve Edebiyatı BölümüAzerbaycan’ın tarihini, politikasını, kültür, ünü, değişimini, ekonomisini öğretir.Bu bölümde Azerbaycan dilini ileri seviyede öğreten ve filoloji uzmanları yetiştiren bir lisans programı verilir.
Azerbaycan Dili ve Edebiyatı İş İmkanlarıDışişleri Bakanlığı, Elçilikler, Konsolosluklar, Üniversiteler, Tercüme büroları, Oteller, Askeriye, Turizm acenteleriBakanlık ve elçilikler kamu sektöründe olduğu için adayların KPSS sınavına da girmeleri gerekmektedir.
Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunları İş AlanlarıResmi kurumlarda, özel sektörde, turizm acenteleri ve tercüme ofislerinde çalışabilirler.Türkiye ve Azerbaycan arasındaki karşılıklı ekonomik, askeri, siyasi, ticari ilişkiler Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümü mezunlarına iş imkânı sağlar.
Azerbaycan Dili ve Edebiyatı DersleriAzerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümünün zorunlu derslerini içerir.Azerbaycan Dil Bilimi, Azerbaycan İslam Tarihi gibi dersler bulunur.
Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Mezunlarının İş İmkanlarıAzerbaycan Dili ve Edebiyatı mezunları çeşitli şirketlerde, tercüme ofislerinde ve turizm acentelerinde iş bulabilirler.Ayrıca akademisyen olmak için yüksek lisans programına devam edebilirler.
Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü Tercih KoşullarıAzerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümüne Türkiye’deki üniversite sınav sonuçları ile sadece Bakü Devlet Üniversitesi’nde tercih edilebiliyor.Bu bölüm ücretli bir bölümdür.
Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunları Bölüm İmkanlarıAzerbaycan Dili ve Edebiyatı mezunları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin yoğunluğu nedeniyle çeşitli iş imkânlarına sahip olabilirler.Resmi kurumlarda, özel sektörde ve akademide iş imkânları mevcuttur.

Azerbaycan tarihi ile çok etkileyici ve köklü bir ülkedir. Aslında birçok ülkenin tarihi ile kıyasladığımızda, Azerbaycan’ın çok eski bir tarihi bulunmuyor. 1918 tarihinde kurulmuş olan Azerbaycan, 102 yıllık tarihinin 32 yılını bağımsız geçirmiştir. Hala bağımsızlığını sürdüren Azerbaycan, 70 yıl Sovyetler Birliği’ne bağlı olarak varlığını sürdürmüştür. Tabii ki Azerbaycan dili ve edebiyatı da bu değişikliklerden etkilenmiştir.

Azerbaycan dili, Azerice, Azerbaycanca veya Azeri Türkçesi olarak da adlandırılır. Azerler bir Türk halkıdır ve dili de Türk dillerindendir. Aslında 1936 yılına kadar, milliyetlerini Türk; dillerini ise Türkçe olarak adlandırırlardı. Resmî belgelerde de bu şekildeydi. Fakat Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra tekrar bağımsızlıklarını kazanan Azerbaycan; milliyetlerini Azerbaycanlı ve dillerini de Azerbaycanca olarak güncellemişlerdir. Azerbaycan dili geniş bir bölgede konuşulmaktadır. Azerbaycan’da, İran’da, Irak’ta ve Türkiye’nin birkaç ilinde konuşulmaktadır. Azerbaycan dili ve Türkçe %99 benzerlik göstermektedir. Türkçe konuşan herkes Azerbaycan Türkçesini anlayabilir. Neticede aslında her iki dil de Türkçe kökenlidir.

Azerbaycan edebiyatının 14. Yüzyılda doğduğunu söyleyebiliriz. Çünkü 12. yüzyıldan 14. yüzyıla kadar eserler Farsça dilinde yazılmıştır. Fakat 14. yüzyılda, ülkeye yapılmaya başlanan Türk akınları sebebiyle Farsçanın etkisi de gitgide azalmıştır. 14. yüzyılda Türkçe, edebiyat dili haline gelmiştir ve bu dönemde birçok şair yetişmiştir. 15. yüzyılda klasik şiirin yanı sıra saz şiiri de ön plana çıkmıştır. 16. yüzyılda ise dünya çapında nam salmış Fuzuli; Azerbaycan edebiyatında ses getirmiştir. Bu dönemin önceki dönemlerden farkı tasavvuf şairlerinin ve aşıkların yetişmiş olmasıdır. 18. yüzyıl çağdaş Azerbaycan edebiyatının doğduğu dönem kabul edilir ve bu dönemde edebi dilde sadeleşmeye gidilmiştir. 19. yüzyılda ise batıdaki siyasi ve kültürel değişikliklerden Azerbaycan her alanda etkilenmiştir. Bu dönemde Türkçe mektebi açılmış; Azerbaycan basını yavaş yavaş şekillenmeye başlanmıştır. Hem edebiyat hem eğitim alanlarında yenilikler ve gelişmeler baş göstermiştir.

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir?

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümü; Azerbaycan’ın tarihini, politikasını, kültürünü, değişimini, ekonomisini öğretir. Azerbaycan dilini ileri seviyede okuyabilen, anlayabilen ve konuşabilen profesyoneller yetiştirmeyi hedefler. Bütün bu bilgilerin ışığında da edebi eserleri inceler. Edebi eserleri araştırıp filoloji uzmanları yetiştirir.

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı maalesef ülkemizdeki üniversitelerde okutulmuyor. Türkiye’deki üniversite sınav sonuçları ile sadece Bakü Devlet Üniversitesi’nde bu bölüm tercih edilebiliyor. Filoloji Fakültesine bağlı olan 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu bölüm ücretli bir bölümdür.

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümü, filoloji uzmanları yetiştiren bir bölümdür. Bu bölümden mezun olan öğrenciler Çağdaş Türk Lehçeleri lisans diploması almaya hak kazanır.

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı İş İmkanları Nelerdir?

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı iş imkanları maalesef ki diğer dil bölümlerine nazaran daha sınırlıdır. Özellikle bu bölümü diğer dil bölümlerinden ayıran en büyük kısıtlama, Pedagojik Formasyon Sertifikası alarak öğretmenlik yapamamalarıdır. Tabii ki sınırlı da olsa iş imkanları vardır. Zira Türkiye ve Azerbaycan kardeş ülkelerdir. Dolayısıyla Azerbaycan ve Türkiye arasında karşılıklı ekonomik, askeri, siyasi, ticari ilişkiler gelişerek devam etmektedir. Bu durum da Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümü mezunlarına iş imkânı sağlamaktadır. İş imkanları;

  • Dışişleri Bakanlığı,

  • Elçilikler,

  • Konsolosluklar,

  • Üniversiteler,

  • Tercüme büroları,

  • Oteller,

  • Askeriye,

  • Turizm acenteleridir.

Bakanlık ve elçilikler kamu sektöründe olduğu için adayların KPSS sınavına da girmeleri gerekmektedir. Maalesef ki şimdiye kadar, KPSS alımlarında Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölüm mezunlarına kontenjan verilmedi. Dolayısıyla, kamu kuruluşlarında memur olarak değil de işçi olarak iş bulabilirler.

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Mezunları Ne İş Yapar?

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı mezunlarının çalışma alanlarını açıkladık. Sınırlı diyebileceğimiz bu çalışma alanlarında mezunlar ne iş yaparlar?

Resmî kurumlarda;

  • Lisans programından sonra yüksek lisans programına devam edip üniversitelerde akademisyen olabiliyor.

  • Bakanlıklar, konsolosluklar ve elçiliklerde KPSS sınavı gerektirmeyen pozisyonlarda işçi olarak çalışabiliyor.

  • Askeriyede çevirmen olarak çalışabiliyor.

Özel sektörde;

  • Turizm acentelerinde rehber ya da çevirmen olabiliyor.

  • Şirketlerde dış ticaret uzmanı ya da çevirmen olarak görev alabiliyor.

  • Tercme ofislerinde tercümanlık yapabiliyor ve kendi tercüme ofisini de açabiliyor.

  • Otellerde satış, pazarlama, misafir ilişkileri gibi çeşitli departmanlarda çalışabiliyor.

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Dersleri Nelerdir?

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümünün zorunlu derslerini sizler için sıraladık;

  • Azerbaycan Dili

  • Türk Dili

  • Azerbaycan Edebiyatı Tarihi

  • Psikoloji

  • Eski Azerbaycan Yazısı

  • Türkoloji’ye Giriş

  • Yabancı Dil

  • Azerbaycan Diyalektolojisi

  • Kültür Bilimi

  • Tıbbi Bilginin Esasları

  • Dünya Edebiyatı

  • Azerbaycan Destanları

  • Divan Edebiyatının Şiiri

Bakü Devlet Üniversitesi’nin resmî web sitesinden bölüm hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Taban Puanları ve Sıralamaları Nelerdir?

Azerbaycan Dili ve Edebiyatı, ülkemizdeki herhangi bir üniversitede okutulmamaktadır. Azerbaycan ülkesindeki Bakü şehrinde bulunan Bakü Devlet Üniversitesi’nde okutulmaktadır. Türkiye’den öğrenci alan tek üniversite BDÜ’dir. 2020 yılının güncel bilgilerine göre kontenjan sayısı 5’tir. 2019 yılında ise sadece 1 öğrenci bu bölüme yerleştirilmiştir.

Aslında bu bölümün okutulduğu başka Azerbaycan üniversiteleri de bulunuyor. Bakü Slavyan Üniversitesi’nde de Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümü okutuluyor. Fakat ÖSYM tarafından bu üniversiteye yerleştirme yapılmıyor. Ayrıca ülkemizin Kars ilinde bulunan Kafkasya Üniversitesi’nde Azerbaycan Dili ve Edebiyatı değil de Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı bölümü okutuluyor. Bu bölümü tercih ederseniz; ülkemizde de okuma fırsatınız olur.

  • KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Fen-Edebiyat Fakültesi Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı (Ücretsiz)

  • BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ Filoloji Fakültesi Azerbaycan Dili ve Edebiyatı
    (Ücretli)

  • BAKÜ DEVLET ÜNİVERSİTESİ Filoloji Fakültesi Azerbaycan Dili Öğretmenliği (Ücretli)

  • BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ Azerbaycan Filolojisi ve Gazetecilik Fakültesi Azerbaycan Dili ve Edebiyatı (Ücretli)

  • BAKÜ SLAVYAN ÜNİVERSİTESİ Azerbaycan Filolojisi ve Gazetecilik Fakültesi Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Ücretli)

Azerbaycan'ın Kuruluşu, 1918 tarihinde kurulmuş olan Azerbaycan, 102 yıllık tarihinin 32 yılını bağımsız geçirmiştir, 70 yıl Sovyetler Birliği’ne bağlı olarak varlığını sürdürmüştür, Azerbaycan Dili, Azerbaycan dili, Azerice, Azerbaycanca veya Azeri Türkçesi olarak da adlandırılır, Azerbaycan dili ve Türkçe %99 benzerlik göstermektedir, Azerbaycan Edebiyatı, Azerbaycan edebiyatının 14 Yüzyılda doğduğunu söyleyebiliriz, 18 yüzyıl çağdaş Azerbaycan edebiyatının doğduğu dönem kabul edilir, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü, Azerbaycan’ın tarihini, politikasını, kültür, ünü, değişimini, ekonomisini öğretir, Bu bölümde Azerbaycan dilini ileri seviyede öğreten ve filoloji uzmanları yetiştiren bir lisans programı verilir, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı İş İmkanları, Dışişleri Bakanlığı, Elçilikler, Konsolosluklar, Üniversiteler, Tercüme büroları, Oteller, Askeriye, Turizm acenteleri, Bakanlık ve elçilikler kamu sektöründe olduğu için adayların KPSS sınavına da girmeleri gerekmektedir, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunları İş Alanları, Resmi kurumlarda, özel sektörde, turizm acenteleri ve tercüme ofislerinde çalışabilirler, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki karşılıklı ekonomik, askeri, siyasi, ticari ilişkiler Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümü mezunlarına iş imkânı sağlar, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Dersleri, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümünün zorunlu derslerini içerir, Azerbaycan Dil Bilimi, Azerbaycan İslam Tarihi gibi dersler bulunur, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Mezunlarının İş İmkanları, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı mezunları çeşitli şirketlerde, tercüme ofislerinde ve turizm acentelerinde iş bulabilirler, Ayrıca akademisyen olmak için yüksek lisans programına devam edebilirler, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü Tercih Koşulları, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı bölümüne Türkiye’deki üniversite sınav sonuçları ile sadece Bakü Devlet Üniversitesi’nde tercih edilebiliyor, Bu bölüm ücretli bir bölümdür, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunları Bölüm İmkanları, Azerbaycan Dili ve Edebiyatı mezunları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin yoğunluğu nedeniyle çeşitli iş imkânlarına sahip olabilirler, Resmi kurumlarda, özel sektörde ve akademide iş imkânları mevcuttur
azerbaycan dili azerbaycan dili ve edebiyatı azerbaycan dili ve edebiyatı bölümü azerbaycan dili ve edebiyatı iş imkanları
Blog yazarı
Özgün Altan
Blog Yazarı

Oxford Brookes Üniversitesi İnsan Kaynakları Yöneticiliği ve İşletme çift ana dal mezunudur. 2010 - 2019 yılları arasında Turizm sektöründe 9 yıllık bir iş deneyimi oldu.  İstanbul İşletme Enstitüsü Dijital Pazarlama Uzmanlığı, Sosyal Medya Uzmanlığı, İçerik Editörlüğü, İçerik Uzmanlığı ve WordPress Eğitim sertifikaları aldı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görüntü, tepesine bir bayrak iliştirilmiş bir çan kulesini göstermektedir. Bayrak kırmızı ve beyaz çizgilidir ve rüzgarda dalgalanmaktadır. Krem rengi bir taştan yapılmış olan çan kulesi, mavi gökyüzüne karşı uzun ve gururlu bir şekilde durmaktadır. Bayrak güneş tarafından aydınlatılmakta ve gökyüzünde net bir şekilde görülebilmektedir. Çan kulesi ve bayrak görüntünün ana odağıdır ve çevredeki manzara arka planda bulanıktır. Çan kulesi görüntünün merkezinde görkemli bir şekilde duruyor ve etrafı ağaçlar ve çalılarla çevrili.
Bölümler

Leh Dili ve Edebiyatı Bölümü

20 Kasım 2020
Bu görüntü, yüzeyine karmaşık yazılar kazınmış büyük bir taş sütunu göstermektedir. Bu bir yakın çekimdir ve taş orta gri renktedir. Yazı beyazdır ve bir tür logo gibi görünmektedir. Karmaşık tasarımlarla çevrili ve kelimeler düzgün, tek tip bir yazı tipiyle yazılmış. Taş oldukça eski görünmektedir ve yazı hafifçe solmuştur. Yazının anlaşılması zor, ancak bazı harfler tek tek görülebiliyor. Resmin bir tarih ve gizem duygusu var.
Bölümler

Türkoloji Bölümü Nedir?

17 Eylül 2020
Bu çevrimiçi kurs görüntüsünde bir kadın beyaz tahtaya yazı yazıyor. Sarı saçları var ve odaklanmış ve kararlı görünüyor. Bu, öğretilen bir ders ya da bir beyin fırtınası oturumu olabilir. Arka planda kırmızı, beyaz ve mavi bir bayrak olması muhtemeldir, bu da konunun vatanseverlik veya ulusal gururla ilgili olduğunu düşündürebilir. Resimde ayrıca bir miktar bulanıklık var, bu da kişinin hareket halinde olduğunu gösteriyor olabilir. Genel olarak resim bir öğrenme ve faaliyet hissi uyandırıyor.
Bu görüntü, içinde bir insan olan siyah bir daireden oluşuyor. Kişi kollarını iki yana açmış, kameraya dönük bir şekilde durmaktadır. Kişi beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Arka plan gri tonda. Kişinin açık kahverengi gözleri ve kısa siyah saçları var. Daire pürüzsüz, kavisli bir dokuya ve parlak bir yüzeye sahip. Kişi kendinden emin ve güçlü görünüyor. Çemberin ortasında dururken kararlı bir ifadesi var. Resmin atmosferi davetkâr ve sıcak.Ders Eğitmeni
9130
Bu görüntü, masa başında oturan ve beyaz tahtaya doğru bakan bir kadını yakalıyor. Kulaklık takıyor, bu da odaklandığını ve işinden keyif aldığını gösteriyor. Ayrıca içinde bitki olan bir saksı, bir dizüstü bilgisayar, tripod üzerinde bir telefon, içinde kalemler olan bir file bardak, bir kitap ve masanın üzerinde kitap tutan bir el görülüyor. Bu sahne muhtemelen İngilizce dil derslerine odaklanan çevrimiçi bir kursun parçası. Resimdeki kadın, öğrencisine yararlı ipuçları ve tavsiyeler veren özel bir öğretmen gibi görünüyor. Beyaz tahta, öğrencisine farklı dilbilgisi kuralları ya da dille ilgili konular öğretiyor olabileceğini düşündürüyor. Havada bir coşku ve bilgi hissi var, öğrenci öğreniyor ve öğretmen faaliyete katılıyor. Öğrenci not alırken öğretmen kendinden emin bir şekilde beyaz tahtayı işaret ettiği için görüntü profesyonel bir rehberlik hissi uyandırıyor. Genel olarak, bu görüntü olumlu bir öğrenme ve eğitim atmosferi yansıtmaktadır.
Yüzünde parlak bir gülümseme olan genç bir kadın doğrudan kameraya bakıyor. Uzun siyah saçları, koyu kahverengi gözleri ve açık bir teni var. Mavi-gri bir kazak, beyaz kot pantolon ve siyah botlar giyiyor. Dudakları hafifçe ayrılmış ve gözleri neşe ve mutluluk dolu. Başı hafifçe yana eğik, bu da gülümsemesinin daha da sıcak görünmesini sağlıyor. Bu anda kendinden emin ve memnun görünüyor, parlak gözleri ve gülümsemesi neşe saçıyor.İlayda Özkul
32002000
Bu çevrimiçi kurs görüntüsü uzun saçlı, mutlu bir şekilde gülümseyen bir kadını gösteriyor. İtalyanca kursundan (A1) keyif alıyor gibi görünüyor. Saçları uzun ve dalgalanıyor ve yüzünde parlak, neşeli bir ifade var. Görünüşe göre bir süredir İtalyanca öğreniyor ve artık becerilerini sergileyecek kadar kendine güveniyor. Kendini dil öğrenme yolculuğuna adamış biri için harika bir örnek. Bunu yaparak başarısını hak etti ve İtalyanca A1 kursunun mükemmel bir temsili.
5
(3)

İtalyanca Kursu (A1)

30 Konu5 Saat
Uzun siyah saçlı güzel bir kadın, beyaz bir bluz giymiş ve yüzünde parlak bir gülümsemeyle kameranın önünde duruyor. Gözleri sevinçle parlıyor ve dudakları hafifçe ayrılmış, neşeli ve memnun görünüyor. Ellerini vücudundan hafifçe uzakta tutarak ayakta duruyor ve ince vücudunu sergiliyor. Bakışları davetkâr ve kendinden emin, ifadesi ise hayat ve enerji dolu. Bu resim onun mutlu ve kaygısız tavrını yansıtıyor ve neşeli ifadesinin ona bakan herkesi gülümseteceği kesin.Duygu Çetin
11750
Bu görselde, bilgisayar ekranı olan bir çalışma masasının önünde duran bir kadın görülmektedir. Kadın kamera tarafına doğru bakmakta ve sade beyaz bir tişört giymektedir. Saçları açık kahverengi, omuzlarından biraz aşağı uzanır şekildedir ve yüzü ciddi bir ifade taşımaktadır. Görselin sol tarafında, masanın üstünde çeşitli ev bitkileri ve kırtasiye malzemeleri vardır. Duvarın açık mavi renkte olduğu ve çerçeveli bazı tablolar asılı olduğu görülüyor. Görselin sağ tarafında, masanın üzerinde daha fazla bitki ve çerçeveli bir fotoğraf yer almakta. Görselin alt kısmında turuncu ve beyaz renkte, "KORECE EĞİTİMİ" yazısı bulunmaktadır. Bu metin, bir tür eğitim veya kurs reklamı olduğunu düşündürebilir. Genel olarak görsel, düzenli ve profesyonel bir çalışma ortamını yansıtmaktadır.
5
(35)

Korece Eğitimi

7 Konu5 Saat
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Yakalı ve kolları üç çeyrek uzunlukta beyaz bir gömlek giyiyor. Yüz ifadesi nötrdür. Beyaz bir duvarın önünde durmaktadır. Doğrudan kameraya bakıyor, gözleri konsantrasyon içinde hafifçe kısılmış. Dudakları hafifçe ayrılmış ve kaşları hafifçe kalkmıştır. Elleri önündedir, avuç içleri yukarı bakmaktadır. Kendinden emin ve sakin görünüyor. Duruşu rahat ve kendinden emin. Yüz hatları belirgin ve cilt tonu açık bronz.Asuhan Turhal
11020