AnasayfaBlogTürkiye’de Bilişim ve Teknolojinin Yeri
Teknoloji

Türkiye’de Bilişim ve Teknolojinin Yeri

01 Kasım 2018
Bir kadın sanal bir ekranın önünde durmakta ve eliyle yüzeye dokunmaktadır. Yüzü yakın plandadır ve gözleri doğrudan kameraya bakmaktadır. Hafif bulanık bir gözü var ve parmak uçları ekrana hafifçe bastırıyor. Diğer eli hafifçe yüzüne dokunmakta, parmak uçları gözünün hemen altında durmaktadır. Beyaz bir bluz giymiş ve koyu renk saçlarını kulaklarının arkasına toplamıştır. Ekrandan gelen ışık yüzünden yansıyarak tenine hafif bir parlaklık veriyor. Sanal dünya ile etkileşime girerken dudaklarında bir gülümseme var.
KonularAçıklamalarSonuçlar
Bilişim ve Teknoloji Alanındaki GelişmelerGünümüzde son yıllarda bilişime büyük kıymet verilmekte, teknoloji alanında da gelişmeler göstermektedir.Teknoloji ve bilişim hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır ve günlük yaşantımızda teknoloji olmadan bir gün bile geçiremez hale geldik
Bilişimde ÜretimSon dönemde bilişim ve yazılım alanında üretime geçilerek hazır programlar daha az kullanılmaya başlandı.Teknoloji ve bilişimi bir araya getirerek kendimizi geliştirme ve üretken bir toplum olma yolunda ilerlemekteyiz.
Bilinçli Kullanıcı OlmaTeknolojik aletlere karşı bilinçli olmak ve neyi nerede, nasıl ve ne ölçüde kullanacağımızı bilerek teknolojiden maksimum fayda sağlamak gerekmektedir.Teknolojik araçları bilinçli kullanmak, işlerimizi kolaylaştırırken aynı zamanda verimliliğimizi artırabilir.
Gelişim İçin TakipBilişim sektöründe olan ve masa başında görev alan arkadaşlarımızın bilişim alanında gelişmek için güzel siteleri ve eğitimcileri takip etmesi büyük avantaj.İstanbul İşletme Enstitüsü, online eğitimler sayesinde canlı iletişim kurarak bilişim alanında kendimizi geliştirme imkanı sunuyor.
Teknoloji Kullanımı ve EtkisiTeknoloji iyi ya da kötü olması tutan kişiyle bağlantılıdır.Teknoloji ve bilişim, kullanıldığı alana ve kişiye göre farklı etkiler yaratabilir.
Bilginin Önemi ve ErişilebilirliğiBilgiye ulaşmak kimi zaman masaüstünde bir bilgisayarda, kimi zaman cebimizdeki telefonda ve inanıyorum ki ileriki zamanlarda düşünce gücümüzle ulaşabileceğimiz kadar yakın olacak.Bilgiye ulaşmanın giderek kolaylaşması, bilişim ve teknoloji üzerinde daha derinlemesine bilgi sahibi olma ve bu alanlarda kendimizi daha fazla geliştirme fırsatı sunmaktadır.
Yenilik Yaratma ve ÜretkenlikDünyada güçlü, önde olan ülkeler yeniliğe açık ve yeniliklere çabuk alışan toplumlardır.Yeni teknolojilere ve bilgisayara çabuk uyum sağlamak ve bu alanlarda yenilikçi fikirler üretmek dünya genelinde rekabet edebilmenin anahtarıdır.
Teknoloji ve İnsanİnsanlarımız teknolojiden uzak bir gün dahi geçiremez hale geldi.Teknolojinin günlük yaşamımızda bu denli önemli olması, bu alandaki beceri ve bilgimizi artırmanın önemini de beraberinde getirmektedir.
Teknoloji ve ToplumTeknoloji ilerlerken toplumun üretmesi için sağlanan imkanlardan faydalanmak bizim elimizde.Toplum olarak teknolojiyi kullanarak verimli ve yenilikçi fikirler üretmek ve bu fikirleri hayata geçirebilmek için teknolojik imkanlardan faydalanmalıyız.
Teknolojiye Uyum SağlamaDünyada güçlü, önde olan ülkeler yeniliğe açık ve yeniliklere çabuk alışan toplumlardır.Yeni teknolojilere hızlı ve etkin bir şekilde uyum sağlamak, global düzeyde rekabet edebilme yeteneğimizi artırır.

Günümüzde son yıllarda bilişime büyük kıymet verilmekte, teknoloji alanında da gelişmeler göstermektedir. Bilişim ve teknolojinin hayatımıza etkileri ekmek su gibi önemli bir hal aldı. İnsanlarımız teknolojiden uzak birgün dahi geçiremez hale geldi. Peki biz teknolojiyi, bilişimi doğru yerde ve doğru zamanda kullanıyor muyuz? Bu konu birçok insanda soru işareti uyandırdı.

Teknolojinin gelişimi dünya genelinde kaos oluştururken, Türkiye’de kendini geliştirmek için harekete geçen insanlarımız bu konuda kendini aydınlatma ve geliştirme çabasına girmiştir. Son dönemde bilişim ve yazılım alanında üretime geçilerek hazır programlar daha az kullanılmaya başlandı. Burada herkesin evinde yeterince teknolojik araçların kullanılması, bilgisayarın olması kendimizi geliştirmek için bir kazanım oldu. İnternet ile bilgisayarın bir araya gelerek müthiş yazılımların ortaya çıkmasına sebep oldu. Artık kaynak kodlara ihtiyaç kalmadan üretken bir toplum olduk.

Teknoloji ve bilişim adım adım ilerliyor, dışarıdan bakıldığında bilişim alanında yavaş gözüksek de şahsen sağlam adımlarla ilerlediğimizi net bir şekilde dile getirebilirim. Doğru yerde doğru zamanda güzel kazançlar elde etmek bizim elimizde. Burada insanoğluna çok şey düşüyor; kendini geliştirmek, sürekli yenilikçi adımlar atmak gibi bunları yaparken sabırlı olmak da çok önemli. İlk yazılım bilginizle büyük paraların hayalini kurmak yanlış olur. Sağlam adımlarla teknoloji ve bilişimi bir araya getirip kendimizi geliştirirsek güzel sonuçlar almanıza vesile olur.



Bilinçli Kullanıcı Olabildik Mi?

Bir yandan da teknolojik aletlere suç bulduk. Neyi nerede, nasıl ve ne ölçüde kullanacağımızı bilmeden sınırsız boşa vakit geçirip iletişimden yoksun bir toplum olduk. Hayattan ve insanlardan uzak her şeyi sanal ortamda yaşayarak mutluluğu arıyoruz. Diğer bir yandan çağın yeniliklerinden faydalanan üretken bir toplum, bilişimin bize sunduğu nimetlerden yararlanan bir milletiz. Bu parametreler yan yana gelerek, Akıllarda hep şu soruyu uyandırdı, teknoloji iyi mi yoksa kötü mü? Bu sorunun cevabı elbette bizdeydi.



Sen iyiysen teknoloji de iyi, sen kötüysen teknoloji de kötü. Örneğin bıçak katilin elinde çok tehlikeli bir alet, fakat aynı bıçak aşçının elinde lezzetli yemekler için faydalı bir alet oluyorsa bıçağın iyi ya da kötü olması tutan kişiyle bağlantılıdır. Bu durumda teknoloji de kullanan kişiyle ilgilidir.

Teknoloji ilerlerken hayatımızın da neresinde olduğu ne alanda kullanıp gereksinimlerimizi karşılamada ne kadar fayda sağlayacağı da önemliydi. Bizlerin işlerini kolaylaştırmak, zaman kaybını önlemek, üretmek, iletişim kurmak, veri toplamak, bilgi paylaşmak ve bu paylaştığımız bilgiyi depolamak zamanında da insanoğlunun önüne sunulmak için üretilmişti. Türkiye’de teknoloji ilerlerken toplumun üretmesi için sağlanan imkanlardan faydalanmak bizim elimizde.

Kendimizi Nasıl Geliştirebiliriz?

Bilişim sektöründe olan ve masa başında görev alan arkadaşlarımızın bilişim alanında gelişmek için güzel siteleri ve eğitimcileri takip etmesi büyük avantaj. İşte burada İstanbul İşletme Enstitüsünde online eğitimler sayesinde canlı iletişim kurarak hocalarla birebir etkileşim halinde olmak, sorularınızın cevabını almak için müthiş bir imkan sunuyor. Biz size balık sunmuyoruz biz size balık tutmayı öğretiyoruz. Hangi balığı tutacağınız sizin elinizde.



Dünyadaki Güçlü Toplumların Öne Çıkan Özelliği Nedir?

Dünyada güçlü, önde olan ülkeler yeniliğe açık ve yeniliklere çabuk alışan toplumlardır. Yenilik üreten bir toplumun lider olması kaçınılmazdır. Eski insanların bilgiye erişmesi için uzun yolculuklar yapması gerekiyordu lakin şu an bilgiye ulaşmak kimi zaman masaüstünde bir bilgisayarda, kimi zaman cebimizdeki telefonda ve inanıyorum ki ileriki zamanlarda düşünce gücümüzle ulaşabileceğimiz kadar yakın olacak.

Bilişim ve Teknoloji Alanındaki Gelişmeler, Günümüzde son yıllarda bilişime büyük kıymet verilmekte, teknoloji alanında da gelişmeler göstermektedir, Teknoloji ve bilişim hayatımızda önemli bir yer tutmaktadır ve günlük yaşantımızda teknoloji olmadan bir gün bile geçiremez hale geldik, Bilişimde Üretim, Son dönemde bilişim ve yazılım alanında üretime geçilerek hazır programlar daha az kullanılmaya başlandı, Teknoloji ve bilişimi bir araya getirerek kendimizi geliştirme ve üretken bir toplum olma yolunda ilerlemekteyiz, Bilinçli Kullanıcı Olma, Teknolojik aletlere karşı bilinçli olmak ve neyi nerede, nasıl ve ne ölçüde kullanacağımızı bilerek teknolojiden maksimum fayda sağlamak gerekmektedir, Teknolojik araçları bilinçli kullanmak, işlerimizi kolaylaştırırken aynı zamanda verimliliğimizi artırabilir, Gelişim İçin Takip, Bilişim sektöründe olan ve masa başında görev alan arkadaşlarımızın bilişim alanında gelişmek için güzel siteleri ve eğitimcileri takip etmesi büyük avantaj, İstanbul İşletme Enstitüsü, online eğitimler sayesinde canlı iletişim kurarak bilişim alanında kendimizi geliştirme imkanı sunuyor, Teknoloji Kullanımı ve Etkisi, Teknoloji iyi ya da kötü olması tutan kişiyle bağlantılıdır, Teknoloji ve bilişim, kullanıldığı alana ve kişiye göre farklı etkiler yaratabilir, Bilginin Önemi ve Erişilebilirliği, Bilgiye ulaşmak kimi zaman masaüstünde bir bilgisayarda, kimi zaman cebimizdeki telefonda ve inanıyorum ki ileriki zamanlarda düşünce gücümüzle ulaşabileceğimiz kadar yakın olacak, Bilgiye ulaşmanın giderek kolaylaşması, bilişim ve teknoloji üzerinde daha derinlemesine bilgi sahibi olma ve bu alanlarda kendimizi daha fazla geliştirme fırsatı sunmaktadır, Yenilik Yaratma ve Üretkenlik, Dünyada güçlü, önde olan ülkeler yeniliğe açık ve yeniliklere çabuk alışan toplumlardır, Yeni teknolojilere ve bilgisayara çabuk uyum sağlamak ve bu alanlarda yenilikçi fikirler üretmek dünya genelinde rekabet edebilmenin anahtarıdır, Teknoloji ve İnsan, İnsanlarımız teknolojiden uzak bir gün dahi geçiremez hale geldi, Teknolojinin günlük yaşamımızda bu denli önemli olması, bu alandaki beceri ve bilgimizi artırmanın önemini de beraberinde getirmektedir, Teknoloji ve Toplum, Teknoloji ilerlerken toplumun üretmesi için sağlanan imkanlardan faydalanmak bizim elimizde, Toplum olarak teknolojiyi kullanarak verimli ve yenilikçi fikirler üretmek ve bu fikirleri hayata geçirebilmek için teknolojik imkanlardan faydalanmalıyız, Teknolojiye Uyum Sağlama, Dünyada güçlü, önde olan ülkeler yeniliğe açık ve yeniliklere çabuk alışan toplumlardır, Yeni teknolojilere hızlı ve etkin bir şekilde uyum sağlamak, global düzeyde rekabet edebilme yeteneğimizi artırır
Türkiye’de Bilişim ve Teknolojinin Yeribilişim online eğitim teknolojitürkiyede teknoloji yazılım
Bilgisayar mühendisliği mezunu. Şu anda bilgisayar mühendisliği alanında faaliyet göstermekte olup, aynı zamanda bilgi teknolojisi alanında yüksek lisans yapmaktadır.
Betül Yılmaz
Blog Yazarı

Bilgisayar mühendisliği mezunu. Şu anda bilgisayar mühendisliği alanında faaliyet göstermekte olup, aynı zamanda bilgi teknolojisi alanında yüksek lisans yapmaktadır.İstanbul İşletme Enstitüsü Blog bölümünde içerik üretmektedir. İnsan Kaynakları, Teknoloji alanında yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bu görsel, merkezinde insanların bulunduğu labirent benzeri bir desende düzenlenmiş farklı logolardan oluşan bir kolajdır. Sağ üst köşede beyaz arka planlı mavi bir figür var. Sağ alt köşede, üzerinde mavi bir nesne bulunan bir kağıt parçası yer almaktadır. Kağıdın yanındaki beyaz yüzeyin üzerinde mavi bir silindir duruyor. Son olarak, sol üst köşede beyaz harflerle mavi ve beyaz bir işaret yer almaktadır. Tüm logolar ve nesneler parlak, canlı renklere sahip ve arka plan düz beyaz.
İş Bulmak

Popüler İş Bulma Siteleri

26 Şubat 2020
Parlak kırmızı ve beyaz çizgili bir baca mavi gökyüzüne karşı dimdik durmaktadır. Silindirik şekli, tepesinde beyaz bir kule bulunan alternatif çizgileriyle vurgulanmaktadır. Bacanın canlı renkleri, beyaz bulutlarla bezeli parlak mavi gökyüzünde göze çarpıyor. Güneş bacanın üzerinde parlayarak eşsiz desenini aydınlatıyor. Baca uzakta, görünürde başka hiçbir nesne olmadan duruyor. Kırmızı ve beyaz çizgileri, çevresindeki gökyüzüyle keskin bir kontrast oluşturuyor ve onu öne çıkarıyor.
Bölümler

Çevre Sağlığı Bölümü (MYO)

27 Kasım 2020
Bu görüntü, parlak, renkli bir dokunmatik ekrana sahip, belli bir açıyla tutulan modern, siyah bir cep telefonunu göstermektedir. Telefon bir elin avuç içinde tutulmakta ve aynı elin parmakları ekranın üzerinde durmaktadır. Ekranda bir web tarayıcısı, bir mesajlaşma uygulaması ve bir müzik akışı uygulaması dahil olmak üzere birkaç farklı uygulama gösterilmektedir. Ekranın sağ üst köşesinde bir telefon uygulamasına ait bir simge bulunmaktadır. Telefonun ekranının etrafında siyah bir kenarlık ve kenarlarında gümüş metal bir çerçeve var. Telefonun arka kısmı siyah ve parlaktır. Telefon, tutan elin parmakları hafif kavisli olacak şekilde doğal ve rahat bir pozisyonda tutulmaktadır.
Eğitim

Eğitimde Teknoloji Kullanımı

28 Kasım 2018