AnasayfaBlogŞehir ve Bölge Planlama Bölümü
Bölümler

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü

16 Nisan 2020
Bir şehrin havadan çekilmiş bu görüntüsü, çok sayıda bina ve ağaçla güzel bir manzara sergiliyor. Arabalar caddelerde ilerlerken ve insanlar günlerini geçirirken şehir hareketlidir. Ön planda, yüksek binalar ve ağaçlar arasında yeşil çatılı büyük, beyaz dikdörtgen bir nesne göze çarpıyor. Daha uzakta, yeşil yapraklı kırmızı tuğlalı bir duvar ve yakın planda bir tabela görülüyor. Arka planda mavi bir pano ve küçük yeşil bir bitki de görülebiliyor. Şehir çeşitli renk ve şekillerle canlıdır ve gökyüzü parlak koyu mavidir.
Şehir ve Bölge Planlama Nedir?Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Nedir?Şehir ve Bölge Planlama Bölümü İş İmkanları Nelerdir?
Ülke düzeyinden yerel ölçeğe kadar her türlü yerleşim yerinde mekansal gelişmelerin bir plan çerçevesinde işlemesini sağlayan bir disiplin.4 yıllık lisans bölümüdür. Mekanların ekonomik olanaklara, bireylerin ihtiyaçlarına ve estetik kurallara uygun olması için eğitim ve araştırma yapan bir bölüm.Hem kamu hem de özel sektörü kapsamaktadır. Kamu alanında çeşitli bakanlıklar, İller Bankası, yerel yönetimler, valilikler gibi kuruluşlarda, özel sektörde ise gayrimenkul değerlendirme firmaları, mimarlık büroları, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşların kentsel projelerinde çalışma imkanı bulunur.
Her türlü yerleşmeyi kapsayacak düzeyde planlama yapmayı içerir.Genellikle Mimarlık Fakültesi içerisinde yer alır ve bir dizi açıdan çeşitli konuları içerir.Çevre düzenlemesi, kalkınma ve yerleşme planı, kentsel dönüşüm projeleri, köy iyileştirme projelerinde çalışma şansı sunar.
Geleceğe yönelik amaç ve hedefleri belirleyerek, yerleşmelerin değişmesinde etkili olan faktörleri birlikte değerlendirir.Şehir ve bölge plancıları yetiştirmeyi amaçlar.Toplum, çevre, sosyal değişkenler, ekonomi anlamında kamu ve özel sektör kararlarını biçimlendiren bir disiplin olması sebebiyle geniş bir iş imkanı sağlar.
Şehir ve bölge planlama, disiplinin amacı mekan alanı hesaplamaktır.Şehir ve bölge planlama bölümü farklı ölçeklerdeki mekanı oluşturan süreçleri ve bunların olası sonuçlarını araştıran çevreye duyarlı yeni vizyonlar geliştirecek nitelikli elemanlar yetiştiren bir bölüm.Danışmanlık ve akademik kariyer yapmak da iş imkanları arasındadır.
Şehir ve bölge planlama aynı zamanda yerel yöneticiler başta olmak üzere gerekli yetkilerle işbirliği içerisinde çalışma gösterirler.Şehir ve bölge planlama bölümü, yaşanabilir mekanlar yaratılmasına yön verecek ilkeleri benimseyerek, bunların uygulanmasında ve denetlenmesinde liderlik edecek bireyler yetiştiren bir eğitim vermektedir.Kamu alanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ilk iş imkanları arasında yer alır.
Mekanın ölçeği, her türlü yerleşmeyi kapsayacak düzeydedir.Şehir ve bölge planlama bölümü, yeşil alan planlaması, bilgisayar destekli tasarım vb. konuları içinde barındırır。Bunların yanı sıra şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları arasında TOKİ, yerel yönetimler, il özel idaresi, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, valilikler de yer alır.
Planlama yaparken ölçeğe dayalı olarak niteliksel farklılaşmanın yaşanabileceği gibi kentleşmeyi karakterize eden sosyo-ekonomik nedenlerle de farklılaşma görülebilir.Şehir ve bölge planlama bölümü, Tasarlanan şehir planlarının hazırlanmasını sağlar.Gayrimenkul değerlendirme firmaları, ulaşım ve alt yapı hizmeti veren şirketler, mimarlık büroları ve sivil toplum kuruluşları iş imkanları arasında yer alır.
Şehir ve bölge planlama, belirtilen etmenleri birlikte değerlendirerek geleceğe yönelik amaç ve hedeflerini ortaya koymaktadır.Gerek sosyal bilimler gerekse doğa bilimlerinden yararlanan disiplinler arası bir bölüm olarak tanımlanmaktadır.Bunlara ek olarak çalışanlar, Dünya Bankası ve BM gibi uluslararası kuruluşların kentsel projelerinde çalışabilirler.
Şehir ve bölge planlama disiplini planlı bir gelişmenin sağlanabilmesi için, yerleşmelerin değişmesinde etkili olan demografik, sosyal, ekonomik verilerle estetik ve doğal etkenleri birlikte değerlendirir.Bu bölüm, kalkınma ve yerleşme planı içerisinde ve bilimsel yöntemlere dayanılarak yapılan araştırma, plan ve projelerin hazırlanmasını sağlar.Son olarak danışmanlık ve akademik kariyer yapmak da iş imkanları arasındadır.
Şehir ve bölge planlama, yerleşme birimlerinde mekansal gelişmelerin bir plan çerçevesinde biçimlendirerek toplumu, çevreyi, sosyal değişkenleri, ekonomiyi etkileyen kamu ve özel sektör kararlarını biçimlendirir.Şehir ve bölge planlama bölümü, farklı ölçeklerdeki mekanı oluşturan, süreçleri ve bunların olası sonuçlarını araştıran çevreye duyarlı yeni vizyonlar geliştirecek nitelikli elemanlar yetiştiren bir bölüm.İller bankasında ve gayrimenkul değerlendirme firmalarında çalışma imkanları bulunur.

Şehir ve bölge planlama disiplini günümüzde en çok ihtiyaç duyulan disiplinlerin başında gelir. Artan nüfus oranı, çarpık kentleşme, düzensiz göç olayları vb. durumlar şehir ve bölge planlama disiplinine duyulan ihtiyacı ortaya sermektedir. Ayrıca şehir ve bölge planlama disiplini en çok tercih edilen sayısal meslekler arasında da yer alır. Bilinçlenen yeni nesil yerelden global ölçeğe kadar duyulan bu ihtiyacı karşılama eğilimi göstermektedir. Bu durum da gelecekte daha düzenli ve ihtiyaçlara cevap veren şehirlerin oluşmasını sağlayacaktır. Peki, yazının başından beri bahsedilen şehir ve bölge planlama nedir?

Şehir ve bölge planlama, ülke düzeyinden yerel ölçeğe kadar her türlü yerleşim yerinde mekansal gelişmelerin bir plan çerçevesinde işlemesini sağlayan bir disiplindir. Şehir ve bölge planlama disiplini planlı bir gelişmenin sağlanabilmesi için, yerleşmelerin değişmesinde etkili olan demografik, sosyal, ekonomik verilerle estetik ve doğal etkenleri birlikte değerlendirir. Şehir ve bölge planlama, belirtilen etmenleri birlikte değerlendirerek geleceğe yönelik amaç ve hedeflerini ortaya koymaktadır. Şehir ve bölge planlama aynı zamanda yerel yöneticiler başta olmak üzere gerekli yetkilerle işbirliği içerisinde çalışma gösterirler.

Şehir ve bölge planlama disiplinin amacı mekan alanı hesaplamaktır. Mekanın ölçeği, her türlü yerleşmeyi kapsayacak düzeydedir. Planlama yaparken ölçeğe dayalı olarak niteliksel farklılaşmanın yaşanabileceği gibi kentleşmeyi karakterize eden sosyo-ekonomik nedenlerle de farklılaşma görülebilir. Genel anlamıyla şehir ve bölge planlama, yerleşme birimlerinde mekansal gelişmelerin bir plan çerçevesinde biçimlendirmek için toplumu, çevreyi, sosyal değişkenleri, ekonomiyi etkileyen  kamu ve özel sektör kararlarını biçimlendiren bir disiplindir. Şehir ve bölge planlama konusuna giriş yaptıktan sonra şehir ve bölge planlama bölümü hakkında bilgi sahibi olalım.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Nedir?

Şehir ve bölge planlama bölümü, 4 yıllık lisans bölümüdür. Genellikle Mimarlık Fakültesi içerisinde yer almaktadır. Şehir ve bölge planlama bölümü, mekanların ekonomik olanaklara, bireylerin ihtiyaçlarına ve estetik kurallara uygun olması için eğitim ve araştırma yapan bir bölümdür. Bu bölüm için çevre düzenlemesi de oldukça önemlidir. Şehir ve bölge planlama bölümü, kalkınma ve yerleşme planı içerisinde ve bilimsel yöntemlere dayanılarak yapılan araştırma, plan ve projelerin hazırlanmasını sağlayan bir bölümdür.



Şehir ve bölge planlama bölümü, farklı ölçeklerdeki mekanı oluşturan, süreçleri ve bunların olası sonuçlarını araştıran çevreye duyarlı yeni vizyonlar geliştirecek nitelikli elemanlar yetiştiren bir bölümdür. Şehir ve bölge planlama bölümü, birey ve kamu yararını gözeten bir yaklaşıma sahip, iletişim yeteneği gelişmiş ve mesleki etik anlayışını benimsemiş şehir ve bölge plancıları yetiştirmeyi amaçlar. Şehir ve bölge planlama bölümü, yaşanabilir mekanlar yaratılmasına yön verecek ilkeleri benimseyerek, bunların uygulanmasında ve denetlenmesinde liderlik edecek bireyler yetiştiren bir eğitim vermektedir.

İlgili eğitim: Online Liderlik Eğitimi

Şehir ve bölge planlama bölümü, kent ve kentleşmeyle ilgili sorunların çözümü için tasarlanan şehir planlarının hazırlanmasını sağlayan bir bölümdür. Bu bölüm disiplinler arası bir bölüm olarak da tanımlanmaktadır. Gerek sosyal bilimler gerekse doğa bilimlerinden yararlanmaktadır. Şehir ve bölge planlama bölümü, şehir planlama, bölge planlama, bölgesel kalkınma, kent tarihi, yeşil alan planlaması, bilgisayar destekli tasarım vb. konuları içinde barındırmaktadır. Şehir ve bölge planlama bölümü hakkında bilgi sahibi olduktan sonra şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları nelerdir başlığını inceleyelim.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

Şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları hem kamu hem de özel sektörü kapsamaktadır. Kamu alanında şehir ve bölge planlama iş imkanları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ilk sıralarda yer alır. Bunların yanı sıra şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları arasında TOKİ, yerel yönetimler, il özel idaresi, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, valilikler de yer alır. Şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları arasında kentsel dönüşüm projeleri, köy iyileştirme projelerinde çalışmak da yer alır.



Belirtilen imkanların yanı sıra serbest çalışan şehir plancıları da vardır. İller bankasında çalışmakta şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları arasında yer alır. Gayrimenkul değerlendirme firmaları, ulaşım ve alt yapı hizmeti veren şirketler, mimarlık büroları ve sivil toplum kuruluşları şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları arasında yer alır. Bunlara ek olarak şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları arasında Dünya Bankası ve BM gibi uluslararası kuruluşların kentsel projelerinde çalışabilirler. son olarak danışmanlık ve akademik kariyer yapmak da iş imkanları arasındadır. şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra şehir ve bölge planlama bölümü mezunları ne iş yapar başlığını inceleyelim.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Şehir ve bölge planlama bölümü mezunları şehir plancısı unvanına sahip olurlar. Şehir ve bölge planlama bölümü mezunları, mekanlara ekonomik, estetik ve çevresel anlamda uygunluk sağlayan yapılar ve konutlar için projeler tasarlar ve denetlerler. Şehir ve bölge planlama bölümü mezunları, yeni yerleşim planları oluştururlar ve genellikle 3 boyutlu bilgisayar programları ile çalışırlar. şehir ve bölge planlama bölümü mezunları kentteki binaların hangi yoğunlukta ve ne şekilde olacaklarına karar verirler. bunun yanında şehir ve bölge planlama bölümü mezunları, kırsal ve kentsel mekanlarda planlama yaparlar ve arazinin nasıl kullanılacağı üzerine planlar yaparlar.

Kentleşme sürecini ve bununla ilgili değişkenleri ayrıntılı bir şekilde analiz etmek şehir ve bölge planlama bölümü mezunları işleri arasındadır. Kentleşme ile ilgili oluşan sorunların çözümü için bilimsel katkılar sağlamak da yaptıkları işler arasındadır. Şehir ve bölge planlama bölümü mezunları, yaptıkları işin niteliğine göre, planlama hizmetlerinin çeşitli aşamalarında, mühendislik, ekonomi, sosyoloji ve yönetim bilimleri uzmanlarıyla bir arada çalışabilmektedirler. Bu sayede çeşitli disiplinlerden aldıkları verilerin sentezini yaparak sorunları tanımlarlar ve olası çözümler üretirler. Şehir ve bölge planlama bölümü mezunları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bölüm dersleri hakkında bilgi sahibi olalım.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Dersleri Nelerdir?

  • Tasarıma Giriş

  • Şehirleşme ve Şehir Planlama

  • Temel Analiz

  • Matematik

  • Mimari İletişim Teknikleri

  • Kent Planlamaya Giriş

  • Kent Sosyolojisi

  • Sanat Tarihi

  • Bilgisayar

  • Mimarlık Bilgisi ve Projesi

  • Tarihte Kent

  • Plancılar İçin Bilgisayar Destekli Tasarım

  • Yerleşim Planı Tasarım Stüdyosu

  • İstatistik

  • Planlama ve Tasarımcılar İçin Ekonomi

  • CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi)

  • Çevresel Konular ve Planlama

  • Şehir Coğrafyası

  • Planlamanın Yasal ve İdari Yönleri

  • Şehir Altyapı Sistemleri

  • Kentsel Yenileşme

  • Peyzaj Planlaması

  • Ulaşım Planlaması

Yukarıda verilen dersler genel olarak belirtilmiştir. Dersler üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Taban Puanları ve Sıralama Hakkında

Şehir ve bölge planlama bölümü taban puanları ve sıralama hakkında bilgi sahibi olmadan önce bilmeniz gereken bilgiler var. İlk önce bu bölümü okuyabilmek için YKS(TYT-AYT) sınavına girmeniz gerekiyor. Sayısal alandan öğrenci alan bir bölümdür. Tercih yaparken taban puandan ziyade başarı sıralamasının belirleyici etken olduğunu unutmayın. Sizlere hazırlamış olduğum liste en güncel verileri içermektedir.

En İyi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Taban Puanları ve Sıralama;

  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Taban Puanları ve Sıralama: 389,1314 (puan) 59613 (sıralama) İngilizce bölüm.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Taban Puanları ve Sıralama: 373,3375 (puan) 71423 (sıralama) İngilizce bölüm.

  • İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Taban Puanları ve Sıralama: 352,6114 (puan) 89478 (sıralama) Türkçe bölüm.

  • TED Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Taban Puanları ve Sıralama: 336,5812 (puan) 106087 (sıralama) Burslu ve İngilizce bölüm.

  • Çankaya Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Taban Puanları ve Sıralama: 335,3981 (puan) 107464 (sıralama) Burslu ve İngilizce bölüm.

  • Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Taban Puanları ve Sıralama: 330,8083 (puan) 113036 (sıralama)

Yukarıda verilen şehir ve bölge planlama bölümü taban puanları ve sıralama en iyi üniversiteleri temsil etmektedir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Nedir?

Mimarlık Fakültesi içerisinde yer alan 4 yıllık bir bölümdür. Mekanların ekonomik olanaklara, bireylerin ihtiyaçlarına ve estetik ilkelere uygun olması için eğitim ve araştırma yapan bir bölümdür. Mesleki etik anlayışını benimsemiş, mekanı oluşturan, süreçleri ve bunların olası sonuçlarını araştıran elemanlar yetiştiren bir bölümdür.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü İş İmkanları Nelerdir?

hem kamu hem de özel sektörde çalışabilirler. başta çevre ve şehircilik bakanlığı, orman ve su i̇şleri, kültür ve turizm, kalkınma bakanlıkları gelir. toki̇, yerel yönetimler, akademisyenlik, mimarlık büroları, i̇ller bankası, alt yapı hizmeti veren şirketler vb. yerler iş imkanlarıdır.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Mekanlara çevresel, ekonomik ve estetik anlamda uygunluk sağlayan yapılar ve konutlar için proje tasarlarlar ve denetlerler. Kentteki binaların hangi yoğunlukta ve ne şekilde olacaklarına karar verirler. Mekanlarda planlama yaparak arazinin nasıl kullanılacağı üzerine planlama yürütürler.

Ülke düzeyinden yerel ölçeğe kadar her türlü yerleşim yerinde mekansal gelişmelerin bir plan çerçevesinde işlemesini sağlayan bir disiplin, 4 yıllık lisans bölümüdür Mekanların ekonomik olanaklara, bireylerin ihtiyaçlarına ve estetik kurallara uygun olması için eğitim ve araştırma yapan bir bölüm, Hem kamu hem de özel sektörü kapsamaktadır Kamu alanında çeşitli bakanlıklar, İller Bankası, yerel yönetimler, valilikler gibi kuruluşlarda, özel sektörde ise gayrimenkul değerlendirme firmaları, mimarlık büroları, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşların kentsel projelerinde çalışma imkanı bulunur, Her türlü yerleşmeyi kapsayacak düzeyde planlama yapmayı içerir, Genellikle Mimarlık Fakültesi içerisinde yer alır ve bir dizi açıdan çeşitli konuları içerir, Çevre düzenlemesi, kalkınma ve yerleşme planı, kentsel dönüşüm projeleri, köy iyileştirme projelerinde çalışma şansı sunar, Geleceğe yönelik amaç ve hedefleri belirleyerek, yerleşmelerin değişmesinde etkili olan faktörleri birlikte değerlendirir, Şehir ve bölge plancıları yetiştirmeyi amaçlar, Toplum, çevre, sosyal değişkenler, ekonomi anlamında kamu ve özel sektör kararlarını biçimlendiren bir disiplin olması sebebiyle geniş bir iş imkanı sağlar, Şehir ve bölge planlama, disiplinin amacı mekan alanı hesaplamaktır, Şehir ve bölge planlama bölümü farklı ölçeklerdeki mekanı oluşturan süreçleri ve bunların olası sonuçlarını araştıran çevreye duyarlı yeni vizyonlar geliştirecek nitelikli elemanlar yetiştiren bir bölüm, Danışmanlık ve akademik kariyer yapmak da iş imkanları arasındadır, Şehir ve bölge planlama aynı zamanda yerel yöneticiler başta olmak üzere gerekli yetkilerle işbirliği içerisinde çalışma gösterirler, Şehir ve bölge planlama bölümü, yaşanabilir mekanlar yaratılmasına yön verecek ilkeleri benimseyerek, bunların uygulanmasında ve denetlenmesinde liderlik edecek bireyler yetiştiren bir eğitim vermektedir, Kamu alanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ilk iş imkanları arasında yer alır, Mekanın ölçeği, her türlü yerleşmeyi kapsayacak düzeydedir, Şehir ve bölge planlama bölümü, yeşil alan planlaması, bilgisayar destekli tasarım vb konuları içinde barındırır。, Bunların yanı sıra şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları arasında TOKİ, yerel yönetimler, il özel idaresi, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, valilikler de yer alır, Planlama yaparken ölçeğe dayalı olarak niteliksel farklılaşmanın yaşanabileceği gibi kentleşmeyi karakterize eden sosyo-ekonomik nedenlerle de farklılaşma görülebilir, Şehir ve bölge planlama bölümü, Tasarlanan şehir planlarının hazırlanmasını sağlar, Gayrimenkul değerlendirme firmaları, ulaşım ve alt yapı hizmeti veren şirketler, mimarlık büroları ve sivil toplum kuruluşları iş imkanları arasında yer alır, Şehir ve bölge planlama, belirtilen etmenleri birlikte değerlendirerek geleceğe yönelik amaç ve hedeflerini ortaya koymaktadır, Gerek sosyal bilimler gerekse doğa bilimlerinden yararlanan disiplinler arası bir bölüm olarak tanımlanmaktadır, Bunlara ek olarak çalışanlar, Dünya Bankası ve BM gibi uluslararası kuruluşların kentsel projelerinde çalışabilirler, Şehir ve bölge planlama disiplini planlı bir gelişmenin sağlanabilmesi için, yerleşmelerin değişmesinde etkili olan demografik, sosyal, ekonomik verilerle estetik ve doğal etkenleri birlikte değerlendirir, Bu bölüm, kalkınma ve yerleşme planı içerisinde ve bilimsel yöntemlere dayanılarak yapılan araştırma, plan ve projelerin hazırlanmasını sağlar, Son olarak danışmanlık ve akademik kariyer yapmak da iş imkanları arasındadır, Şehir ve bölge planlama, yerleşme birimlerinde mekansal gelişmelerin bir plan çerçevesinde biçimlendirerek toplumu, çevreyi, sosyal değişkenleri, ekonomiyi etkileyen kamu ve özel sektör kararlarını biçimlendirir, Şehir ve bölge planlama bölümü, farklı ölçeklerdeki mekanı oluşturan, süreçleri ve bunların olası sonuçlarını araştıran çevreye duyarlı yeni vizyonlar geliştirecek nitelikli elemanlar yetiştiren bir bölüm, İller bankasında ve gayrimenkul değerlendirme firmalarında çalışma imkanları bulunur
şehir ve bölge planlama bölümü şehir ve bölge planlama bölümü iş imkanları şehir ve bölge planlama bölümü mezunları şehir ve bölge planlama şehir ve bölge planlama bölümü taban puanları ve sıralama
Kalın, koyu renk sakallı bir adam beyaz bir duvara yaslanmış duruyor. Otuzlu yaşlarında görünüyor ve yüzünde ciddi bir ifade var. Sakalları dolgun ve gür, yüzünün ve boynunun büyük bir kısmını kaplıyor. Üzerinde açık gri desenli siyah bir tişört ve mavi bir kot pantolon var. Adamın kısa, koyu renk saçları var ve gözleri koyu kahverengi. Sert bir ifadeyle dosdoğru karşıya bakıyor. Arka plan beyaz bir duvar ve ışık görüntünün sol tarafından geliyor.
Sezer Açiler
Blog Yazarı

Sezer AÇİLER, 19 Haziran 1995 tarihinde Sakarya’da dünyaya geldi. 2018 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gayrimenkul danışmanı, stajyer sosyolog ve Felsefe Grubu öğretmeni olarak çalıştı. Sertifika programlarına katıldı. 2019 yılında İstanbul İşletme Enstitüsünde blog yazarı olarak çalışmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.