Mutfak Yönetimi Hizmetleri
Mutfak Yönetimi Hizmetleri
İşletmelerde mutfağın amaçları işletmenin maliyet, kalite ve hijyen standartları içerisinde yemek üretimini gerçekleştirmektir. Ancak mutfakta üretim sadece yiyecek malzemelerinin ön hazırlığının yapılması ve pişirilmesi olarak düşünülmemekte, üretim aşamaları yiyecek malzemelerinin satın alınması, teslim alınması, depolanması, üretime hazırlanması, pişirilmesi, servise sunulması ve üretim sonrası temizlik çalışmaları şeklinde bir süreci ifade etmektedir. Mutfak yönetiminin amacı ise tanımı, amacı ve sorunları açıklar.
Mutfak yönetiminde verimliliğin arttırılmasına ilişkin yöntemleri açıklayıp, yönetsel zamanı etkileyen faktörleri günümüz iş hayatında uygulayabiliriz. Otel işletmesi veya sadece mutfak hiyerarşik düzenini ve görev tanımının bilincinde olup sorumluluklarımıza sahip personeller olarak görevlerimize devam edebiliriz.
Mutfak planı ve fiziksel özelliklerinin nasıl olması gerektiğinin bilincine varmamızı sağlayıp, verimi arttırılmış bir iş süreci geçirmemize yardımcı olur. Mutfak üretim aşamasında standartizasyonun sağlanması açısından standart reçete tanımı, amacı ve uygulanması süresinde menümüzün eksik aynı tat ile sürmesini sağlar. Mutfak ve diğer departmanlar ile koordineli çalışma bilicinde ilerlemize yardımcı olur.
Mutfak Yönetimi Hizmetleri Eğitimine Kimler Katılmalıdır?
Yiyecek - İçecek alanında çalışanlar,
Gastronomi - aşçılık öğrencileri,
Cafe - restoran açmak isteyenler,
Gastronomi danışmanlık hizmetini vermek isteyenler,
Bu alana ilgi duyanlar.