105 Online
139.403 Öğrenci

Barista Eğitimi

Kahve dükkanı açma hayali kuruyorsanız ya da barista olmak istiyorsanız baristalık kursu tam size göre. Sertifikanızı alın ve ilk adımı atın. Uzmanından online eğitim.
4.2
(11)

Barista dediğimiz de aklımıza ilk gelen meslek aslında garsonluktur. Fakat barista başlı başına bir meslek ve daha profesyonel bir anlam taşır. İnsanlar içinde garsonluk mesleği yapmak yerine baristalık daha mantıklı gelebilir. Hatta çoğu insan garsonluk yapmak istemez ya da kendini o pozisyona yakıştırmaz. Ancak baristalık daha cazip gelebilir. Popüler bir meslek dalı olan barista, bireylerin tercih edebileceği bir iş alanı oluşturur. 

Sıradan bir restoran veya kafede garson olmayı mı tercih edersiniz? Yoksa bir ideali olan kafe zincirler grubunda barsitalık yapmak mı? Elbette çoğu kişi sizde baristalık mesleğini seçerdiniz. Belli bir felsefeye sahip olan ve iş ruhunu benimsemiş kafe zincirinin bir parçası olmak hoşunuza gidecektir. 

Barista kimdir? Sorusuna en kısa ve net cevap, kahve yapan kişidir. Ancak görevi sadece kahve yapmakla elbette bitmez. Barmen ile de ismi anılan ve hatta bazı yerlerde barmaid olarak geçen bir meslek dalıdır. Kimine göre yeni sayılan meslek, diğer iş gruplarından ayrılmıştır.

Barista kelimesinin kökenine baktığımızda Avrupa çıkışlı olduğunu görüyoruz. Avrupa'nın Akdeniz kıyılarında konumlanan İtalya menşeili bir kelimelidir. İtalyanca dili içinde kullanılan kelime, bu haliyle tüm dünyaya yayılmıştır. Sıradan kahvenin yanı sıra farklı kahve çeşitlerini yapabilen ve bunu adeta sanat haline dönüştüren kişidir. Alkollü ve alkolsüz içecek servisi yapabilen kişilere de yine barista ismi kullanılır. Ayrıca birçok yerde barmen olarak da kabul edilir. Ancak son yıllarda barmen sözcüğü belli alanlarda kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yerine barista kelimesi insanların diline dolaşmıştır.

Barista, İtalyanca terim anlamına göre alkollü içki veya alkolsüz içecek servisi veren barmen kişi olarak kullanılır. İtalya'da bilinen anlamında alkollü veya alkolsüz olarak içecek ayrımı yapılmadan kullanılır. Ancak, bu kelimenin ülkemizde ve tüm dünyada kullanımı bu anlamdan biraz daha farklı olarak biliniyor.

Yeni kullanımı ile günümüzde espresso içeren kahve türlerini hazırlayan ve servise sunan kişilere barista deniyor. Aslında yeni anlamına göre baristanın uzmanlık alanı yalnız kahvedir. Bu alanda yaşanan çeşitlenme sebebi ile barista olmak isteyenlerin sayısı da artmaktadır. Görüldüğü gibi kolay olmayan çalışma şekli profesyonellik gerektiren çalışmaları içerir.

Barista aynı zamanda kahveyi sanata dönüştüren kişidir. Sade bir kahve yapmak yerine şekil ve lezzet vererek çeşitlendirir. Öğrendiği ve bildiği birçok yöntemi kahve üzerinde uygular. Hatta düzenli olarak Dünya Barista Şampiyonası düzenlendiğini biliyor muydunuz? Her sene düzenlenen organizasyonla birlikte en iyi baristalık unvanı seçilmekte. Nereden nereye. Garson da bir kahve ve müşteri hizmeti vermekte, barista da. Ancak aralarında ciddi derece idealistlik farkı var.

Bu arada ek bir bilgi olarak Dünya Türk Kahvesi gününü biliyor musunuz? Şu yazıdan Türk Kahvesi günü yazısına ulaşabilirsiniz.

Barista Eğitimi ve Kahve Kültürü ile genel kahve bilgileri, yetiştirici ülkeler, kahvenin tarihi, kahve çekirdeği türleri, kahvelerin tazelik süreleri, kahve çekirdeğinin kavrulması hakkında temel bilgileri öğreneceksiniz. Kısaca topraktan fincana kahve eğitimine kahve sektöründe çalışan veya bu sektörde kariyer yapmayı hedefleyen herkes katılabilecek. Değişik yöntemlerle üretilen kahveleri deneyimleyip her birinin sonuçlarını öğrenerek, kahve çekirdekleri ve kavurmadan espresso bazlı uygulamalara, dükkan operasyonundan Türk kahvesine kadar barista mesleğine dair her detayı ayrıntılı bir şekilde göreceksiniz. Uluslararası bir müfredat kapsamında kahve kültürünü öğrenmek isteyen kişiler için kapsamlı bir sertifika programıdır.

Kahve tarihinin yanında kahvehane kültürününde içerisinde bulunmaktadır. Kahve dükkanı işletmeciliği ve baristalık eğitiminde, kahve dükkanı açma hayali kuran herkesin bilmesi gereken detaylar paylaşılıyor. Kahve dükkanının konumu, maliyetlerin hesaplanması, bir kahve dükkanında mutlaka bulunması gereken ekipmanların ardından, baristalık uygulamaları ele alınıyor. 

Barista Eğitimi ve Kahve Kültürü Eğitimine Kimler Katılmalıdır?

  • Kahve sektöründe çalışan ve bu sektörde çalışmak isteyen,

  • Kahve sektörüne ilgi sahibi olan,

  • Coffee shop işletmecileri,

  • Gastronomi ve aşçılık öğrencileri,

  • Yiyecek- içecek mekan danışmanları.

Devamını göster
Barista Eğitimi eğitmeninin online ders anlatımı, kahve bardağı düzenleme ve kahvenin nasıl hazırlandığı anlatılıyor.
34025546
Video10
Sınav1
Ödev
Ders Notları4
Eğitim DiliTürkçe
SertifikaEvet
Abonelik Süresi365 Gün
Yaklaşan Etkinlikler
Sertifika Sınavı
18/01/2025
Sertifika Sınavı
25/01/2025
Sertifika Sınavı
01/02/2025

Benzer Kurslar

Diğer öğrenciler bu online kursları da inceledi. Daha fazlasını öğrenmek için bu eğitimle birlikte bunlara da kayıt olun.