SEO Analizi İçin Kullanabileceğiniz Ücretsiz Kaynaklar
SEO Aracı | Faydaları | Nasıl Kullanılır? |
---|---|---|
Google Analytics | Site etkileşimleri hakkında ayrıntılı bilgi sunar. Verileri analiz ederek site optimizasyonu çözüm yolları bulunmasını sağlar. | Google hesabı ile giriş yapılır, sitenin URL'si eklenir ve analizler incelenir. |
Google Webmaster Tools | Sitenin SEO durumunu izler ve olası sorunlarda uyarılar verir. Sitenin arama motoru dostu olmasını sağlar. | Google hesabı ile giriş yapılır, sitenin URL'si eklenir ve araçların kullanılmasına başlanır. |
Google Trendler | Popüler arama terimleri ve konular hakkında bilgi sağlar. Sitenin SEO stratejisinin geliştirmesine yardımcı olur. | Web sitesi üzerinden giriş yapılır ve arama terimleri veya konuları izlenmeye başlanır. |
Google Search Console | Site performansını incelemek ve site ile ilgili sorunları bulmak için kullanılır. Sitenin arama motorlarıyla daha uyumlu olmasını sağlar. | Google hesabı ile giriş yapılır, sitenin URL'si eklenir ve sitenin performansı ve olası problemleri analiz edilmeye başlanır. |
Yandex Metrica | Site ziyaretçileri ve onların davranışları hakkında bilgi sağlar. Sitenin kullanıcı dostu olmasını teşvik eder. | Yandex hesabı ile giriş yapılır, sitenin URL'si eklenir ve analizlere başlanır. |
Screaming Frog | Web sitesi köprülerini, resimleri ve belirli anahtar kelimeleri analiz eder. Teknik SEO denetim ve yapılandırma dosyaları analizi yapar. | Program indirilir, site URL'si girilir ve analiz başlar. |
Keyword Tool | Anahtar kelime önerileri sağlar. SEO ve içerik pazarlama stratejisinin geliştirmesine yardımcı olur. | Anahtar kelime veya kelime öbeği girilir ve önerilen anahtar kelimeler listesi alınır. |
Similar Web | Rakiplerle karşılaştırmalı analizler yapar. Rakiplerin başarılı stratejileri hakkında fikir edinmeyi sağlar. | Web sitesine giriş yapılır, rakip sitenin URL'si eklenir ve analizler incelenmeye başlanır. |
Browseo | Sitenin SEO profilini görüntüler ve olası hataları belirtir. İç ve dış bağlantıları görüntüler ve analiz eder. | Web sitesine giriş yapılır ve site URL'si girilir, ardından analize başlar. |
SEO Site Checkup | Sitenin SEO durumunu hızlıca analiz eder ve hataları belirtir. Sitenin iyileştirilmesi için tavsiyeler sağlar. | Web sitesine giriş yapılır, site URL'si girilir ve analizler incelenmeye başlanır. |
SEO analizi, kişisel veya kurumsal internet arama motoru uyumluluğunu, hız, içerik ve kod, yönünden ne durumda olduğunu görmenizi sağlar. Arama motoru optimizasyonunun ilk adımıdır. Aynı zamanda web sitenizin eksiklerini ve yanlış yönlerini görerek bunları gidermenizi sağlar. Sitenizin arama motorları sıralamasında üst sıralarda çıkmasını istiyorsanız doğru optimize edilmiş olduğundan emin olmalısınız.
SEO analizi yaparak web sitenizi detaylı olarak inceleyebilirsiniz. İnternet sitenizin Google’de başarılı olması için mutlaka analiz yapmalısınız. Dijital pazarlama ve e-ticaret hayatımızın her alanına girdiği için profesyonel bir analizle başarıyı yakalamanız mümkündür. Analiz işlemi gerçekleştirirken ücretsiz SEO kaynaklarını kullanabilirsiniz.
SEO Analizi Yapan Ücretsiz Siteler :
Sitenizin durumunu ve SEO planlamasını göz önünde tutarak kullanabileceğiniz birçok analiz aracı bulabilirsiniz. Hangi araçları kullanmanız gerektiğine ihtiyaçlarınız doğrultusunda karar verebilirsiniz. Hem kaliteli hem de ücretsiz SEO analiz hizmeti veren site mi arıyorsunuz? Bu hizmet için bir uzmanla çalışarak ücret ödemek yerine ücretsiz profesyonel hizmet almak istiyorsanız aşağıdaki sitelere göz atmanızı öneririm.
Google Analytics: Google Analytics ile site içi uygulamaları kapsamlı olarak analiz eder. İşletmenize ait bütün verileri ücretsiz olarak analiz etmenizi sağlar. Aynı zamanda verilere tek bir yerden ulaşma imkanı verir.
Google Webmaster Tools: Sitenizi SEO açısından geliştirmek için büyük avantajlar sağlar. Sitenizde bir sorun olduğunda uyarı alabilir, sitedeki sorunları düzeltebilirsiniz. Sitede bulunan istemediğiniz sayfaları kaldırabilir, kelime analizi yapıp verilere bakabilirsiniz. Aynı zamanda arama motoru botlarını istediğiniz doğrultuda yönlendirebilirsiniz.
Google Trendler: Google Trendler web sitenizin hızını ve kullanılabilirliğini birden fazla cihazda kontrol edilmesini sağlar. Sitenizin URL’sini mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda performansının hızlı ve kaliteli olabilmesi için iyileştirme yapar.
Google Search Console: Temel fonksiyonlara ait analizleri yapar. Sitenize ait bağlantıları düzenlemenizi sağlar. Baclink profili ve sayfaların düzenlenmesini sağlar.
Yandex Metrica: Bir arama motorudur. Web yöneticileri ve SEO uzmanlarına ücretsiz olarak hizmet vermektedir.
Screaming Frog: Maksimum 500 URL’ye kadar ücretsiz tarama yapabilirsiniz. Yaptığınız analizleri kaydedebilirsiniz.
Keyword Tool: Oluşturmak istediğiniz içerik hakkında tek bir kelime girdiğinizde birçok anahtar kelime fikri bulmanıza yardımcı olur.
Similar Web: SEO çalışması sırasında rakip web siteleri ile kendi sitemizin karşılaştırılmasını sağlar. Bu sayede sitemize ait eksiklikleri görüp geliştirebiliriz.
Browseo: Web sitenize ait URL’yi girdiğinizde sitenizi inceler. Bu uygulama ile sitenizin eksik yönlerini görür ve giderebilirsiniz.
SEO Site Checkup: Siteniz için hızlı bir puanlama ve denetim yapar. Site kontrolünü hızlıca yaparak denetler. Bütün hataları ortaya çıkarır.
Answer The Public: Rakip site ve platformlarda aranan anahtar kelimeler üzerinden yeni ve yaratıcı anahtar kelime üreten bir Seo aracıdır. Bu sayede arama motoru sonuçlarında öne çıkma imkanı yakalayabilirsiniz.
SpyFu: Hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu vardır. Ücretli versiyonu üst düzey hizmet verirken ücretsiz versiyonu da başarılıdır. Her ay anahtar kelimenin aldığı arama miktarını buradan görebilirsiniz. Anahtar kelime sıralamasıyla ilgili de bilgi alabilirsiniz. Rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri ve tıklama miktarını yaptığınız analizle bulabilirsiniz. Gelişmiş bir analiz aracıdır.
SEOQuake: En iyi ücretsiz araçlardan biridir. SEO kontrol mekanizması görevi görür. Sitenizi rakip sitelerle kıyaslama, site içi denetim özellikleri vardır. Anahtar kelime yoğunluğunu kontrol eder.
Wordtracker Scout : Rakip sitelere ait sayfaları analiz ederek onların anahtar kelimelerini öğrenmenizi sağlar.
Sitechecker: Tüm site için teknik SEO hatalarını bulur. Web sayfasının hızını ayarlar. URL’lere bakar ve web site yapısını güzelleştirir. Google puanınızı kontrol eder. Sayfanın boyutunu ve başlık açıklamalarını kontrol eder.
SEO Analizi Nasıl Yapılır?
Web sitenizin başarısını arttırmak için SEO analizi yapmak önemlidir. İnternet sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını iyileştirmek için yapılan çalışmalar bütünü SEO analizi ile yapılır.
Bir web sitesi kurun ya da mevcut web siteniz üzerinde çalışın.
Web sitesi adresini belirleyin.
Ana sayfanızın SEO yapıları hakkında bilgi edinin. Başlık, meta açıklaması, alt başlıkları inceleyin. Ana sayfada bulunan başlık etiketlerini kontrol edin.
Web sitesi problemlerini listeleyin.
İçerik özgünlüklerini kontrol edin.
Web sitesi hızını kontrol edin.
Yapılandırılmış verileri kontrol edin. Bu arama sonuçlarının görünürlüğü için önemlidir.
Site içi detaylı inceleme yapın
İçerik yönünden rakip siteleri inceleyin.
Rakip sitelerin bağlantılarının tespit edin ve inceleyin.
Anahtar kelime durum raporu yönünden sitenizi inceleyin. Google’da arama motoru üzerindeki sıralamanızı araştırın.
Anahtar kelime durum raporu sıralaması yönünden rakip sitelerin durumunu inceleyin.
Alt yapı yönünden rakip sitelerin durumunu inceleyin.
Müşteri potansiyelini arttıracak doğru anahtar kelime sıralaması elde etmeye çalışın.
Sayfalarınızdaki ana başlık ve içerik ara başlıklarını kontrol edin.
Sayfaların meta açıklamaları ve URL analizini yapın. Arama motorlarına uyumlu olmayan URL yapılarını optimize edin.
Sitenizde bozuk ve çalışmayan hata veren linkleri kontrol edin.
Başka sitelerden link aldığınızda yönlendirilen sayfaların doğru çalışıp çalışmadığını ve yönlendirmeleri kontrol edin.
Filtreli ve cezalı sayfaları tespit edin
Site hızınızı kontrol edin. Sorunlu alanları test ederek sitenizi hızlandırın.
Site içerisinde bulunan metin ve içeriklerin analizini yapın. Anahtar kelimelerin yoğunluğunu, sıklıklarını kontrol edin.
SEO Analizi Neden Önemlidir?
SEO Analizi yaparak web sitenizin daha iyi hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almanızı sağlayan çalışmalar bütünüdür. SEO Analizi yapmanın önemini şu şekilde sıralanabilir:
Web sitenize ait yol haritası belirlemek ve Google sıralamalarında üst sıralar da yer alacak yöntemler incelemenizi sağlar.
SEO çalışması yaparak aramalarda üst sıralarda yer alabilir, müşteri trafiğini arttırabilirsiniz.
SEO algoritmalarına uygunluk sağlarsınız.
Sayfanıza gelen filtreleri ve cezaları görmenizi sağlar.
Rakip sitelerin aldığı bağlantıları ve içerikleri analiz eder. Bu şekilde sitenizi geliştirerek rakiplerinizden öne çıkmanızı sağlayacak çalışmalar yapabilirsiniz.
Sitenizi ziyaret eden kişi sayısını arttırmış olursunuz.
Ziyaretçi sayınız arttıkça potansiyel müşteri sayısı da artar.
Ana hedef müşteri potansiyelini arttırmaktır.
SEO kriterlerindeki bütün yenilikler hakkında güncel olarak bilgi sahibi olursunuz.
Analiz yaparak web sitenizi doğru olarak optimize edebilirsiniz.
SEO analizi sayesinde sitenizdeki hataları gidererek düzeltme sağlayabilirsiniz.
Mevcut web sitenizin SEO kurallarına uyumlu olarak çalışmasını sağlamış olursunuz.
SEO Eğitimi alarak bu konudaki bütün detayları öğrenebilirsiniz.
SEO analizi nedir?
SEO analizi, mevcut web sitenizin zaman içinde erişilebilirlik oranıdır. Teknik açıdan sitenizin SEO kurallarına uygun olup olmadığının analizinin yapılmasıdır. Arama motoru uyumluluğu kontrolleri yapılarak sonuçların değerlendirilmesidir.
SEO analizi neden önemlidir?
SEO analizi sitenizin mevcut durumu hakkında bilgi sahibi olmanız için önemlidir. Sitenizin mevcut durumu hakkında bilgi edinerek eksiklerinizi giderebilir, yeni stratejiler üretebilirsiniz. Aynı zamanda rakip sitelerin işleyişi hakkında da bilgi edinebilirsiniz.
SEO araçlarını neden kullanmalısınız?
SEO araçları ile yaptığınız işin süresi kısalır. Yapılan işin daha kolay ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlar. Raporlama özellikleri ile de çalışmalarınızın veri takiplerinin yapılmasını ve analizlerin daha kolay olmasını sağlayabilirsiniz.
Özel bir şirkette, finans sektöründe 14 yıl boyunca Kıdemli Şef olarak çalıştım. Sermaye Piyasaları ile ilgili her türlü takas ve operasyon işlemleri yaptım. Kendimi geliştirmek adına İstanbul İşletme Enstitüsü tarafından aldığım "İçerik Editörlüğü" eğitimi ile hobi olarak başladığım yazma tutkumu geliştirdim. Ardından Enstitü bünyesinde İçerik Yazarı olarak çalışmaya başladım.