AnasayfaBlogMülakat Sonrası Geri Bildirim Alamıyorsanız Hata Kimde?
Mülakat Tavsiyeleri

Mülakat Sonrası Geri Bildirim Alamıyorsanız Hata Kimde?

09 Ocak 2019
Bu görüntü gözlük ve saat takmış, elinde telefon tutan bir kadının yakın çekimidir. Gözleri kısmen kapalı bir şekilde sağa doğru bakmaktadır. Sol eli yukarı kalkmış ve telefonu sanki telefonla konuşuyormuş gibi kulağına doğru tutmaktadır. Bileğinde siyah bir saat var ve gözlüklerinin çerçevesi siyah. Arka planda beyaz bir saksı bitkisi, beyaz bir yüzey ve bir kişinin elinin bulanık bir görüntüsü var. Ayrıca beyaz bir kağıt üzerinde bir resim, bir saat ve bir kalemin yakın çekimi vardır.
CV ElemanlarıDetaylarÖrnekler
FotoğrafKarşıdan tam görünür, profesyonel bir fotoğraf olmalı.Vesikalık fotoğraf kullanılabilir.
Kişisel BilgilerDoğum yeri, doğum tarihi ve medeni hali belirtilmelidir.Medeni hali: Evli, Doğum Yeri : Ankara, Doğum tarihi: 01.01.1990.
İletişim Bilgileriİl, ilçe ve mevkii belirtilecekAdres: Ataşehir, İstanbul
Kariyer Hedefi ve Özet BilgiHangi alanda çalışmak istediğiniz ve kariyeriniz ile ilgili yaptığınız çalışmalar belirtilecekFinans sektöründe orta düzey yönetici olmak ve bu konuda yaptığım çalışmaları özetlemek.
Eğitim BilgileriSondan başa doğru gitmelisiniz. Ön lisans, lisans ve üzeri bilgiler belirtilecekBoğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu.
Sürücü BelgesiSürücü belgeniz varsa belirtilecekB Sınıfı Sürücü Belgesine Sahip.
İş/Staj DeneyimleriSon çalıştığınız yerden başlayarak tecrübelerinizi ve neden ayrıldığınızı belirtmelisinizABC Şirketi (Mali Müşavir) 01.01.2019 – 18.12.2020 (Kendi isteğimle ayrıldım).
E-postaAdınız ve soyadınızdan oluşan profesyonel bir mail adresiniz olmalımehmet.yilmaz@example.com
Telefon NumarasıMutlaka ulaşılabilir bir telefon numarası yazılmalı0555 555 55 55
CV FormatıOluşturulan dosya PDF formatında olmalı ve profesyonel bir dille yazılmalı“Detaylı öz geçmişimi ekte sunarım” gibi bir cümleyle başvuru tamamlanmalı

Neden geri dönüş alamıyoruz? Bu konu iş arayan herkesin en az bir kere başına gelmiştir. Başvuru yapıyorum fakat geri dönmüyorlar. Evet, günümüzde iş aramak ve işe girmek bir hayli zorlaştı. Fakat sizi görüşmeye davet etmeleri için yeterli özveriyi gösteriyor musunuz? Bir işe başvuru yaptığınızda İnsan Kaynaklarının bu başvuruyu incelemesi ve karar vermesi sadece birkaç saniyesini alıyor. Kariyer portalları üzerinden yaptığınız başvurularda ise Cv’niz bir aday havuzuna düşüyor ve işe alım yapacak kişiler, buradan filtreleme yapıyorlar. Sizin yaptığınız başvuru o pozisyon için yeterli tecrübeye sahip olmayabilir, ikamet ettiğiniz yer ile uzak olabilir veya sizin departmanınız ile başvuru yaptığınız bölüm örtüşmüyor olabilir. Bunun gibi birçok örnek sıralanır ve sizi aramama sebeplerinden bir tanesi olur. Bunun dışında, aslında bu iş için çok uygun olabilirsiniz ama Cv’niz eksik, yanlış veya karmaşık olabilir.

Bir Cv'nin Olmazsa Olmazları Neler?

Öncelikle Cv'nizin üzerinde durarak profesyonel bir Özgeçmiş oluşturmanız gerekiyor. Özgeçmiş oluşturma işini ciddiyetle yapmalısınız. Oluşturduğunuz dosyayı kariyer portallarına PDF formatında yüklemeniz ve “detaylı öz geçmişimi ekte sunarım” gibi bir cümleyle başvurunuzu tamamlamanız size artı bir puan kazandıracaktır. Gelelim Bir Cv'nin olmazsa olmazlarına;



Fotoğraf

Karşıdan tam görünür, profesyonel bir fotoğraf koymalısınız. (Örn: Vesikalık)

İletişim Bilgileri

  • Adres Bilgisi: İl, İlçe ve Mevkii yeterli olacaktır.

  • Telefon Numarası: Mutlaka ulaşılabilir bir telefon numarası yazmalısınız.

  • E-posta: Adınız ve soyadınızdan oluşan profesyonel bir mail adresiniz olmalı

Kişisel Bilgiler

  • Doğum yeri

  • Doğum Tarihi

  • Medeni Hali

  • Sürücü Belgesi

Kariyer Hedefi ve Özet Bilgi

Kariyer hedefi çalışanlar için üzerinde durulması gereken bir konudur. Hangi alanda çalışmak istediğinizi ve kariyeriniz ile ilgili yaptığınız çalışmaları içeren kısa bilgiler vermelisiniz. Özgün olmalı, internetten kopyala yapıştır yapmamalısınız.

Eğitim Bilgileri

Sondan başa doğru giderek yazmalısınız. Ön Lisans, Lisans ve üzeri eğitim aldıysanız İlk okul bilgilerini yazmayabilirsiniz.

İş/Staj Deneyimleri

Son çalıştığınız yerden başlayarak tecrübelerinizi belirtmelisiniz. Ayrıca yaptığınız işleri maddeler halinde “yapılması, aktarılması, xx raporlarının hazırlanması vb” şeklinde yazmalısınız. Çalıştığınız yerden neden ayrıldığınızı mutlaka yazın. (Şirket İflası, Eğitim, Askerlik vb.) Ve eğer iş deneyimlerinizin yanında staj deneyiminizde varsa, onu ayrıca belirtmenizde faydalı olacaktır.



İş Deneyimleri İstanbul İşletme Enstitüsü (Muhasebe) 01.01.2016 – 18.12.2018 (Şirket İflası)
Raporlarının hazırlanması,
Mutabakatların sağlanması,
...
İstanbul İşletme Enstitüsü (Ön Muhasebe) 01.03.2015 – 31.12.2015 
Faturaların kesilmesi,
Yetkili birime raporlanması,
...
Staj Deneyimi
İstanbul İşletme Enstitüsü (Ön Muhasebe) 01.06.2014 – 01.07.2014 (Stajyer)
...

Hobiler ve İş Dışındaki Faaliyetler

burada asıl amaç, başvurduğunuz departmana uygunluğunuzu anlamaktır. örneğin bir dergi editörlüğü’ne başvuru yaptığınızda, hobileriniz arasında blog yazmak, kitap okumak, içerik üretmek vb. bilgileri yazmanız i̇nsan kaynaklarının dikkatini çekecektir. sizde kendi yapacağınız meslek ile alakalı hobiler edinmeli ve bunları cv’nizde mutlaka belirtmelisiniz.

Yetkinlikleriniz, Projeler ve Sertifikalarınız

Yetkinlikleriniz: Takım oyuncusu olmak, raporlama yapmak, iletişim becerileri, Cv düzenleme, Cv inceleme vb. Yani kendi
yetkinliklerinizi keşfederek, maddeler halinde yazmalısınız.

Projeler: Eğer yaptığınız, katıldığınız projeleriniz varsa, bunları belirtmeniz sizin için faydalı olacaktır.

Sertifikalarınız: Aldığınız sertifikanın adını, hangi tarihte aldığınızı, nereden aldığınızı ve varsa sertifika kodunu maddeler halinde yazabilirsiniz. Sertifika sahibi olmak işe alımınızda yardımcı olacaktır.

Yabancı Dil: Bildiğiniz yabancı dili, Başlangıç, orta ve iyi şeklinde yazabilirsiniz. Ya da Temel Seviye (A1, A2), Orta Seviye (B1,B2), İleri Seviye (C1,C2) şeklinde belirtebilirsiniz.

Bilgisayar bilgileri: Kullanabildiğiniz programları burada maddeler halinde belirtebilirsiniz.

Referanslar

Mutlaka profesyonel kişileri referans bölümüne eklemelisiniz. Çok sayıda kişi eklemek yerine birkaç kişi yazarsanız daha profesyonel görünecektir. Veya referans eklemeyip “İstenildiği takdirde tarafınıza sunulacaktır.” Şeklinde bir cümle yazabilirsiniz. Dikkat etmenizi isteyeceğim son şey Cv sayfanız. En fazla 2 sayfa olacak şekilde akıcı ve düzenli bir Cv, yazımdaki bilgiler ile daha dikkat çekici olacaktır. Cv’nizin fazla sayfasının olması, sizin için artı değil, eksi bir puan olacaktır. Çünkü yazımın en başında söylediğim gibi İnsan Kaynakları başvurularınız hakkında karar vermek için sadece birkaç saniye harcıyorlar. Öz Geçmişinizi düzenlemek ve dikkat çekmek tamamen sizin elinizde..

Fotoğraf, Karşıdan tam görünür, profesyonel bir fotoğraf olmalı, Vesikalık fotoğraf kullanılabilir, Kişisel Bilgiler, Doğum yeri, doğum tarihi ve medeni hali belirtilmelidir, Medeni hali: Evli, Doğum Yeri : Ankara, Doğum tarihi: 01011990, İletişim Bilgileri, İl, ilçe ve mevkii belirtilecek, Adres: Ataşehir, İstanbul, Kariyer Hedefi ve Özet Bilgi, Hangi alanda çalışmak istediğiniz ve kariyeriniz ile ilgili yaptığınız çalışmalar belirtilecek, Finans sektöründe orta düzey yönetici olmak ve bu konuda yaptığım çalışmaları özetlemek, Eğitim Bilgileri, Sondan başa doğru gitmelisiniz Ön lisans, lisans ve üzeri bilgiler belirtilecek, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu, Sürücü Belgesi, Sürücü belgeniz varsa belirtilecek, B Sınıfı Sürücü Belgesine Sahip, İş/Staj Deneyimleri, Son çalıştığınız yerden başlayarak tecrübelerinizi ve neden ayrıldığınızı belirtmelisiniz, ABC Şirketi (Mali Müşavir) 01012019 – 18122020 (Kendi isteğimle ayrıldım) , E-posta, Adınız ve soyadınızdan oluşan profesyonel bir mail adresiniz olmalı, mehmetyilmaz@examplecom, Telefon Numarası, Mutlaka ulaşılabilir bir telefon numarası yazılmalı, 0555 555 55 55, CV Formatı, Oluşturulan dosya PDF formatında olmalı ve profesyonel bir dille yazılmalı, “Detaylı öz geçmişimi ekte sunarım” gibi bir cümleyle başvuru tamamlanmalı
cv nasıl hazırlanır doğru cv nasıl oluşturulur cv hazırlama özgeçmiş hazırlama iş görüşmesinden dönüş alamamak
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi elinde tuttuğu bir kağıt parçasına bakmaktadır. Kâğıt sol elinde, sağ eli ise bir kalem tutmaktadır. Kişi beyaz bir tişört ve mavi bir kot pantolon giymiştir. Kişinin kısa, kahverengi saçları vardır ve gözleri kâğıda odaklanmıştır. Arka plan bulanıktır, ancak kişi, hepsi büyük bir masanın etrafında oturan diğer birçok insanla birlikte bir odada oturmaktadır. Masanın üzerinde bir fincan, bir dizüstü bilgisayar ve kalemler de dahil olmak üzere çeşitli nesneler var. Kişinin yüzü, sanki kağıtta bir şey arıyormuş gibi hafifçe aydınlatılmış.
İşten Çıkış Görüşmesi

İşten Çıkış Görüşmesi Nedir?

21 Ağustos 2020
Takım elbiseli bir kadın kolunu uzatmış, eli karşısındaki adamın elini sıkmaya hazır bir şekilde durmaktadır. Adam iki elini iki yana açmış, doğrudan kadına bakmaktadır. Kadın tokalaşmayı kabul etmeye hazırlanırken yüzünde kendinden emin bir gülümseme var. Görüntü biraz bulanık ama kadının takım elbisesinin ve adamın gömleğinin dokusu seçilebiliyor. Arka planda, odak dışında bir kişinin kulağı görülebiliyor. Işık eşit ve renkler soluk. Arka plan sade ve sıradan. Bu görüntü iki insan arasındaki karşılıklı saygı ve güven duygusunu aktarıyor.
Mülakat - İş Görüşmesi

İş Görüşmelerinde Nasıl Bir Adım Öne Geçilir?

10 Ocak 2019