AnasayfaBlogHedeflerimiz İçin Neler Yapıyoruz?
Hedef Belirleme

Hedeflerimiz İçin Neler Yapıyoruz?

23 Mayıs 2019
Resimdeki kişi bir insanın elinin detaylı bir taslağını çiziyor. Sanatçı eli profilden, parmaklar ve başparmak ortada bir araya gelecek şekilde çiziyor. Sanatçı eli büyük bir dikkatle çiziyor, elin çizgilerinin ve kıvrımlarının karmaşıklığını yakalıyor. Sanatçı aynı zamanda arka planda kişinin başını da çiziyor, yüzün yan tarafı ve başın üst kısmı görülebiliyor. Resimde kullanılan renkler çoğunlukla mavi ve grinin soğuk tonlarıdır.
Hedef BelirlemeKarar Verme ve SorumlulukPlan Oluşturma ve Değerlendirme
Hedefler, ulaşılabilir ve gerçekçi olmalı; zamanlı hedefler belirlenmelidirDoğru kararlar, hedeflere ulaşmayı sağlar; sorumluluklar zamanında alınmalı ve doğru değerlendirilmelidir.Yapılacaklar kafada önceden tasarlanmalı, planlamalar stratejik ve uygulanabilir olmalıdır.
Hedefler beklentilere uygun olmalı ve başarıyı arttırmalıdır.Vaktinden önce karar alınmalı ve alınan sorumluluklar için yoğunlaşılmış çalışma gerekmektedir.Hedefe ulaştıracak en doğru zamanın beklenmesi ve planın mükemmel olmasının beklenmeyeceği gereklidir.
Hedefler, başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenerek oluşturulmalıdır.Aldığınız kararları başaracağınıza inanmalı ve sorumluklarınızı sahiplenmelisiniz.Plan, karmaşıklık yaratmayacak şekilde oluşturulmalı ve gerilim ve stresten uzak durulmalıdır.
Hedefleriniz için kendinizi ödüllendirmek gerekir, bu motivasyonunuzu arttırır.Yapmanız gerekenleri planladıktan ve programladıktan sonra, alınan karara güvenin ve inanın.Plan oluştururken farklılık yaratın ve olağanüstü planlar uygulayın.

Hedef, insanlar tarafından bilinçli olarak seçilen saptanan ve düşünce yoluyla belirlenip aktif eylem yoluyla ulaşması mümkün olan durumdur. Her insanın bulunduğu konum dahil olmak üzere mutlaka bir hedefi olmalı.

Hayatınızı yönlendiren hedeflerinizi belirlerken ulaşılabilir ve gerçekçi olmasına özen gösterin. Bu süreçte engeller ile karşılaşabilir olduğunuzu unutmayın ve motivasyonunuzu her zaman yüksek tutun.

Siz sadece yolunuza bakın böyle yaparsanız hedefe kendiliğinden varmış olursunuz. İniş çıkışlı zorlu yaşam koşullarında istikrarlı ve bilinçli şekilde davranmak ulaşmak istediğiniz hedefe sizi yaklaştırır. 

Hedefinize Ulaşmak Hayatınızı Nasıl Etkiler?

Hedeflere ulaşmanın yolları nedir? Hedefleriniz için gerekli donanıma sahip misiniz? Hedefler ihtiyaçlara göre belirlenir. Hedef belirleme başarıyı arttırıyor, unutmayın.

Hedefinizi yazın. Hedeflerinizi küçük maddeler ile belirleyin ve zamanlı hedefleriniz olsun. Bunları haftalık, aylık ve yıllık zaman dilimleri doğrultusunda doğru değerlendirin. Hedefleriniz beklentilerinize uygun olmalıdır. 

Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız vardığınız yerin bir önemi de yoktur. Hedefleriniz ne zaman, kiminle, nerede ve nasıl gibi sorulara cevap verebilsin. Hedeflerinize başlangıç ve bitiş tarihleri belirleyin.



Senin cesaret edemediğin riskleri alanlar senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar.

Doğru şekilde çalışan her insan başarı elde eder. Mükemmeliyetçi olmak sizin başarılı ve her daim mutlu olmanız demektir.

Karamsar olmak karartılmış hayatların imzasını taşır. Sürekli yenilikçi olun çaba sarf edin ve başarıya odaklanın. 

Spor nasıl zinde tutuyorsa bilgi de insanı geliştirir, güzelleştirir ve paylaştıkça çoğalır. Herkes iyi bir performans sergileyebilir ve başarılı da olabilir. İşte bu sen de olabilirsin.

Hedef Aşamasında Karar Verme Ve Sorumluluk

Düşünce ve kararlarınız doğrudan doğruya ruh halinize bağlıdır. Her kararınız doğru olmayabilir ve hüsran ile sonuçlanabilir. Asla vazgeçmeyin yeni hedefleriniz her zaman olsun.

Vereceğiniz doğru kararlar çizdiğiniz yolda doğru bir şekilde engelleriniz aşmanızı ve hedefinizin başarılı olmasına neden olacaktır. Sonuçlarını mutlaka değerlendirin ve kararınızı ona göre verin. 



Vaktinden önce karar alın. Aldığınız sorumluluk için elinizden gelenin fazlasını yapın ve işe yoğunlaşın. Düzgün bir insan sorumlulukları üstlenir ve sahip çıkar.

Umutsuz olmayın umutsuzluk kaybetmenin ilk basamağıdır. Hiç kimse hem sorumluluk hem de umutsuzluk hissine aynı anda kapılamaz.

Aldığınız kararları başarabileceğinize inanın. Hedefinizi sahiplenip sonuç odaklı ve amacınıza uygun kararlar verin.

Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız sorumluluğunuzdaki görevleri planlı ve programlı bir şekilde hazırlayın. Vereceğiniz karara güvenin ve inanın.

Plan Oluşturmak Ve Değerlendirmek 

Yapacağınız her şeyi ilk olarak kafanızda tasarlayın güçlendirin ve çeşitlilik katarak plan oluşturun.

Düşünce ve planlamayı gerektiren bir işi yaparken üzülmek mümkün değildir. Plan yaparken stratejik olup uygulanabilir planlar gerçekleştirin. Her zaman gözlemci ve araştırmacı olun.

Hedefinizi harekete geçirmek için en doğru zamanı bekleyin. Yapılan planın mükemmel olmadığını asla düşünmeyin. Planlar hata yapmamak için değil daha az hata yapmak için oluşturulur.

Mükemmelleştirmek sizin elinizde önce farkı yaratırsın sonra fark yaratırsın. Gerilim ve stresten uzak durun çünkü doğru yapılan planlamada karmaşıklık olmaz tam tersine sizi daima başarıya götürür.

Hedefleriniz için olağanüstü planlar uygulayın, farklılık yaratın.

Hedefleriniz İçin Kendinizi Ödüllendirin

Hedeflerinizde kendinizi ödüllendirmek her zaman sizi motive eder. Bu sayede özgüveniniz güçlenecek ve hedefleriniz devamlı büyücek. Kendine verebileceğin en güzel hediye başarının kendisidir. Küçük ödüller de büyük hedeflerin habercisi olabilir.

Gerçekleştirdiğiniz hedefleri yazın, söyleyin ve paylaşın. Daha büyük adımlar atmak ve başarmak hatta buna inanmak her zaman yeni hedeflerinizin başında gelmeli. Hedeflerinize ulaşırken mutlu olabilmek için pozitif enerjinizi öne çıkarın.

Kendinize hep doğru zaman ayırın. Hedefi olmayan bir gemiye hiçbir rüzgâr yardım etmez. (Montaigne) İş hayatında hedeflerine ulaşmak için birbirinden farklı ücretsiz online eğitimler alabilirsiniz. Örneğin, Kariyer Hedefinize Yardımcı Olan Sertifikalar neler bunları bilmenizde fayda var.

Hedefler, ulaşılabilir ve gerçekçi olmalı; zamanlı hedefler belirlenmelidir, Doğru kararlar, hedeflere ulaşmayı sağlar; sorumluluklar zamanında alınmalı ve doğru değerlendirilmelidir, Yapılacaklar kafada önceden tasarlanmalı, planlamalar stratejik ve uygulanabilir olmalıdır, Hedefler beklentilere uygun olmalı ve başarıyı arttırmalıdır, Vaktinden önce karar alınmalı ve alınan sorumluluklar için yoğunlaşılmış çalışma gerekmektedir, Hedefe ulaştıracak en doğru zamanın beklenmesi ve planın mükemmel olmasının beklenmeyeceği gereklidir, Hedefler, başlangıç ve bitiş tarihleri belirlenerek oluşturulmalıdır, Aldığınız kararları başaracağınıza inanmalı ve sorumluklarınızı sahiplenmelisiniz, Plan, karmaşıklık yaratmayacak şekilde oluşturulmalı ve gerilim ve stresten uzak durulmalıdır, Hedefleriniz için kendinizi ödüllendirmek gerekir, bu motivasyonunuzu arttırır, Yapmanız gerekenleri planladıktan ve programladıktan sonra, alınan karara güvenin ve inanın, Plan oluştururken farklılık yaratın ve olağanüstü planlar uygulayın
hedef ödül kariyer planlama başarı hedef belirleme sorumluluk
Bu resimde ikisi de gözlük takan bir erkek ve kadın görülüyor. Adam mavi bir gömlek ve siyah bir pantolon giyerken, kadın beyaz bir gömlek ve mavi bir kot pantolon giymektedir. Her ikisinin de gözlükleri takılı ve dümdüz ileriye bakıyorlar. Adamın kolu kadının beline dolanmış ve yüzleri birbirine yakın göründüğü için birlikte bir anı paylaşıyor gibi görünüyorlar. Arka plan yumuşak, kirli beyaz bir renktedir. Işık hafif loş, görüntüye yumuşak ve sıcak bir his veriyor. Gözlüklerine rağmen, gözleri hala bir duygu belirtisi gösteriyor. Birbirlerinin varlığından memnun ve mutlu görünüyorlar.
Konuk Yazar
Blog Yazarı

İstanbul İşletme Enstitüsünde yazılarının yayınlanmasını isteyen konuk yazarlarımız için oluşturulan bilgi kartıdır. Birçok alanda ve disiplindeki yazıları bu hesap üzerinde bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Merkezine doğru işaret eden birden fazla ok bulunan büyük, renkli bir hedef beyaz bir arka plan üzerinde görüntülenir. Oklar sarı, yeşil ve mavi gibi çeşitli canlı renklerde olup hoş bir görsel etki yaratmaktadır. Hedefin merkezinde, görüntünün odağını daha da vurgulayan tek bir siyah ok bulunmaktadır. Genel olarak, görsel bir hedef talimi veya oyununun eğlenceli bir temsili gibi görünmektedir.
Hedef Belirleme

Hedef Başarı ve Mutluluk Mu?

27 Mayıs 2019
Gözlük takmış genç bir kadın kütüphanede oturuyor. İleriye bakarken yüzünde ciddi bir ifade var. Odanın ışığı gözlüklerinden yansıyor ve gözleri camların arkasından görülebiliyor. Boynu aydınlatılmış ve ince vücudu ortaya çıkarılmıştır. Arka planda, odak dışında, kitaplarla dolu bir raf var. Duvarda bir tabela var ama içeriği net değil. Kadın, göğsünde siyah bir yazı olan beyaz bir gömlek giymektedir. Dudakları yakın plandan görülebiliyor ve hafifçe ayrılmış gibi görünüyor. Görüntünün geneli bulanık ve kadının yüzü net olarak görünmüyor.
Kişisel Gelişim

Kişisel Gelişim Nedir?

28 Nisan 2018
Bir kişi elinde, ortasında çok sayıda ok bulunan bir dart tahtası tutmaktadır. Kişinin eli odak noktasındadır, cildinin dokusu ve tırnakları açıkça görülebilmektedir. Kişi parmağıyla tahtanın ortasına doğru işaret ediyor ve parmağından mavi bir ışık yayılıyor. Dart tahtasının malzemesinin dokusu ve okların karmaşık detayları açıkça görülebiliyor. Çevredeki alan hafifçe bulanıklaştırılarak kişinin eli ve dart tahtası görüntüde öne çıkarılmış.
Hedef Belirleme

Nasıl Etkili Hedef Belirleyebiliriz?

09 Eylül 2019
Resimde bir dart tahtasının yakın çekimi görülmektedir. Tahtanın ortasında üçü solu, biri sağı ve biri de aşağıyı gösteren beş ok bulunmaktadır. Oklar dairesel beyaz ve turuncu bir desenle çevrelenmiştir. Dart tahtasının üzerinde bulutların olmadığı parlak mavi bir gökyüzü var. Görüntü, okların ayrıntılarının tam olarak görülmesini sağlayacak şekilde yakın bir perspektiften çekilmiştir. Arka plan hafifçe bulanıklaştırılarak tahtanın ortasındaki oklar daha da vurgulanmıştır.
Hedef Belirleme

Hedef Belirleme Nedir? Neden Önemlidir?

29 Ekim 2015