AnasayfaBlogEn Çok Kullanılan Adobe Programları
Nedir?

En Çok Kullanılan Adobe Programları

13 Şubat 2021
Bu görüntüde hepsi siyah arka plan üzerinde bir grup logo görülmektedir. İlk logo, muhtemelen bir şirket adı veya sloganı içeren beyaz metinli mavi bir karedir. İkinci logo, ortasında bir harf bulunan mor bir kare. Üçüncü logo ise mavi ve siyahın birleşiminden oluşuyor ve diğer ikisinden farklı bir tasarıma sahip. Tüm logolar koyu arka planda net bir şekilde görülebiliyor ve göz alıcı bir kontrast sağlıyor. Logoların genel etkisi hem modern hem de profesyonel.
Program AdıTemel ÖzellikleriKullanım Alanı
Adobe PhotoshopFotoğraf düzenleme, sosyal medya gönderisi oluşturmaSosyal medya çalışmaları, profesyonel fotoğraf düzenlemeleri
Adobe IllustratorVektörel grafikler ve illüstrasyon oluşturmaProfesyonel çizerler, grafik-tasarım öğrencileri
Adobe LightroomKontrast, pozlama, lens hatası, beyaz dengesi, filtreleme gibi özelliklerle fotoğraf düzenlemeAmatör/profesyonel fotoğrafçılık
Adobe Premier ProVideo-ses geçiş efektleri, ses- müzik kurgusu, yazı, renk geçişleri, yeşil perde ve çeşitli efektler oluşturmaSosyal medya video ya da sinema işleri
Adobe AuditionSes tasarımı ve düzenlemeVideo ve sinema içerikli çalışmalar
Adobe AcrobatPDF oluşturma, düzenleme, gözden geçirme ve biçimlendirmeİş ve eğitim alanları, belge düzenleme ve paylaşma
Adobe After EffectsVideo oluşturma, düzenleme ve görsel efektler ekleyebilmeVideo prodüksiyonu ve animasyon
Adobe DreamweaverWeb sitesi tasarımı ve kodlamaWeb tasarım ve web geliştirme
Adobe InDesignBroşür, dergi, kitap ve dijital yayıncılık için sayfa düzeni tasarımıGrafik tasarım ve yayıncılık
Adobe Animate2D animasyon, çizgi film, oyun ve arayüz tasarımıAnimasyon ve oyun tasarımı

Adobe, dünyaca ünlü medya ve grafik tabanlı yazılım markalarından biridir. 1982 yılında John Warnock ve Charles Geschke tarafından kurulan marka, geçmişten bugüne ihtiyaçlara yanıt veren en önemli kuruluşlardan biri. Geliştirilen Adobe programları, sadece iş alanları ve ihtiyaçlar için değil, ilgi ve istek dahilinde de kullanılabiliyor. Bugün sayısı 20'nin üstünde olan Adobe programları, mevcut işlerin daha güzel ve görünür olmalarını da etkiliyor. Sayısız faydasıyla birlikte Adobe programları, iş alanında da en önemli yetkinlik göstergelerinden biri olabiliyor. Özellikle iletişim, medya ve yazılım alanlarında çalışanların edinmesi istenen yetkinliklerden biri en az bir Adobe programını iyi seviyede kullanabilmek oluyor. Çeşit çeşit ihtiyaca göre kullanabileceğiniz ve size yeni bir beceri kazandıran Adobe programlarına biraz daha yakından bakalım. 

En Çok Kullanılan Adobe Programları Nelerdir?

Mevcut Adobe programları, Adobe firmasının resmi sitesinde yer almaktadır. Deneme süresince 7 gün ücretsiz olan programlar, belli bir maliyet sonucu erişime açılıyor. Sık kullanılan Adobe programlarının, ücretli ve ücretsiz alternatifleri olmakla birlikte hâlâ en fazla talep gören programlar adobe markasına ait. En çok kullanılan Adobe programları, Creative Cloud çatısı altında birleşiyor. Birbirinden farklı programlar; fotoğraf, tasarım, çizim, video-kurgu, animasyon, ses tasarım ve portfolyo oluşturma gibi özelliklere sahip. 

Bugün iletişim ve medya alanında faaliyet göstermek ilgili Adobe programını iyi seviyede kullanabilme şartı gözetiliyor. Eğer ilgili medya alanlarında çalışmayı hedefliyorsanız listemizde yer vereceğimiz sık kullanılan Adobe programları incelemeli ve sektör dahilinde hangi Adobe programlarının uygulandığı araştırarak programları indirebilirsiniz. İletişim sektöründe çalışmayacak olsanız bile cv ve portfolyonuzdaki yetkinliğiniz sizi ön plana çıkaracaktır. Özellikle günümüzde, Adobe programlarının yapabildiği işlere olan ilgi ve ihtiyaç arttı. Dolayısıyla ilginiz dahilinde eğitimini alacağınız Adobe programları, sektörünüz için de size fayda sağlayacaktır. 

Adobe Photoshop

Adobe programları arasında en fazla kullanılan uygulamalardan biri Photoshop. Photoshop, grafik ve fotoğraf tabanlı bir uygulama. Daha çok fotoğraf düzenleme ve sosyal medya gönderisi oluşturmak için kullanılan Photoshop, 7'den 77'ye ilgi gören bir program. Kullanıcı arayüzü, kısa sürede anlaşılabilecek bir kolaylığa sahip ve düzenleme yapabileceğiniz araç zenginliği de mevcut. Özellikle sosyal medya çalışmaları ve profesyonel fotoğraf düzenlemeleri için Photoshop programını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kullanma deneyiminizi geliştirmek için ise Photoshop eğitimi alarak işlerinizi hızlıca dönüştürebilirsiniz.

Adobe IIlustrator

Adobe Illustrator biraz daha spesifik bir program. Genellikle profesyonel çizerlerin ve grafik- tasarım öğrencilerin kullandığı Illustrator, vektörel grafikler ve illüstrasyon (resimleme) oluşturabileceğiniz bir dijital çizim programıdır. Amatör olarak başladığınız çizim işleriniz için Adobe Illustrator'u kullanarak istediğiniz çizim tekniklerini işinize yansıtabilirsiniz. 

Adobe Lightroom

Photoshop ile birlikte fotoğrafçılık alanında sıkça kullanılan Lightroom, tam olarak fotoğraf alanına özgü bir kullanıma sahip. Fotoğrafçı olmak üzere yola çıkanların ilk öğrenmesi gereken programlarından biri olarak Lightroom, Photoshop programından daha kolay bir kullanıma ev sahipliği yapıyor. Lightroom programı; kontrast, pozlama, lens hatası, beyaz dengesi, filtreleme gibi özellikleriyle fotoğrafın daha da güzel ve kaliteli bir görünüm elde etmesine kaynaklık ediyor. Fotoğrafçılığa yeni adım atacaksanız Photoshop programından önce Lightroom'u kullanmanız daha doğru olacaktır.

Adobe Premier Pro

Video- kurgu işleri için en iyi programlardan biri Adobe'un Premier Pro programı. Video düzenleme alanında hakim bir yere Premier Pro, güncellenen versiyonlara sahip ve sinema- medya işleri için sıklıkla kullanılmakta. Premier Pro'nun öne çıkan uygulama özellikleri ise şunlardır: video-ses geçiş efektleri, ses- müzik kurgusu, yazı, renk geçişleri, yeşil perde ve çeşitli efektler oluşturma. Videolarınıza profesyonel bir görünüm katmak için Premier Pro'nun pratik ve profesyonel kullanım sunan uygulamasını mutlaka inceleyin. 

Sosyal medya video ya da sinema işleriniz için Premier Pro, en ideal ve kullanışlı programlardan biri.  Yalnız Premier Pro, tüm öne çıkan özellikleriyle beraber, yabancısı olabileceğiniz bir kullanıma da sahip. Eğer daha önce video düzenleme ile ilgili bir program kullanma deneyimine sahip değilseniz Premier Pro eğitimi alarak işlerinizi daha kısa sürede halledebilirsiniz. 

Adobe Audition

Adobe, ses tasarımı ve düzenleme konusundan da güncel bir programa sahip. Adobe Audition, ses tasarımına yönelik profesyonel kullanım araçlarıyla video ve sinema içerikli çalışmalarını düzenleyebilirsiniz. Audition programı, dijital ses düzenleme konusunda ilk başvuracağınız programlardan biridir. Programın mevcut özellikleri, video veya ses kaydındaki seslerin istenilen şekilde kullanılmasına yöneliktir. Özellikle video içeriklerinizde sesin daha ön planda ve istediğiniz düzeyde olmasını istiyorsanız  Adobe Audition'nun kullanıcı deneyimine güvenebilirsiniz. 

Adobe After Effect

uygulamasını duymuşsunuzdur. Adobe After Effect, filmlerin post-prodüksiyon aşamalarında kullanılmakla beraber, video içeriklerine efekt eklemek için de sıklıkla kullanılıyor. After Effect programı; sinema sektöründe görsel efekt yaratımı, hareketli görüntüye ekleme yapma, çizgi film ve animasyon karakterleri yaratma, simülasyon efektleri ekleme, video başlığı tasarlama ve video sahnelerini birleştirmeye imkân tanır. Diğer Adobe programlarını kullanmaya başladıysanız After Effect programının arayüzü de oldukça tanıdık bir kullanım vaat edecektir. 

Adobe InDesign

Kurumsal kimlik ve tasarım çalışmaları için Adobe'nun bir diğer popüler programı, Indesign. Indesign programı; logo, kitap kapağı ve dizaynı, afiş, dergi, gazete ve katalog tasarımı, gibi kurumsal niteliklerdeki işler için kullanılıyor. Her ne kadar Photoshop, logo ve afiş tasarımı gibi işleri kapsamına alsa da bu çeşitlikteki işlerin asıl adresi, Indesign uygulamasıdır. 

Uygulama, masaüstü yayıncılık alanında ilk başvurulan program olarak öne çıkıyor. Kurumun ya da markanın görsel kimliğini en iyi tekniklerle programda oluşturabiliyorsunuz. Kurum ya da ajans işleri için Indesign programını iyi seviyelerde kullanabilmek gerekir. Yani, Photoshop ya da Lightroom gibi programları orta seviyelerde bilmek bazı durumlarda yeterli olsa da Indesign, daha profesyonel olmayı gerektiriyor. 

Adobe Behance

Adobe'un çevrimiçi uygulaması olan Behance bir portfolyo sitesi. Yaratıcı ve görsel sanat ağırlıklı çalışmalarınızı, kendinize ait sayfanızdan paylaşabiliyorsunuz. Kısaca dijital portfolyo sitesi olan Behance uygulaması, ücretsiz bir kullanıma sahip. Uygulama sayesinde öğrencilik yıllarınızda işlerinizi paylaşabilir, amatör ya da profesyonel çalışmalarınızla ilgili kişilerin dikkatini çekebilirsiniz. Behance'in; görsel sanatçılar, mimarlar, tasarımcılar ve fotoğrafçılar için gayet uygun bir site olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Behance iletişim ağınızı güçlendirebilir ve çalışmalarınızın daha çok kişiye ulaşarak görünür olmasını sağlar. Böylelikle sektör çalışanlarının da dikkatini çekerek iş teklifi almanız kolaylaşabilir. 

Adobe Photoshop, Fotoğraf düzenleme, sosyal medya gönderisi oluşturma, Sosyal medya çalışmaları, profesyonel fotoğraf düzenlemeleri, Adobe Illustrator, Vektörel grafikler ve illüstrasyon oluşturma, Profesyonel çizerler, grafik-tasarım öğrencileri, Adobe Lightroom, Kontrast, pozlama, lens hatası, beyaz dengesi, filtreleme gibi özelliklerle fotoğraf düzenleme, Amatör/profesyonel fotoğrafçılık, Adobe Premier Pro, Video-ses geçiş efektleri, ses- müzik kurgusu, yazı, renk geçişleri, yeşil perde ve çeşitli efektler oluşturma, Sosyal medya video ya da sinema işleri, Adobe Audition, Ses tasarımı ve düzenleme, Video ve sinema içerikli çalışmalar, Adobe Acrobat, PDF oluşturma, düzenleme, gözden geçirme ve biçimlendirme, İş ve eğitim alanları, belge düzenleme ve paylaşma, Adobe After Effects, Video oluşturma, düzenleme ve görsel efektler ekleyebilme, Video prodüksiyonu ve animasyon, Adobe Dreamweaver, Web sitesi tasarımı ve kodlama, Web tasarım ve web geliştirme, Adobe InDesign, Broşür, dergi, kitap ve dijital yayıncılık için sayfa düzeni tasarımı, Grafik tasarım ve yayıncılık, Adobe Animate, 2D animasyon, çizgi film, oyun ve arayüz tasarımı, Animasyon ve oyun tasarımı
adobe programları sık kullanılan adobe programları adobe photoshop premier pro eğitimi photoshop eğitimi
Resimde uzun, siyah saçlı, gözleri kapalı ve yüzünde geniş, içten bir gülümseme olan bir kadın görülüyor. Sırtını dik tutmuş, kolları iki yanında, saçları omuzlarından ve sırtından aşağı dökülüyor. Yirmili yaşlarında görünüyor ve ten rengini tamamlayan beyaz bir bluz giyiyor. Memnun ve neşeli görünüyor, bir güven ve duruş havası yayıyor. İfadesi ve duruşu huzur ve dinginlik hissi veriyor. Uzun saçları güzelliğine ve kadınsılığına katkıda bulunarak mutlu ve kaygısız bir kadın resmini tamamlıyor.
Emine Büşra Kanat
Blog Yazarı

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Bir kişi açık havada ayakta durmakta ve üzerinde beyaz bir harf bulunan mavi bir trafik levhası tutmaktadır. Tabela parlak elektrik mavisi renginde ve dikdörtgen şeklindedir. Kişi açık renkli bir gömlek ve koyu renkli bir kot pantolon giymekte ve doğrudan tabelaya bakmaktadır. Tabela, üzerinde beyaz 'P' harfi bulunan bir dur levhası gibi görünmektedir. Kişi, arka planda bulut ya da bina görünmeyen masmavi bir gökyüzünün önünde durmaktadır.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
11390
Bu bilgisayar ekranı görüntüsü, devam etmekte olan bir video düzenleme kursunu göstermektedir. Bilgisayar ekranında, video düzenlemenin ne kadar kolay olduğunu gösteren, içinde metin bulunan yeşil bir kare görüntüleniyor. Ayrıca muhtemelen kursun nasıl tamamlanacağına dair talimatlar içeren siyah metinli beyaz bir işaret de var. Görüntünün köşesinde sakallı ve bıyıklı bir adam görülüyor, muhtemelen dersi veren eğitmen. Genel olarak bu görüntü ilgi çekici ve bilgilendirici bir video düzenleme kursunu gösteriyor.
Siyah bir tişört giyen kalın bıyıklı sakallı bir adam beyaz bir arka plan üzerinde duruyor. Yüzündeki saçlar koyu renk ve düzgünce kesilmiş, bakışları uzaklara odaklanmış. Geniş bir alnı, uzun bir burnu ve ince dudakları var. Gözleri koyu kahverengi ve güçlü bir çene hattına sahip. Kalın siyah saçları kısa, düz bir kesimle şekillendirilmiştir. Kollarını önünde kavuşturmuştur ve kendinden emin bir duruşu vardır. Temiz tıraşlıdır ve erkeksi bir duruşu vardır.Ekrem Sözen
8310
Resimde muhtemelen bir CV görüşmesine hazırlanan takım elbiseli bir adam görülüyor. Gözlüklü, sakallı ve düğmeli gömleğiyle kendinden emin ve iyi giyimli görünüyor. Arka planda metal bir kutunun yakın çekimi, bir saat ve bir kol görülebiliyor. Bu görüntü, bir CV görüşmesine nasıl hazırlanılması gerektiğine dair mükemmel bir örnektir.
4.6
(50)

CV Hazırlama Eğitimi

6 Konu3 Saat