AnasayfaBlogBaşarılı Patronların Girişimci Özellikleri
Başarılı İnsanlar

Başarılı Patronların Girişimci Özellikleri

29 Mayıs 2015
Takım elbise giymiş bir adam, kulağında telefonu ve diğer elinde bir saatle ayakta durmaktadır. Sol kolu bükülmüş ve sağ kolu dışarı doğru uzatılmıştır. Doğrudan elinde tuttuğu telefona bakmaktadır. Ciddi bir ifadesi var ve ağzı hafifçe açık. Saçları kısa ve bakımlıdır ve gözleri telefona odaklanmıştır. Gömleği beyaz, kravatı ise mavinin daha koyu bir tonu. Elindeki saat, beyaz yüzlü ve siyah kenarlı yuvarlak bir şekle sahip.
Girişimci ÖzellikleriÖrnek DavranışlarAçıklama
Risk Almaİyi bir planlama ve araştırma yapmaRisk almak para kazanmanın doğal bir parçasıdır ancak zorlukları iyi gözden geçirme gerekir.
Erken Yaşta İş Hayatına BaşlamaKasiyerlik, tezgahtarlık gibi temel görevlerle çalışmaİş hayatını ve parayı kazanmanın ne demek olduğunu genç yaşta öğrenme girişimcilik için önemlidir.
Harcamaları ve Tasarrufları Kontrol Etmeİhtiyaçları iyi tespit etme, gereksiz harcamalardan kaçınmaBaşarılı girişimciler, neye ne kadar ihtiyaçları olduğunu ve neyden tasarruf etmeleri gerektiğini bilirler.
Profesyonellikİlgili alanda deneyim sahibi olmaHer girişimci özellikleri bakımından profesyonel olmayı hedeflemelidir.
RekabetçilikYüksek performans için çaba göstermeGirişimciler rekabet doğasına ayak uydurmalı ve rekabetçi bir yapıya sahip olmalıdır.
ÖzgüvenKendini ve yeteneklerini iyi tanımaBaşarı için kişinin kendine güvenmesi çok önemlidir.
LiderlikEkip yönetimi, sorumluluk almaBaşarılı bir patron olmak için girişimcilik ve liderlik özelliklerine sahip olmak gerekiyor.
Teknolojiye Ayak UydurmaInternet ve yapay zeka teknolojilerini iş süreçlerine adapte etmeTeknolojinin hızla geliştiği günümüzde, girişimcilerin teknolojiye ayak uydurması gerekiyor.
Ekip OluşturmaYetenekli ve motive olmuş kişileri işe almaBir işin başarısı genellikle ekip çalışması ve takım dinamikleri ile belirlenir.
Sürekli ÖğrenmeGirişimcilik ve liderlik eğitimlerine katılmaBaşarıya ulaşmanın anahtarlarından biri sürekli öğrenme ve kendini geliştirme isteği.

Girişimci olmak bazı yetkinliklere sahip olmak mıdır? Yoksa üstün zekalı mı olmak gerekir? Bu sorunun cevabını elbette bilmiyoruz. Çünkü birçok farklı yapıya sahip başarılı girişimciler ve farklı girişimci özellikleri var.

Bu sebeple bu yazıda başarılı patronların girişimci özellikleri nedir sorusunda cevap arayacağız.

Girişimcilik hepimizin içinde yatan bir idealdir. Başarılı sayılabilmek için girişimcilik hızlı bir yol olmasına karşın zor bir yoldur. Bu zorlukları atlatabilmek için deneyim, birikim ve bazı yetkinliklere ihtiyaç olduğu su götürmez.

Aşağıda girişimci özellikleri maddeler halinde sıralanmıştır. Hangilerine sahip olduğunuzu gözden geçirin.

Girişimci Özellikleri

Başarılı girişimciler risk alırlar ve riskleri yönetirler. Bir anlaşma yapmadan önce tüm zorlukları gözden geçirin. Diğer bir anlamda iyi bir planlama da diyebiliriz. Risk yönetimini etkin bir şekilde kullanmanız gerekiyor. risk almak para kazanmanın doğal bir parçasıdır. Ancak bu riskler körü körüne alınmaz. İyi bir araştırma, arka plan ve dikkat gerektiriyor.



Birçok başarılı girişimci iş hayatına genç yaşta başlamıştır. Aile işletmesinde kasiyerlik, tezgahtarlık ya da garsonluk gibi görevlerle başlamış ve iş hayatını genç yaşta öğrenmiştir. Para kazanmanın nasıl birşey olduğunu ve nasıl zorluklarla elde edildiğini küçük yaşta öğrenmek girişimcilik için önemli bir artı değerdir.

Başarılı girişimciler harcama ve tasarruflarını kontrol altında tutarlar. Neye ne kadar ihtiyacı olduğunu ya da neyden tasarruf etmesini iyi bilen kişilerdir. Daha da ötesi ne kadar paraya ihtiyaçları olduğunu bilirler. İhtiyaçlar sınırsız olsa da tümüne sahip olmayı reddeden kişilerdir. Sürekli bir hedef koyarlar ve hedefi gerçekleştirdiğinde yeni hedeflerle yola çıkarlar.



Profesyonellik herkes için zor bir görevdir. Bir alanda profesyonel olmak iyi bir deneyime sahip olmak anlamına gelir. Ancak her girişimci özellikleri itibariyle profesyonel olmak zorundadır.



Rekabet günümüz dünyasında girişimcilerin doğal yaşamıdır. Girişimciler rekabet doğasına ayak uydurmalı ve rekabetçi bir yapıya sahip olmalıdır. Okul hayatında daha yüksek puan almak için çalışanlar iş hayatında girişimciliğe en yatkın kişilerdir. Birçok başarılı girişimci rekabet yüzünden uykusundan ve sosyal hayatından vazgeçmektedir. Eğer girişimci olmaya karar verdiyseniz rekabetçi yapınızı gözden geçirin.

Başarılı olabilmek için gerekli olan anahtarlardan biri de özgüvendir. Kim olduğunu, ne yapabileceğini ve neyi başarması gerektiğini bilen kişiler başarılı girişimcilerdir.

Eğer bir patron olarak girişimcilik ve liderlik özelliklerinizi geliştirmek istiyorsanız Koçvari Liderlik eğitimine katılabilirsiniz. Bu zamana kadar adından fazlasıyla söz ettirmiş; Bill Gates, Jeff Bezos gibi liderlerin neden liderlik olduklarına bakmak gerekir. Eğer bu değerlendirmeyi profesyonel olarak değerlendirmek istiyorsanız aradığınız eğitim evinizin rahatlığında Enstitü'de mevcut. Koçvari Liderlik eğitimine kayıt olmak için aşağıdaki butona tıklayın ve hemen başlayın.

İlgili eğitim: Liderlik Sertifikası

Ve unutmayın, günümüzde patronluk sadece görev vermekten ibaret değil. Eğer başarılı bir patron olmak istiyorsanız liderlik ve girişimcilik özelliklerine sahip olmanız gerekiyor. İnternet ve yapay zeka teknolojilerinin gelişimine ayak uydurmak için patron olarak sorumluluğu ele almak gerekiyor. Tabi ki başarılı bir ekip kurmak ve bu ekibin gelişime ayak uydurması da kaçınılmaz bir sorumluluk!

Risk Alma, İyi bir planlama ve araştırma yapma, Risk almak para kazanmanın doğal bir parçasıdır ancak zorlukları iyi gözden geçirme gerekir, Erken Yaşta İş Hayatına Başlama, Kasiyerlik, tezgahtarlık gibi temel görevlerle çalışma, İş hayatını ve parayı kazanmanın ne demek olduğunu genç yaşta öğrenme girişimcilik için önemlidir, Harcamaları ve Tasarrufları Kontrol Etme, İhtiyaçları iyi tespit etme, gereksiz harcamalardan kaçınma, Başarılı girişimciler, neye ne kadar ihtiyaçları olduğunu ve neyden tasarruf etmeleri gerektiğini bilirler, Profesyonellik, İlgili alanda deneyim sahibi olma, Her girişimci özellikleri bakımından profesyonel olmayı hedeflemelidir, Rekabetçilik, Yüksek performans için çaba gösterme, Girişimciler rekabet doğasına ayak uydurmalı ve rekabetçi bir yapıya sahip olmalıdır, Özgüven, Kendini ve yeteneklerini iyi tanıma, Başarı için kişinin kendine güvenmesi çok önemlidir, Liderlik, Ekip yönetimi, sorumluluk alma, Başarılı bir patron olmak için girişimcilik ve liderlik özelliklerine sahip olmak gerekiyor, Teknolojiye Ayak Uydurma, Internet ve yapay zeka teknolojilerini iş süreçlerine adapte etme, Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, girişimcilerin teknolojiye ayak uydurması gerekiyor, Ekip Oluşturma, Yetenekli ve motive olmuş kişileri işe alma, Bir işin başarısı genellikle ekip çalışması ve takım dinamikleri ile belirlenir, Sürekli Öğrenme, Girişimcilik ve liderlik eğitimlerine katılma, Başarıya ulaşmanın anahtarlarından biri sürekli öğrenme ve kendini geliştirme isteği
Başarılı Patronların Girişimci Özellikleri
Resimdeki kadının omuzlarına dökülen uzun, siyah saçları var. Kısa kollu, bol kesim siyah bir gömlek giyiyor. Yüzü hafifçe sola dönük ve kendinden emin bir ifadesi var. Gözleri badem şeklindedir ve yüksek elmacık kemiklerine sahiptir. Dudakları hafifçe ayrık ve kaşları kavisli. Küçük bir burnu vardır ve çene çizgisi görülebilir. Arka planında beyaz bir duvar olan ışık dolu bir odada durmaktadır. Duruşu rahattır ve kolları iki yanındadır. Meraklı bir ifadeyle doğrudan kameraya bakıyor.
Sezin Gök
Blog Yazarı

Akdeniz Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur. Üniversiteden fakülte derecesi ile mezun olmuştur. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi ile çevresine katkıda bulunmuştur. Gönüllü olarak sosyal sorumluluk projesini devam ettirmektedir. İşletme ve alanları ile ilgili yazılar yazmaktadır.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.