AnasayfaOnline EğitimlerDuygusal Zeka Eğitimi
365 Online
441.223 Öğrenci

Duygusal Zeka Eğitimi

Duygusal Zeka Eğitimi ile duygusal zekanın temel özelliğinden yola çıkarak 5 boyutunu inceleyeceksiniz. Başarılı olmanın en iyi yolu ne hissettiğinizi bilmektir. Duygularınızın işinizi nasıl etkilediğini ve çevrenizdeki insanları nasıl etkilediğini bilmek, herhangi bir alanda başarı için çok önemlidir.
4.9
(73)

Duygusal zeka eğitiminin amacı kritik bir beceriyi kazandırmaktır. Başarılı olmak istiyor musunuz? Bu garip bir soru olabilir ama duygusal zeka başarı için kritik bir beceridir. Duygularınızın ve başkalarının duygularının farkında olma ve bunları anlama becerisidir. Duygusal zekaya sahip olduğunuzda, tepkilerinizi kontrol edebilir ve daha iyi kararlar verebilirsiniz.

Duygusal zeka eğitimi ilişkilerinizi geliştirmenize, hedeflerinize ulaşmanıza ve daha başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. Online eğitim programımızla duygularınızı nasıl yöneteceğinizi, sınırlarınızı nasıl belirleyeceğinizi, etkili iletişim kurmayı ve çatışmaları nasıl çözeceğinizi öğreneceksiniz.

Ayrıca kendinizi ve başkalarını nasıl motive edebileceğinizi, ekiplere liderlik etmeyi ve iş stresiyle başa çıkmayı da öğreneceksiniz.

GünKonularKazanımlarSize Nasıl Fayda Sağlar?
1Zekâ nedir? Çoklu zeka kuramı, Duygusal zeka nedir? ne değildir?Zeka ve duygusal zeka kavramlarını anlama, zeka türleri ve duygusal zeka arasındaki farkı kavrama.Duygusal zekanın önemini ve işlevini anlamak için temel bilgi sağlar.
2Duygusal zekâ nasıl gelişir? Öz bilinç, Dengeyi fark etmek, ÖzgüvenDuygusal zeka gelişim sürecini anlama, öz bilinç ve özgüvenin önemini kavrama.Kendi duygusal zeka düzeyinizi değerlendirmeye ve geliştirmeye yardımcı olur.
3Motivasyon, Zihinsel katılık, Öğrenilmiş çaresizlik, Duygusal dengeİç motivasyon ve duygusal denge becerilerini geliştirme, öğrenilmiş çaresizliği aşma.İş ve özel yaşamda karşılaşılan zorluklarla başa çıkmada etkili olmanızı sağlar.
4Duygu yönetimi, Öz denetim, Empati, İç görü geliştirmekDuyguları yönetme, öz denetim ve empati becerilerini geliştirme.Başkalarıyla etkili ve uyumlu ilişkiler kurmayı ve sürdürmeyi kolaylaştırır.
5İletişim, Sosyal beceriler, İlişki yönetimi, İş yaşamında duygusal zekâİletişim ve sosyal becerileri geliştirme, iş yaşamında duygusal zekanın önemini anlama.İş yaşamında başarıyı ve kişisel memnuniyeti artırmada önemli bir rol oynar.

Duygusal zeka eğitimi programımıza bugün kaydolun!

  • İlişkilerinizi geliştirin

  • Hedeflerinize ulaşın

  • Daha başarılı olun

  • Duygularınızı yönetin

  • Sınırları belirleyin

  • Etkili iletişim kurun

  • Çatışmaları çözün

  • Kendinizi ve başkalarını motive edin

Hepimizin bildiği gibi, değişim hayatımızın değişmez bir parçasıdır. Ona ne kadar direnirsek direnelim, istesek de istemesek de değişim gerçekleşecektir. Ve her ne kadar hayatımızın kontrolünün bizde olduğunu düşünmek istesek de, gerçek şu ki değişim çoğu zaman bizim kontrolümüz dışında gerçekleşir. Bu çok sinir bozucu bir durum olabilir ve bizde güçsüzlük hissine yol açabilir.

Böyle bir durumla karşılaştığımızda, değişime nasıl tepki vereceğimiz konusunda her zaman bir seçeneğimiz olduğunu hatırlamak gerekir. Değişimin bizi tetiklemesine ve kuyruğumuzu kıstırmasına izin verebiliriz ya da bunu gelişmek ve öğrenmek için bir fırsat olarak kullanmayı seçebiliriz.

Değişime direnmek yerine onu kucaklamayı öğrenebilirsek, değişimin hayatımızda iyiliğe yönelik bir güç olabileceğini görebiliriz.

Tanıdık ve güvenli olduğu için konfor alanımızda kalma eğilimindeyiz. Ancak, sürekli olarak yeni ve zorlu durumlarla bombardımana tutulduğumuz için bu durum genellikle stres ve endişeye yol açabiliyor. Stresimizi yönetmeyi öğrenmek temelde duygusal zekamızı yönetmekle ilgilidir.

Bu, kendimizi harekete geçiren unsurları anlamayı ve bunlarla yapıcı bir şekilde nasıl başa çıkacağımızı öğrenmektir. Ayrıca, karşılaştığımız zorlukları öğrenme ve büyüme fırsatları olarak görebilmemiz için bir büyüme zihniyeti geliştirmemiz de gerekir.

Duygusal zekamızı artırarak stresimizi daha olumlu ve üretken bir şekilde yönetmeyi öğrenebiliriz.

Duygusal zeka eğitiminde neye odaklanıyoruz?

  • Değişim alanlarının farkına varıp, süreci yönetmeyi

  • Stresi tanımlayıp, baş etme yöntemleri geliştirmeyi

  • Duygusal zeka becerisi geliştirerek, ulaşılabilir hedefler belirlemeyi amaçlamaktadır. 

Duygusal zeka genellikle kendi duygularınızın ve başkalarının duygularının farkında olma ve anlama becerisi olarak tanımlanır. Bu kesinlikle duygusal zekanın önemli bir yönü olsa da, aslında bir kişinin duygusal zekasına katkıda bulunan beş temel boyut vardır.

Bu beş boyut öz farkındalık, öz denetim, motivasyon, empati ve sosyal becerilerdir. Hayatımızda bir denge kurabilmek için bu beş boyutun tamamını ve bunların günlük hayatımızı nasıl etkileyebileceğini anlamak oldukça önemlidir.

Duygularımızı ele alma ve duygularımıza tepki verme konusunda her birimizin kendine has bir yöntemi vardır. Bununla birlikte, duygularımızın farkına vararak ve başkalarının duygularını anlayarak hayatımızda bir denge kurmaya başlayabiliriz. Duygularımızın daha fazla farkına varmanın yollarından biri, her gün nasıl hissettiğimizi düşünmek için biraz zaman ayırmaktır.

Bu, günlük tutarak, meditasyon yaparak ya da sadece duygularınızı kontrol etmek için kendinize birkaç dakika ayırarak yapılabilir. Duygularımızın farkına vardığımızda, onları kontrol etmek için çalışmalara başlayabiliriz. Duygularımızı hayatımızı ele geçirmeyecek şekilde nasıl yöneteceğimizi ve kontrol edeceğimizi öğrenmenin anlamı budur.

Kazanımlar

  • Değişim süreci içerisinde kendimize doğru sorular sormak

  • Gelişim ve Değişim alanlarını görmek

  • Stresi tanımlamak, beynin yapısını görmek

  • Stres ile Denge ilişkisini kurabilmek

  • Duygusal zeka becerilerini öğrenerek geliştirmek

  • Ulaşılabilir hedefler belirlemek

Kimler Katılmalıdır? 

  • Kendinize kim olmak istiyorum diye soruyorsanız,

  • Kendinize doğru sorular sormak istiyorsanız,

  • Değişim sürecini doğru yönetmek istiyorsanız,

  • Stresinizi yönetmek istiyorsanız,

  • İş ve özel yaşam dengesi kurmak istiyorsanız,

  • Ulaşılabilir hedefler belirlemek istiyorsanız

MeslekEğitimin Faydaları
1. Yönetici/Üst Düzey YöneticiDuygusal zeka becerileri, yöneticilerin takımlarını etkili bir şekilde yönetmelerine, motivasyonlarını artırmalarına ve çatışmaları çözmelerine yardımcı olur.
2. Öğretmen/EğitimciDuygusal zeka, öğrencilere daha iyi anlayış ve empati sağlar, öğretmenlerin öğrencilerinin duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını daha iyi karşılamalarına yardımcı olur.
3. Sağlık Hizmetleri ÇalışanıDuygusal zeka, hastalarla daha iyi iletişim kurmayı ve onların duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermeyi sağlar.
4. Satış ve Pazarlama UzmanıDuygusal zeka, müşteri ihtiyaçlarını daha iyi anlamaya, empati kurmaya ve başarılı ilişkiler kurarak satışları ve müşteri memnuniyetini artırmaya yardımcı olur.
5. İnsan Kaynakları UzmanıDuygusal zeka, çalışanların duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını anlamaya, işe alım, performans yönetimi ve çatışma çözümü süreçlerinde daha başarılı olmaya yardımcı olur.
6. Mühendis ve Teknik UzmanDuygusal zeka, teknik uzmanlar ve mühendislerin takım çalışması ve iletişim becerilerini geliştirerek projelerin daha verimli ve başarılı olmasına katkıda bulunur.
7. Proje YöneticisiDuygusal zeka, proje yöneticilerinin takımlarını etkili bir şekilde yönetmelerine, motivasyonlarını artırmalarına ve proje hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
8. Danışman ve KoçDuygusal zeka, danışmanların ve koçların müşterilerinin duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını anlamalarına ve onlara daha iyi hizmet sunmalarına yardımcı olur.
9. Müşteri Hizmetleri TemsilcisiDuygusal zeka, müşteri hizmetleri temsilcilerinin müşteri ihtiyaçlarını daha

Bu eğitime mutlaka katılın.

Duygusal zekası yüksek olan kişilerin özellikleri

ÖzellikAçıklama
1. Duygu FarkındalığıKendi duygularını ve başkalarının duygularını doğru bir şekilde tanıma ve anlama yeteneği.
2. EmpatiBaşkalarının duygularını ve bakış açılarını anlayabilme, onların hissettiğini hissedebilme yeteneği.
3. Duygusal DüzenlemeDuygularını yönetebilme ve dengeleyebilme, stres ve baskı altında uygun tepkiler gösterebilme.
4. İç MotivasyonHedeflere ulaşmak için içsel motivasyon kullanabilme, dışsal ödüllere daha az bağımlı olma.
5. Sosyal Beceriİlişkileri ve iletişimi yönetebilme, başkalarıyla işbirliği yapabilme, çatışmaları çözebilme.
6. Öz-yeterlilikGüçlü bir özgüven ve başarıya ulaşmak için gereken becerilere güvenme yeteneği.
7. EsneklikDeğişen koşullara ve stresli durumlara uyum sağlayabilme ve başa çıkabilme becerisi.
8. Problem ÇözmeDuygusal durumları analiz ederek, uygun çözümler üretebilme ve uygulayabilme yeteneği.
9. Öz-şefkatKendine karşı anlayışlı ve şefkatli olma, başarı ve başarısızlık durumlarında sağlıklı bir tutum sergileme.

Duygusal zekası yüksek olan kişiler, bu özelliklere sahip oldukları için, başkalarıyla etkili bir şekilde iletişim kurabilir, uyum sağlayabilir ve çatışmaları çözebilirler. Ayrıca, duygusal zeka, iş başarısı, liderlik ve kişisel mutluluk gibi alanlarda da önemli bir rol oynar.

Devamını göster
Bir kadın çerçevenin ortasındaki büyük beyaz bir beynin önünde duruyor. Açık renkli bir bluz ve koyu renk bir pantolon giymiş olan kadın ellerini göğsünün önünde kavuşturmuş. Geniş gülümsemesi ve parlak gözleri rahat ve mutlu olduğunu gösteriyor. Uzun siyah saçları yüzünden geriye doğru toplanmış ve siyah bir fonun önünde duruyor. Beyin beyaz ve ebruli bir dokuya sahip. Çerçevenin büyük bir kısmını kaplıyor ve ince siyah bir kenarlıkla çevreleniyor. Beynin detayları çok net ve kadın ön planda hayranlık dolu bir bakışla duruyor.
01102
Video5
Sınav1
Ödev
Ders Notları3
Eğitim DiliTürkçe
SertifikaEvet
Abonelik Süresi365 Gün
Yaklaşan Etkinlikler
Sertifika Sınavı
23/11/2024
Sertifika Sınavı
30/11/2024
Sertifika Sınavı
07/12/2024

Benzer Kurslar

Diğer öğrenciler bu online kursları da inceledi. Daha fazlasını öğrenmek için bu eğitimle birlikte bunlara da kayıt olun.