AnasayfaBlogUzaktan Eğitim İçin Neye İhtiyacım Var?
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim İçin Neye İhtiyacım Var?

09 Eylül 2020
Genç bir kadın masa başında dizüstü bilgisayarının önünde oturuyor. Pembe bir bluz giymiş ve elinde bir kalem var. Masanın üzerinde siyah metinli beyaz bir tabela ve beyaz metinli gri dikdörtgen bir tabela vardır. Arkasında, üzerinde yazı varmış gibi görünen bir beyaz tahta vardır. Sağında yakın çekim bir telefon var. Yüzü biraz odak dışı ama yine de yüz hatlarını seçebiliyoruz. Dikkatle dizüstü bilgisayara bakıyor, görünüşe göre derin düşüncelere dalmış.
İhtiyaçlarAçıklamaMevcut Çözümler
Internet HızıUzaktan eğitim için yeterli internet hızı oldukça önemlidir.Kamerayı kapalı tutmak, sınırlı interneti olan öğrencilere yardımcı olarak dersi takip etmelerine yardımcı olur.
Öğrencilerin EtkinliğiÖğrencilerin derse aktif katılımı zorunludur.Anketler ve öneriler, öğrencilerin katılımını teşvik eder.
Ekran PaylaşımıEkran paylaşımı, bilgi akışını kolaylaştırır ancak daha fazla internet kullanımına neden olur.Sunum dosyası kullanmak, tüm öğrencilere eşit erişim sağlar.
İnternetsiz KatılımTüm öğrencilerin internet erişimi olmayabilir.Telefon araması yoluyla katılım, bu öğrencilere erişim sağlar.
Teknik YetenekEğitmenin bilgi işlem yetenekleri, teknik sorunların çözümünde önemlidir.Teknolojiye hakim olmak ve yardımcı kaynakları kullanmak çözüm olabilir.
EşitlikUzaktan eğitimde eşitliği sağlamak önemlidir.Eğitmenler, tüm öğrencilerin donanım ve internet gereçlerine saygılı olmalıdır.
Download HızıEğitmenin ve öğrencilerin güncel ve etkin katılımı için belirli download hızına ihtiyaç vardır.Çeşitli senaryolara göre önerilen hız değerleri.
Upload HızıEğer siz de kameranızı paylaşıyorsanız upload hızınızın belli bir seviyede olması gerekir.Önerilen upload hızı 2 mbit olmalıdır
Öğrenci SayısıDersin verimliliği ve yönetimi için öğrenci sayısının belirlenmesi gerekiyor.Örneğin 30 öğrenci için minumum 15 mbit internet hızınız olmalıdır.
ErişilebilirlikHer öğrencinin eğitime erişebilmesi için uygun ortamın sağlanması önemlidir.Görsel ve sesli anlatım, tüm öğrencilere erişilebilirlik sağlar.

Kırsal bölgede yaşayan birçok öğrencinin kısıtlı internet erişimi olduğu ortada. Bu sebeple internet hızı uzaktan eğitimde en önemli noktalardan biri. Yeterli erişimi olmayan öğrenciler için yapabileceğiniz üç madde var.

1 – Bu bir toplantı değil! Tüm öğrencilerin kamerasını açmayın. 

Derste yalnızca eğitmenin kamerasının açık olması dersin işleyişi açısından yeterli. Diğer öğrencilerin kamera ve mikrofon açmasını engelleyin. Öğrenciyi görerek denetlemek istediğinizi biliyorum. Öğrenciyi göremediğinizden dersi dinlemediğini düşünüyor olabilirsiniz. Aslında gerçekte olan böyle değil. Aksine tüm öğrencilerin kameralarının açık olması dersin işleyişi ve öğrencilerin derse odaklanması açısından negatif bir etkiye sahiptir. 

Öğrenci, kamerası açık değilken kendini denetim altında hissetmeyip bilgisayar başından kalkabilir. Fakat iyi bir eğitmen bunun üstesinden gelebilir.

  • Anlatımınızda bol bol örnek paylaşın.

  • Anket yayınlayın ve öğrencilerden geri bildirim alın.

  • Sohbet alanını kullanmalarını isteyerek geri bildirim alın. Derste aktif olmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz.

Bunu yaparak iki durumda fayda sağlayacaksınız. Hem öğrenciler birbirlerini görerek dikkati dağılmayacak. (Tüm kameralar açıkken emin olun öğrenciler yaptığınız sunumu dinlemiyor) Hem de sınırlı veya kotalı interneti olan öğrencilerin dersi dinlemelerine imkan sağlayacaksınız.

2 – Ekran paylaşmak yerine sunum dosyası kullanın. 

Ekran paylaşmak yapacağınız en son şey olmalıdır. Yüksek çözünürlüklü ekranları paylaştığınızda kotalı internet paketi olanları dezavantajlı duruma düşürüyorsunuz. Boyutu 10 mb olan bir power point dosyasını yükleyerek paylaştığınızda eşitliği sağlayabileceksiniz.

3 – İnternetsiz katılımı düşünün.

Bazı öğrencilerin internet bağlantısı olmayabilir. Meetiie sistemimizde interneti olmayan öğrencilerin bir telefon numarasını arayarak eğitmeni duyabileceği ve sesli olarak katılabileceği bir yöntem var. Eğer internet bağlantısı olmayan ve telefon çağrısı ile katılan öğrenciniz varsa sunumunuzda yer alan görselleri ve sunumda yer alan maddeleri sesli anlatın. Bu hem internet erişimi olmayan öğrenciler için hem de engelli bireyler için erişilebilirlik sağlayacaktır.

Son olarak teknik konulara hakim olun. Bilgisayar ekranı sizin sınıfınız. Bir öğrenci teknik bir sorun yaşadığında ona ne yapması gerektiğini anlatabilecek kadar yetkinliğe sahip olun. Aşağıda yazan detaylar size yol gösterici olabilir.

Eğitimde eşitlik ve adalet önem verdiğimiz ilk şey olmalıdır. Özellikle bu dönemde elimizi taşın altına koyarak tüm öğrencilerin donanım ve internet gereçlerine saygılı olmalıyız.

Bu sürecin en sağlıklı şekilde atlatılması için kurum olarak elimizden geleni yapıyoruz. Saygıdeğer öğretmenlerimizin de yazarın bahsettiği teknik detaylara önem vermesi, fırsat eşitliğine katkı sağlayacaktır.

Bilal Şentürk

*******

Uzaktan eğitim için internet bağlantısı ne olmalı?

Uzaktan eğitimin olmazsa olmazı internet bağlantısı. Bilinmesi gereken en önemli nokta hem upload hem download değerlerinin iyi olmasıdır. upload (yükleme) ve download (indirme) değerleri iyi olan bir katılımcı uzaktan eğitimde genellikle sorun yaşamaz.

Download (indirme) hızı ne kadar olmalı?

Ne kadar internet hızına sahip olacağınızı belirlemek için canlı yayında ne yapıldığı sorusu önemlidir. Aşağıda birkaç örnek senaryo ile ihtiyacınız olan verileri hesapladık:

1. Senaryo (Düşük Kullanım): Sadece eğitmenin kamerası açık ve ekranda yüklenmiş bir Power Point Sunumu mevcut.

Bu senaryoda öğrenciler yalnızca eğitmeni görebiliyor. Diğer öğrencilerin kamerasını göremiyor ve kendisi bir kamera paylaşmıyor. Bu durumda 2 mbit internet öğrenci için yeterli olacaktır. 

2. Senaryo (Orta Kullanım): Sadece eğitmenin kamerası açık ve eğitmen bir ekranı paylaşıyor.

Eğitmenin kamerasını orta kalite olarak açtığını varsayalım. Bir önceki senaryoya göre 2mbit yeterli olacakken eğitmenin ekranını paylaşması daha fazla bant genişliğine ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor. Sık kullanılan laptop ekranı 1366x768 çözünürlüğe sahiptir. Milisaniye hızda güncellenen bir ekranı anlık olarak görebilmeniz için ilave 3 mbit internet hızına daha ihtiyacınız var. Bu durumda toplam en az 5 mbit download internet hızınız olmalıdır.

3. Senaryo (Yüksek Kullanım): Eğitmen ve öğrencilerin kamerası açık ve bir sunum dosyası var.

Eğitmenin ve diğer öğrencilerin kamerası açık. Ortalama bir değer olarak 20 öğrencinin kamerasının açık olduğunu varsayarsak her bir kamera görüntüsü için 0,5 mbit internet hızına ihtiyacınız var. Bu da minimum 10 mbit internet hızınızın olması gerektiği anlamına gelir. Eğer bu öğrenciler yüksek kalite ile görüntü paylaşırsa bu oradan daha da yükselir.

Eğer derste 30 öğrenci varsa minimum 15 mbit internet hızınız olmalıdır.

Eğer siz de kameranızı paylaşıyorsanız upload hızınızın en az 2 mbit olması gerekir.

4.Senaryo (Çok yüksek Kullanım)

30 öğrencinin kamerası açık ve eğitmen ekranını paylaşıyor.

30 öğrencinin görüntüleri için 0,5 mbit X 30 = 15 mbit download hızı gerekir. Ayrıca eğitmenin paylaştığı ekran için 3 mbit ilave hıza ihtiyacınız var. En az 20 mbit hızın bir internet paketiniz olmalıdır.

Upload (yükleme) hızı ne kadar olmalı?

Eğer eğitmenseniz ve ders anlatan kişiyseniz internet hızınızda en önemli faktör upload hızıdır. Canlı yayın sistemimiz kameranızı paylaşırken 320x240, 640x480 veya 1280x720 çözünürlüğünde paylaşım yapmanızı sağlar. Düşük kalite, normal kalite ve HD kalite şeklinde seçenekler sunuyoruz.

Eğitmenlerin yalnızca web kamerasını paylaşmak için ihtiyacı olan minimum upload hızı:

  • Düşük kalite: 1 Mbit

  • Normal Kalite: 2 Mbit

  • HD Kalite: 3 Mbit

Eğer bununla birlikte ekranınızı paylaşıyorsanız (bu genellikle bir laptop ekranı olur) ilave 3 mbps internet upload hızına daha ihtiyacınız var.

Hem HD kalite kamera görüntüsü hem de ekranının tamamını paylaşmak isteyen bir eğitmen en az 5 mbps upload hızına sahip olmalıdır. 

Bu veriler öğrenciler için de geçerlidir.

Uzaktan eğitimde internet hızıyla ilgili bazı öneriler

Canlı yayın sırasında interneti ortak kullandığınız kişilerin video izleme, görüntülü görüşme yapma, bilgisayarı yedekleme gibi işlevleri yapmaması gerekir. İnterneti ortak kullandığınız kişi siz dersteyken fotoğraflarını bulut yapıya yüklüyorsa kamera paylaşımınız verimsiz olacaktır. Kameranı sık sık kapanabilir ve görüntü kesilebilir. 

Mobil cihazlar için en iyi sonucu alabilmek için 4G hızında internet kullanmanızı öneririz.

Hangi tarayıcıyı kullanmalıyım?

İnternet üzerinden yayınlanmış çoğu tarayıcı, Enstitü üzerinde sorunsuz çalışmaktadır. En iyi performansı elde etmeniz için yalnızca en yeni sürümleri kullanmanızı öneriyoruz. Aşağıdaki bağlantılardan tarayıcıların son sürümlerini indirebilirsiniz.

  • Google Chrome

  • Firefox

  • Safari

  • Microsoft Edge

Tarayıcı Sorunlarını Giderme

Form alanlarının eksik olması, çalışmayan butonlar veya diğer sayfa görüntüleme sorunları ile ilgili birçok sorun tarayıcınızdan kaynaklanır. Görüntüleme sorunlarını düzeltmeye çalışmak için bazı şeyler:

  • Tarayıcınızın en güncel sürüm olduğundan emin olun.

  • JavaScript ve çerezlerin etkinleştirildiğinden emin olmak için tarayıcı ayarlarınızı kontrol edin.

  • Tarayıcınızın önbelleğini temizleyin. Chrome veya Safari önbelleğinizi temizleme ile ilgili talimatlara ulaşmak için tıklayın.

Kullanabileceğiniz cihazlar

Bilgisayar

Canlı derse bilgisayardan bağlanan tüm kullanıcılar için aşağıdaki ayarlar önerilir:

En az 2GB bellek ve yeterli miktarda boş depolama alanı. (Son 5 yıl içinde satın alınan bilgisayarlar genellikle uygun durumdadır.

Bilgisayarınızdan derse katılıyorsanız Chrome ya da firefox tarayıcı kullanmanızı öneririz. Mac bilgisayarlarda Safari tarayıcıdan giriş yapabilirsiniz ancak ekran paylaşma özelliği çalışmaz. Sesli katılım için kulaklık kullanmanızı önemle tavsiye ederiz. Kulaklık kullandığınızda diğerlerinin sesini rahatlıkla duyabilirsiniz ve sesli katılım yaptığınızda diğer katılımcıların sesi yankı yapmayacaktır.

Pahalı bir kulaklık kullanmanız gerekmez. Dahili mikrofona sahip herhangi bir kulaklık ihtiyacı karşılayacaktır. Eğer sessiz bir alandaysanız kamera ve mikrofonu bulunan bir dizüstü bilgisayar yeterli olacaktır.

Mobil

Canlı derse bilgisayardan bağlanan tüm kullanıcılar için aşağıdaki ayarlar önerilir.

Mobil cihazdan canlı yayına katılmak ülkemizde her zaman harika sonuçlar vermeyecektir. İnternet altyapısı ve veri indirme hızı birebir görüşmeler için ideal olsa da sunum, sohbet ve birden fazla kamera görüntüsünün bulunduğu canlı yayınlar için ideal olmayabilir.

Derse sorunsuz katılabilmeniz için 4G kullanmanızı öneriyoruz. Bir wifi internetine bağlıysanız ortak bir internet olmaması gerekir. İnternetinizi paylaştığınız diğer kullanıcılar siz dersteyken büyük dosyalar indiriyor olabilir 

Mobil cihazdan canlı yayına bağlanırken arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatınız. Açık olan tarayıcı ve sekmeleri kapatınız.

Ek öneriler

Ekran paylaşımı eğitmenin görüntüsünün yaklaşık 12 katıdır ve aynı anda 12 kişinin kamerasını görebilecek kadar bant genişliğine sahip olmanız gerekir. Eğitmen ekranını paylaştığında bilgisayarın ekranının tamamını derste olan yüzlerce kişiyle paylaşması anlamına gelir. Bu, bir film milisaniye hızında birçok ekrana internet kullanarak yansıtmak gibi düşünülebilir.

Eğer eğitmenseniz ve dersinizi ekranınızı paylaşarak gerçekleştiriyorsanız iyi bir internet bağlantınız olması gerekir. Uploads miktarının en az 3mbps olmasını öneriyoruz.

Eğer öğrenciyseniz ve eğitmen ekranını paylaşıyorsa en az 5mbps download hızınızın olması gerekir.

Moderatörlerin veya eğitmenlerin mümkünse kablolu bir ağ üzerinden (kablosuz değil) bağlanmasını öneririz. Güvenilir olmayan bir kablosuz ağdan bağlanıyorsanız, sesinizde periyodik bağlantı kopmaları veya boşluklar yaşayabilirsiniz.

Tüm özellik ve işlevlerin kullanıcı tarafından erişilebilir olmasını sağlamak için, Moderatörler ve eğitmenlerin mümkün olduğunca bir masaüstü veya dizüstü bilgisayar aygıtından bağlanmasını öneririz.

Uzaktan eğitim için en ucuz ve uygun cihazlar

Bilgisayar

2-3 bin TL bütçeli cihaz önerisi.

  • Lenovo IdeaPad 3 81WB00PHTX Notebook

  • Lenovo S145 81MW003VTX Notebook

Tablet
  • Huawei MatePad 10.4 (Wi-Fi) Tablet (BAH3-W09)

  • Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4" Wi-Fi+LTE Tablet

Internet Hızı, Uzaktan eğitim için yeterli internet hızı oldukça önemlidir, Kamerayı kapalı tutmak, sınırlı interneti olan öğrencilere yardımcı olarak dersi takip etmelerine yardımcı olur, Öğrencilerin Etkinliği, Öğrencilerin derse aktif katılımı zorunludur, Anketler ve öneriler, öğrencilerin katılımını teşvik eder, Ekran Paylaşımı, Ekran paylaşımı, bilgi akışını kolaylaştırır ancak daha fazla internet kullanımına neden olur, Sunum dosyası kullanmak, tüm öğrencilere eşit erişim sağlar, İnternetsiz Katılım, Tüm öğrencilerin internet erişimi olmayabilir, Telefon araması yoluyla katılım, bu öğrencilere erişim sağlar, Teknik Yetenek, Eğitmenin bilgi işlem yetenekleri, teknik sorunların çözümünde önemlidir, Teknolojiye hakim olmak ve yardımcı kaynakları kullanmak çözüm olabilir, Eşitlik, Uzaktan eğitimde eşitliği sağlamak önemlidir, Eğitmenler, tüm öğrencilerin donanım ve internet gereçlerine saygılı olmalıdır, Download Hızı, Eğitmenin ve öğrencilerin güncel ve etkin katılımı için belirli download hızına ihtiyaç vardır, Çeşitli senaryolara göre önerilen hız değerleri, Upload Hızı, Eğer siz de kameranızı paylaşıyorsanız upload hızınızın belli bir seviyede olması gerekir, Önerilen upload hızı 2 mbit olmalıdır, Öğrenci Sayısı, Dersin verimliliği ve yönetimi için öğrenci sayısının belirlenmesi gerekiyor, Örneğin 30 öğrenci için minumum 15 mbit internet hızınız olmalıdır, Erişilebilirlik, Her öğrencinin eğitime erişebilmesi için uygun ortamın sağlanması önemlidir, Görsel ve sesli anlatım, tüm öğrencilere erişilebilirlik sağlar
uzaktan eğitim için ihtiyaç listesi uzaktan eğitim online eğitim için ne gerekir
Sakallı ve bıyıklı bir adam kameraya bakmaktadır. Adamın yüzünün yanlarına doğru uzanan, düzgünce bakımlı, kalın ve koyu renk bir sakalı var. Bıyığı da kalın ve koyu renkte olup uçları hafifçe yukarıya dönüktür. Yoğun bir bakışa sahip ve gözleri sakalları tarafından çerçevelenmiş. Koyu renkli bir gömlek giyiyor ve yüzünde ciddi bir ifade var.
Yasin Kılıç

Ankara’da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. Medya sektörü ve yayınevlerinde editörlük yaptı.

Benzer Yazılar
Doğru ve faydalı bilgiler sağlama konusunda kararlı olan uzman ekibimizle blogumuzu her zaman yeni makaleler ve videolarla güncelliyoruz. Güvenilir tavsiyeler ve bilgilendirici içerikler arıyorsanız, blog sayfamıza mutlaka göz atın.
Gri kapüşonlu bir adam bir dizüstü bilgisayarın önünde oturmuş, klavyenin tuşlarına basarak bir şeyler yazmaktadır. Dizüstü bilgisayar ahşap bir yüzeyin üzerine yerleştirilmiş ve yanında beyaz bir kahve fincanı var. Dizüstü bilgisayar ekranında bir video gösteriliyor ve adam dikkatle videoyu izliyor. Sağ kulağı görünüyor ve içinde bir kaşık var. Görüntünün arka planı bulanık ve arka planda bir grup insan var gibi görünüyor. Adam dizüstü bilgisayara odaklanmış ve elleri klavyenin üzerinde, bir şeyler yazıyor. Görüntü yoğun bir konsantrasyon ve odaklanma anını yakalıyor.
Online Eğitim

Uzaktan Eğitim Her Yerde

22 Kasım 2019
Genç bir kadın, önündeki dizüstü bilgisayarın ışığıyla aydınlanan bir masada oturuyor. Mavi bir kalemle bir kâğıda bir şeyler yazıyor, elleri de dizüstü bilgisayarın klavyesinde yazıyor. Odak noktası mutlak, görevine konsantre olurken yüzü huzurlu ve kararlı. Arkasında, tek başına çalıştığını ima eden bir sandalye boş duruyor. Durgun bir ortamda oturuyor, odadaki tek hareket onun varlığı.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim Faydaları Nelerdir?

16 Mart 2021
Beyaz bir dizüstü bilgisayar ve tablet, beyaz çizgileri olan siyah tuğla bir duvara karşı bir masanın üzerine yerleştirilmiştir. Dizüstü bilgisayar ekranında bir mezuniyet kepi, tablet ekranında ise bir kadın resmi var. Masanın üzerinde, üzerinde kalem ve büyüteç bulunan bir kitabın yanı sıra dokunmatik yüzeyli bir bilgisayar klavyesi var. Sağ alt köşede, yakından bakıldığında bir güneş gözlüğü görülüyor. Bu dizüstü bilgisayar ve tablet verimli bir çalışma oturumu için mükemmel bir şekilde yerleştirilmiş.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim Bölümleri 2020 (Lisans)

26 Şubat 2020
Bir kişi bir masanın önünde oturmuş, sağ elinde bir kalem tutarken görülüyor. Önlerine serilmiş bir anket formuna dikkatle konsantre olmuş durumdadırlar. Odaklanmış ve kararlı bir şekilde, tüm dikkatiyle anketteki soruları doldurmaktadır. Rahat bir kıyafet giymişler ve yüz ifadeleri konsantrasyon ve adanmışlık gösteriyor. Sağ elleriyle yazarken sol elleri masanın üzerinde duruyor. Masa açık renkli bir ahşaptan yapılmıştır ve anket formu beyaz renktedir. Kişi parlak bir ışıkla aydınlatılmıştır ve arka plan odak dışıdır, bu da kişiye ve tamamlamakta olduğu göreve odaklanmayı arttırır.
Online Eğitim

Uzaktan Eğitim Almak İçin 5 Sebep

30 Aralık 2014
Bir kişi dizüstü bilgisayarının başında oturmuş, klavyede yazı yazıyor. Sol eliyle sarı bir yapışkan not tutuyor. Dizüstü bilgisayarın sağında, ekranında birçok uygulama simgesi bulunan beyaz bir cep telefonu görülüyor. Dizüstü bilgisayarın solundaki masanın üzerinde köpüklü bir sıvı içeren bir fincan kahve duruyor. Masanın üzerinde de bir tabak yemek var. Görüntünün sağ üst köşesinde, cep telefonunun yanında bir buket beyaz lale görülüyor. Görüntünün sağ alt köşesinde spiralli bir defter ve bir kalem görülüyor. Kişinin eli görüntünün ortasında, klavyenin üzerinde duruyor.
Eğitim

Uzaktan Eğitim Ne Demek?

13 Mart 2020
Siyah gömlek giyen bir kişi dizüstü bilgisayarının başında oturmuş, iki eliyle klavyede bir şeyler yazmaktadır. Dizüstü bilgisayar açık ve ekranı aydınlık. Dizüstü bilgisayarın sol tarafında, içinde kağıtlar ve bir çift kulaklık bulunan siyah bir klasör vardır. Sağ tarafta beyaz dikdörtgen bir nesne ve üzerinde birkaç çıkış bulunan dikdörtgen bir panel vardır. Dizüstü bilgisayarın solunda kare tasarımlı beyaz dairesel bir nesne vardır. Arka planda bir cep telefonu taslağına bakan bir kişi var. Son olarak, dizüstü bilgisayarın önündeki ahşap masanın üzerinde bir hesap makinesi ve bir klasör içinde kağıtlar var.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitimde Canlı Dersin Önemi

29 Kasım 2019
Genç bir kadın aydınlık bir odada bir masada oturmaktadır. Beyaz bir gömlek giymiş ve saçlarını arkaya toplamıştır. Hafif bir gülümsemeyle doğrudan kameraya bakıyor, gözleri parlak ve ağzı hafifçe açık. Elleri önündeki dizüstü bilgisayarın üzerinde, bir şeyler yazıyor. Solunda beyaz bir aracın bulanık görüntüsü var. Arka planda sigara içen bir kişinin yakın çekimi var. Ön planda ise bir kişinin omzunun yakın çekimi var. Tüm sahne parlak ışıkla aydınlatılmış ve sakin bir atmosfer yaratılmıştır.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim Veren Üniversiteler

09 Ekim 2018
Kulaklık takmış bir kadın, önünde bir dizüstü bilgisayarla bir masada oturuyor. Dikkatle dizüstü bilgisayarın ekranına bakıyor. Sağında bir bitki, solunda ise bir fincan var. Sol elinde bir kalem tutmaktadır. Görüntü hafif bulanık ve arka planda bir ataç ve beyaz bir nesne görülebiliyor. Çalışmasına derinlemesine dalmış, düşünceleri içinde kaybolmuş gibi görünüyor.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitimin Geleceği Nasıl?

13 Mart 2020
Bir kişi masa başında oturmuş, dizüstü bilgisayar klavyesinde yazı yazıyor. Elleri klavyenin her iki yanında, parmakları tuşların üzerinde olacak şekilde konumlandırılmıştır. Dizüstü bilgisayar açık ve ekran aydınlık, kişinin ne yazdığını gösteriyor. Kişinin yüzünde odaklanmış, kararlı bir ifade var, muhtemelen elindeki işe konsantre oluyor. Masa çıplaktır, üzerinde dizüstü bilgisayardan başka bir şey yoktur. Kişi mavi bir gömlek ve koyu renk bir pantolon giymektedir. Oda parlak bir şekilde aydınlatılmış ve duvarlar beyaza boyanmıştır.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim Nedir? UZEM ve Kariyer

26 Eylül 2017
Bir adam masa başında oturmuş dizüstü bilgisayar kullanıyor. Elleri klavyenin üzerinde, dikkatle ekrana bakıyor. Yanında köpüklü bir içecek olan beyaz bir kupa ve masanın üzerinde bir cep telefonu var. Arka planda bir kadın beyaz tahtaya bir şeyler yazmaktadır. Klavyenin üzerindeki ellerinin yakın çekimi, yazarken odaklandığını ortaya koyar. Köşede bir telefonun yakın çekimi de görülüyor. Kadın kameraya gülümsüyor. Sahne doğal ışıkla aydınlatılmıştır. Adam siyah bir gömlek ve beyaz bir pantolon giymiştir. Masa koyu renkli ahşaptan yapılmıştır. Dizüstü bilgisayar gümüş rengindedir.
Uzaktan Eğitim

Uzaktan Eğitim Veren Okullar Nelerdir?

06 Aralık 2019