IELTS Kursu
IELTS Kursu
IELTS sınavıyla İngilizce yeterliliğinizi kanıtlayın. Uluslararası alanda 15.000'den fazla kurum IELTS sınavını geçerli kabul ediyor ve yeterliliğini tanıyor. İngilizce konuşulan bir bölgede çalışmak istiyorsanız ya da öğrenim görmek istiyorsanız IELTS eğitimi size göre.
IELTS popülerliğini yıldan yıla arttırdı ve artık üniversiteler, işletmeler, hükümetler, sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlar bu belgelendirmeyi tanımaktadır.
Kanada ve Birleşik Krallık gibi ülkeler göçmenlik başvurularında IELTS kullanıyor.
Türkiye'de bir üniversiteden İngilizce sınavından muaf olmak istiyorsanız bu sınavdan başarılı olmanız gerekir. IELTS sınavıyla birçok üniversitenin İngilizce hazırlık sınıfından muaf olabilirsiniz.
IELTS (International English Language Testing System), Uluslararası İngiliz Dili Sınav Sistemi olarak açıklanır. IELTS, İngilizce dil seviyesi belirlemek için yapılan bir sınavdır. Bu sınav uluslararası geçerliliğe sahiptir. IELTS, eğitim, göç ve iş için en çok girilen İngilizce sınavlarından biridir. Geçtiğimiz yıllarda yaklaşık olarak bu sınava üç milyona yakın kişi katılmıştır. IELTS sınavı, 1989 yılında başlatılmıştır. Cambridge Üniversitesi yabancılar sınav merkezi, IDP Education ve British Council tarafından düzenlenmektedir.
IELTS, İngilizcenin kullanıldığı ülkelerde çalışmak ve eğitim almak isteyen kişilerin başvurduğu bir sınavdır. Bu sınava giren kişilerin İngilizce dil yeterlilikleri ölçülür ve değerlendirilir. Uluslararası bir sınav olarak kabul edilmektedir. Birçok ülke tarafından kabul edilen uluslararası geçerliliği olan bir sınavdır. Uluslararası anlamda IELTS, Birleşik Krallık Cambridge Üniversitesi, British Council ve Avustralya ‘nın mülkiyetinde yer almaktadır. Ülkemizde ise British Council ve IDP Türkiye tarafından düzenlenmektedir.
Başta ABD, Yeni Zelanda, Kanada, Güney Afrika vb. ülkeler olmak üzere pek çok ülkede eğitim görmek ve iş başvurusunda bulunmak için IELTS sınav sonucu istenir. Bunların yanı sıra global ölçekli birçok kurum, göçmenlik bürosu vb. kurum IELTS notu istemektedir. Dünya üzerinde 140 ülke ve 10.000 ‘e yakın kurum IELTS sınavını tanır ve kabul eder. Ülkemizde de IELTS sınavının kabul gördüğü bazı durumlar vardır. Örneğin Boğaziçi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi vb. üniversiteler öğrencilerini hazırlık okumaktan muaf tutmak için IELTS sonucu istemektedir.
Üniversite hazırlık sınıfından muaf olmanın dışında iş başvurusu yaparken de bu sınav işe yaramaktadır. Örneğin Türk Hava Yolları, özel bankalar vb. alım olurken IELTS sonucu istenmektedir. IELTS, akademik ve genel yetenek olmak üzere ikiye ayrılır. Yurtdışında İngilizce konuşulan bir ülkede eğitim almak isteyen bir kişi akademik sınava girmesi gerekir. İngilizce konuşulan bir ülkeye çalışma amacıyla veya göçmen olarak gitmek isteyen kişi de genel yetenek sınavına girmesi gerekir. Bu sınav kendi içerisinde 4 ayrı beceriden oluşur. Bu becerilerden aldığı ortalama da sınav sonucunu oluşturmaktadır.
IELTS Kursu Hakkında Genel Bilgiler
Bu eğitim 40 saat sürmektedir. Eğitime kayıt olduğunuzda 365 gün aboneliğiniz olur ve eğitimi videoları izleyerek tamamlarsınız.
IELTS sınavında 4 temel beceri ölçülür.
Dinleme (30 Dakika)
Okuma (60 Dakika)
Yazma (60 Dakika)
Konuşma (11-14 Dakika)
IELTS sınavının avantajları bireye birçok kazanım sağlar. Bu kazanımlarda bireyi istediği hedeflere ulaşmasını kolaylaştırmaktadır. IELTS sınavının avantajları çok geniş bir perspektifi temsil eder. IELTS sınavının avantajları;
IELTS sınavı, yurt dışına çıkmanın anahtarı gibidir. Yurt dışına çıkmak için gerekli bir sınavdır. Özellikle yurt dışında eğitim almak ve akademik kariyer sürdürmek isteyenler için bir ön koşul olma görevi görür. IELTS sınavı sonrası alınan puan sayesinde öğrenciler, İngilizcenin ana dil olduğu ülkelerde eğitim öğrenim görme şanslarına bir adım yaklaşmalarını sağlar. Eğitim avantajının yanı sıra yurt dışında kariyer yapma avantajı da IELTS sınavı sayesinde hayal olmaktan çıkmaktadır.
IELTS sınavının avantajları arasında global ölçekte kabul gören bir sınav olması yer alır. Bu sayede 140 ülke ve 10.000 kurumda dil yeterliliğiniz tanınmış olur.
IELTS sınavının avantajları arasında İngilizce becerilerinizi ölçmenizi sağlayan iyi bir test olmasıdır. IELTS sınavı yapısı sayesinde bireyin İngilizce bilgilerini yerli İngilizce konuşanlarla test etmeyi mümkün kılar. Bu yüzden de kendinizin yeterliliğini ölçmesini sağlar.
IELTS sınavının avantajları arasında İngilizce dil becerilerinizi doğru ve etkili bir şekilde tanımanızı sağlamak da yer alır. IELTS sınavı dil becerilerinizi değerlendirmek için kullandığı ölçütler oldukça sıkıdır. Bu yüzden aldığınız puan, dil yeterliliğinizin tam yansımasıdır. Sınavdan alacağınız sonucun 7 ve üzeri bir puan olması kurumları daha fazla tatmin edecektir.
Testlerin küresel düzeyde yapılması IELTS sınavının avantajları arasında yer alır. Bu özelliği, katılımcılara zaman yönünden avantaj sağlamaktadır.
İngiliz ve Amerikan İngilizcesini kapsaması da IELTS sınavının avantajları arasında yer alır. Bu sınava giren çoğu öğrenci, Amerikan ve İngiliz İngilizcesi kavramları noktasında karmaşıklıklar yaşamaktadır. Bu ikisi arasında yer alan farklar ustaca bir şekilde değişebilir. IELTS sınavı, her ikisini de içermektedir. Her iki türü de içerdiği için aradaki farklar katılımcıların bu farklılıkları bilmesini sağlamaktadır.
Yüz yüze sınavların yapılması IELTS sınavının avantajları arasında er alır. IELTS sınavı, gerçek yaşam durumlarını içeren bir sınavdır. Yazıda da bahsedildiği gibi IELTS sınavı, konuşma becerilerini de içerir. Bu durum sınavın özelleşmesini sağlamaktadır. Sadece katılımcı ve görevli olan kişi İngilizce konuşur. Yurt dışına çıktığınız zaman sürekli bu durumla yüzleşeceğiniz için size avantajlar sağlamaktadır.
Kimler katılmalı?
Akademik çalışma yapanlar,
Yurtdışında eğitim almak isteyenler,
Yurtdışında çalışmak isteyenler,
Başka bir ülkede yaşamak isteyenler
Bu eğitim IELTS sınav formatına göre hazırlanmıştır. Eğitimde 4 temel beceri üzerine odaklanılacak ve kapsamlı bir eğitim yapılacaktır.
Grammar
Vocabulary
Speaking
Writing
Reading
IELTS sınavı nasıl yapılıyor?
Bu sınav dört dil becerisini kapsayan geniş kapsamlı bir sınav olarak bilinmektedir. IELTS adayları, bu sınavın dört temel becerisi için ayrı ayrı not alırlar. Aldıkları notların ortalaması ise sınav notlarını oluşturmaktadır. Her IELTS becerileri 1 ile 9 arasında değerlendirilmektedir. Bu dört IELTS becerileri puan ortalaması alınarak genel not 9 üzerinden hesaplanmaktadır. Peki, bahsedilen dört IELTS becerileri nelerdir?
IELTS becerileri; okuma, yazma, dinleme ve konuşmadan oluşmaktadır.
Reading: IELTS becerileri arasında ilk sırayı okuma bölümü yer alır. Bireyin okuma becerilerinin ölçüldüğü bu bölümde kişiye 60 dakikalık süre verilir. 60 dakikalık bu sürede birey, kendisine verilen okuma temelli 40 soruyu çözmesi gerekir. Toplamda katılımcıya 3 farklı metin sunulmaktadır. Her bir metin için katılımcıya 13 ile 14 arasında soru sorulmaktadır. Bu sorular çoktan seçmeli, doğru-yanlış, eşleştirme gibi sorulardan oluşmaktadır. Okuma bölümünde amaç; verilen metinlerin genel konusunun anlaşılmasını sağlamak ve detaylara hakim olabilme ve çıkarımları kavrayabilme vb. yetenekler ölçülür.
Listening: IELTS becerileri arasında dinleme bölümü de yer alır. Bu bölümde sınava giren katılımcılara 30 dakikalık bir süre verilir. Verilen bu süre içerisinde dört farklı ses kaydı dinletilir. Bu kayıtlar günlük konuşma, monolog, eğitim ve akademik monologdan oluşmaktadır. Katılımcı, ses kayıtlarıyla ilgili 40 çoktan seçmeli soruyu çözmeye çalışır.
Writing: IELTS becerileri arasında yazma becerisi de yer alır. Bu beceriyi ölçmek için katılımcıya 60 dakikalık bir süre verilir. Yazma bölümü iki aşamadan oluşur. Birinci aşama 20 dakika, ikinci aşama ise 40 dakika sürmektedir. Eğer katılımcı akademik merkezli IELTS sınavına giriyorsa ilk 20 dakika içerisinde kendisine verilen şekle ya da grafiğe yönelik 150 kelimelik yazı yazması gerekir. Geriye kalan 40 dakika da ise ilginç ve anlaşılır bir konu hakkında 250 kelimelik yazı yazması istenir. Eğer katılımcı genel eğitim sınavına giriyorsa sınav süresi ve sınav bölümünde herhangi bir değişiklik olmaz. Ancak katılımcılara ilk bölümde verilen şekil ya da grafik yerine verilen bir konu hakkında açıklama yapması gerekmektedir. İkinci bölümde ise bir bakış açısına yöneliktir. Bu bölümde katılımcıdan kişisel bir dil kullanması istenir.
Speaking: IELTS becerileri arasında konuşma becerisi de yer alır. Bu bölüm yaklaşık 11 ile 14 dakika arasında sürmektedir. Verilen süre içerisinde katılımcı konuşmayı bir uzman ile gerçekleştirir. Konuşma becerisi 3 bölümden oluşur. İlk bölümde sınav görevlisi katılımcıyı rahatlatacak sorular sormaktadır. Örneğin, kendinizi tanıtmanız, işiniz hakkında bilgi vermeniz vb. İkinci bölümde ise katılımcıya görev kartı ve 1 dakikalık süre verilir. Görev kartında yazanlar doğrultusunda yaklaşık 2 dakikalık bir konuşma yapmanız istenir. Son bölümde ise görevli kişi katılımcıya ikinci bölümde anlattıklarına yönelik ek sorular sormaktadır.
Aristotle Üniversitesinde İngilizce Dil ve Edebiyatı ve Boğaziçi üniversitesinde Çeviri okudum. 2014’ten itibaren akademik olarak İngilizce dersler veriyorum. İngilizceye ek olarak Yunanca ve İspanyolca biliyorum. İngilizce eğitim vermek benim için sadece bir iş değil, aynen zamanda insanlara ikinci bir dil öğrenmelerine yardımcı olmayı seviyorum. Bu sayede öğrencilerim yurtdışına seyahat edebilirler ve bu seyahatlerinde daha konforlu ve özgüvenli hissederler.
Online IELTS Kursu faydasını gördüğüm ve herkese tavsiye edebileceğim harika bir eğitim.
Gerçekten çok iyi bir kurstu kısıtlı zamanda çok güzel şeyler öğrendik destekleyen bir kurs gerçekten. Tavsiye ederim.
Perfect!!!
IELTS değerlendirme, 0-9 arasındadır. IELTS değerlendirme yaparken, katılımcının ortalaması .25 ile bitiyorsa üst buçuğa yuvarlanır. Eğer .75 ile biterse üst tam sayıya yuvarlanır. IELTS değerlendirme örneği verecek olursak, 6.25 puanı 6.5’e yuvarlanır. 5.75 puanı 6.0 sayına yuvarlanır. IELTS değerlendirme aşamalarının 0-9 arasında olduğundan bahsetmiştim. Peki, bu aralıklarda yer alan puanlar ne anlama gelmektedir?
IELTS değerlendirme puanı 9 olan bir katılımcı uzman kullanıcı olarak tanımlanır. Katılımcı dile tamamen hakimdir ve yerinde, doğru kullanımlar yapmaktadır. Aynı zamanda akıcı bir konuşmaya ve anlama becerisine sahiptir. IELTS değerlendirme puanı 8 olan bir katılımcı, çok iyi kullanıcı olarak tanımlanır. Dile tamamen hakim olmakla beraber nadirde olsa tutarsızlıklara sahiptir. Bu kullanıcı karmaşık durumlarla başa çıkabilecek bir seviyededir. IELTS değerlendirme notu 7 olan bir kullanıcı, iyi bir kullanıcı olarak tanımlanabilir. Bu kullanıcı da dile hakimdir ancak yanlış anlaşılmalar yaşayabilir.
Puanı 6 olan bir kullanıcı yetenekli kullanıcı olarak tanımlanır. Bazı tutarsızlıklar yaşayabilir. Ancak karmaşık bir dil kullanabilir. IELTS değerlendirme puanı 5 olan bir katılımcı, makul kullanıcı olarak tanımlanır. Dile kısmı olarak hakimdir ve temel konulara hakimdir. Puanı 4 olan bir katılımcı sınırlı kullanıcı olarak tanımlanır. Temel yeterlilik seviyesi sadece tanıdık konularda geçerlidir. Aynı zamanda karmaşık kullanımda çok sorun yaşayan kullanıcıdır. IELTS değerlendirme notu 3 olan katılımcı, aşırı sınırlı kullanıcı olarak tanımlanır. Çok bilinen durumlarda sadece genel durumu anlayabilir.
Puanı 2 olan katılımcı kesintili kullanıcı olarak tanımlanır. Sınırlı kelime grupları haricinde normal bir iletişim mümkün değildir. IELTS değerlendirme puanı 1 olan katılımcı, kullanıcı olarak tanımlanmamaktadır. Birbirinden bağımsız kullanılan birkaç kelimenin dışında dili kullanamaz. Notu 0 olan biri ise sınava girmemiş demektir. Bu yüzden haklarında bilgi alınamayan adaylar için kullanılan bir puandır. IELTS değerlendirme sonuçları 13 gün içerisinde açıklanmaktadır. Sizde IELTS sınavına girmek ve kendinizi geliştirmek istiyorsanız kurumumuzda verilen online IELTS kursu için kayıt olmanız gerekmektedir.
Academic sınav task 1 için bir datanın analiz ve tanımı yapmanız istenir. Bu bölümde genel olarak hangisi verilmişse onu rapor etmeniz, gerekli yerlerde kıyaslama yapmanız ve akademik kelimeler kullanmanız bekleniz. Önemli bir dipnot: bu bir rapor olduğu için kendi fikrimizi yazmayız. Sadece gördüğümüz chart, table ya da diagramın analizini yaparız.
Genel sınav Task 1 için ise mektup yazmanız isteniyor. Bu mektuplar formal (tanımadığımız birine karşı yazılan mektup), semi-formal (kısmen tanıdığımız biri için yazılan mektup) veya informal (aile ya da arkadaşa yazılan mektup) olabilir.
Ortak Nokta: Her iki sınavın task 1’ini tamamlamak için 20 dakikanız var ve yine her ikisi içinde minimum 150 kelime yazmanız gerekiyor.
Akademik reading 3 uzun makaleden oluşur ve zorlukları 1’den 3’e doğru artar. Akademik yazı türleri vardır, makaleler veya ders kitabı alıntıları gibi. Son olarakta metinler akademik içeriklidir. Mesela bilim, tarih, teknoloji gibi konulardan bahseder. Evde kek yapımı tarifi ya da reklam broşürü gelmez.
Genel reading 4 tane kısa metinden oluşur ve zorluğu gittikçe artar. Daha güncel ve genel konulardan bahseder. Reklam broşürü olabilir mesela Daha genel konulardan bahsettiği için metinler akademik olana göre çok çok çok daha kolay.
Ortak Nokta: Her iki sınavda da tüm verilen reading sorularını cevaplamak için toplam 1 saat süreniz var. İkisinde de toplam 40 soru var.