Dijital Girişimcilik Eğitimi
Dijital Girişimcilik Eğitimi
Temel girişimcilik becerilerini kazanmak, yaratıcı iş deneyimi elde etmek ve geleneksellikten uzak modern yöntemler kazanabilmek için dijital girişimcilik eğitimi bir adım öne çıkıyor. Doğru ve etkin iş modeli üzerinde farklı fikirleri iş dünyasında gerçeğe dönüştürmek mümkün. Ancak bu unsur değer yaratmaya dayalı stratejiler üzerinden ele alınmalıdır. Özellikle yaratılan farklı fikirler, ürün ve hizmetler müşteri gözünde tam da istenilen değeri kazanmıyorsa, bu durum günümüzde artık rekabette geri kalma anlamı taşır.
Dijital dünya hızla büyüyor. Bugün dünya nüfusunun yüzde 60’ı internet kullanıcısı ve e-ticaret hacmi 4,2 trilyon doların üzerinde. Startups.watch 2021 yılının ilk dönemi için 509 milyon dolarlık yatırım yapıldığını açıklıyor. Dijital tarafta yer almak ve yeni iş fikirlerini 'Niş' fikirleri hayata geçirmek tüm bu veriler ışığında kaçınılmaz bir fırsat sunuyor. Dijital dünyayla entegre iş fikirlerinizi nasıl planlamalısınız? Dijital girişimcilik fikirlerinizi nasıl sunmalısınız? Yatırımcıların dikkatini çekebilmek için neler yapmalısınız? Bugüne kadar başarılı olmuş dijital girişimcilik fikirlerinin ortak hikayeleri neler? Tüm bu sorularınıza Dijital Girişimcilik Eğitim sayesinde cevap bulacaksınız. Öte yandan, eğitim dijital girişimcilik fikirlerinizi, bir hayal olmanın ötesine geçirmeniz için izlemeniz gereken yol haritasını gözler önüne sermeyi amaçlıyor.
Dijital Girişimcilik Eğitimine Kimler Katılmalıdır?
Girişimcilik ruhuna sahip herkes bu eğitime katılabilir. Dijital alandaki girişimcilik fikri bulunan fakat bunu bir yol haritasına dönüştürmek konusunda zorlanan herkes bu eğitimden faydalanabilir. Dijital girişimcilik fikrini kime nasıl sunulması gerekiyor? Sorusuna cevap arayan tüm genç girişimciler bu eğitimden faydalanabilir.
Dijital girişimcilik eğitimi nedir?
Girişimcilik Eğitimi bazı hedeflere ve amaçlara yönelmektedir. Bu amaçlardan en önemlisi de kişilerin girişimcilik ile ilgili temel becerileri kazanmasına yardımcı olmaktır. Böylece geleneksel rekabete dur diyerek daha modern ve yaratıcı bir iş yönetimi oluşturulur. Aslında oluşturulmak istenilen bu model iş dünyasında değer yaratmaya yarayan bir strateji gibidir.
İş dünyası kendi içerisinde 2 farklı evreye ayrılır. Son zamanlarda ise bu evre aşamaları 3’e çıkmıştır. Daha önceleri iş dünyası önce üretime dayalıydı. Zamanla rekabete dayalı ilkeler benimsendi ve iş dünyasına hakim oldu. Son zamanlarda ise iş dünyasında üçüncü evre kendisini gösterir oldu. Bu 3.evre ise inovasyona ve kişisel değerlere sahip bir evredir.
3.evrede aslında kişilerin yapmak istedikleri şeyler ortaya koyulan ürünle ilgilidir. Yani bir ürün müşteri açısından anlamlı bir değer ifade etmiyorsa en düşük fiyat sunmanın da bir anlamı olmaz. Sadece en yüksek değer olduğunda fiyat ve kalite üçgenine bakılabilir. Günümüzde bu değer sisteminin farkına varan pek çok şirket artık inovasyon çalışmalarına ve değer olgusuna önem vermeye başlamıştır.
Girişimcilik Eğitimi esnasında katılımcıların iş dünyasında girişimcilik becerilerini öğrenmesi amaçlanır. Yaratıcı bir iş modeli katılımcılara aktarılarak, geleneksel yöntemlerden vazgeçilmesi gerektiği aktarılır. Özellikle ders ve eğitim boyunca girişimcilik ana konusu katılımcılara aktarılır.